Nechuť k jídlu při kojení

519
27.8.15 17:31

Nechuť k jídlu při kojení

Ahoj holky, mám doma 10ti denní mimčo, žravé, plně a často kojené. Problém je, že od prvního dne co kojím jsem úplně ztratila chuť k jídlu, ačkoliv se celej život potýkám s opačným problémem. Do jídla se musím vyloženě nutit a i tak toho do sebe nacpu extrémně málo, tak se snažím aspoň co nejvíc pít..jenže už teď vidím, že jsem dost pohubla a bojím se, že za chvilku zeslábnu moc…prvního prcka jsem nekojila a tak nevím, jestli je tenhle stav třeba normální a srovná se to..? Měla jste to taky některá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2292
27.8.15 17:45

Ahoj, ja jsem mela uplne stejny problem, bohuzel jsem nakonec o mleko prisla, vim urcite ze to bylo z nedostatecne vyzivy, nevim co ti poradit, sama vim ze se proste do jidla nelze donutit kdyz mas nechut, snad zkouset po malych porcich nejaka tva oblibena jidla.. Drzim moc palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
27.8.15 17:53

Kup si nutridrink. Nebo treba v DM prodavaji od Alnatury velke sklenice „presnidavky“, muzes to trochu naredit a vypit. Udelej si ridkou ryzovou kasi, mixni do ni banan, pridej med, zase vypit. Ono to prejde zase, az se hormony trochu usadi, hcg uplne klesne, tak bude lip.

Na mliko to neni uplne idealni, ale zvladnes to, bude lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
27.8.15 18:01

@Bibi239 Díky moc, zkusím, pití (např. jogurtové nápoje) mi problém nedělá, tak ty Nutridrinky bych měla zvládnout…jestli to aspoň trochu nahradí to jídlo…bohužel ani polévky mi nějak nejedou…ale děkuju za naději, že to přejde…když už se mi povedlo u druhýho dítka takhle hezky kojit, tak to nechci zkazit.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6870
27.8.15 18:05

Kup si Gravimilk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.15 18:54

Z nedostatku jídla o mléko nepřijdeš, já při kojení měla při 175 cm 52 kg a mléka pořád dost, pila jsem občas i jen 1 litr za 24 hod a mléka bylo dost, byla jsem ve stresu, manžel mě vyhazoval z domu i s měsíčním miminem a stále bylo mléka dost… Takže někomu prostě kojit jde, někomu ne.

• Citovat
  • Upravit
1221
27.8.15 19:03
No podle me teda můžeš z nedostatku jidla přijít o mliko.Ja pri střevní chřipce dva dny skoro nejedla a myslela jsem, že o mliko přijdu, tak moc to bylo znát. Zkus jist aspoň to co ti chutná a ty nutridrinky jsou dobrý nápad. Ale i tak by to chtělo aspon jedno teplé jídlo denně…
@Anonymní píše:
Z nedostatku jídla o mléko nepřijdeš, já při kojení měla při 175 cm 52 kg a mléka pořád dost, pila jsem občas i jen 1 litr za 24 hod a mléka bylo dost, byla jsem ve stresu, manžel mě vyhazoval z domu i s měsíčním miminem a stále bylo mléka dost… Takže někomu prostě kojit jde, někomu ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
27.8.15 19:29

Já s jídlem taky zápasila…né, že bych nejedla vůbec, ale taky jsem se musela vyloženě nutit a moje stravovací návyky v šestinedělí a výživa vůbec, to byla tragédie. Známá, lékárnice mi taky doporučila nutridrink ;) Hodně lítám s malým po doktorech, kolikrát mi to zabere třeba i 5-6 hodin a nestíhám se najíst, takže by byla škoda kvůli tomu přijít o mlíko.
Jinak já jsem v prvních týdnech ulítávala na mléčných výrobcích. Různé jogurtové drinky, kefíry, tvarohy…to bylo prakticky jediné, co jsem se ukecala. Jednak jsem neměla chuť k jídlu a jednak jsem první dny strašně řešila co jíst a nejíst, aby to malému nevadilo 8o. Ale neboj, brzy si to sedne. Koncem šestinedělí už jsem byla v pohodě a malého plně kojím do teď (4,5 měsíce) :mavam:
PS: ještě piju kojící čaje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1768
27.8.15 19:34
@spiritt píše:
No podle me teda můžeš z nedostatku jidla přijít o mliko.Ja pri střevní chřipce dva dny skoro nejedla a myslela jsem, že o mliko přijdu, tak moc to bylo znát. Zkus jist aspoň to co ti chutná a ty nutridrinky jsou dobrý nápad. Ale i tak by to chtělo aspon jedno teplé jídlo denně…

to jedno teplé jídlo denně by bylo fajn, ale když se ohlédnu (malému jsou 4,5 měsíce), tak bych to spíš viděla na 3-4 teplá jídla týdně :oops: Dokonce jsem teď 14 dní brala i antibiotika po resekci zubu, takže moje schopnost něco pozřít šla hodně do kopru a na mléku to nebylo vůbec znát. Prostě někdo má problém, jiný kliku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.16 14:24

Ahoj holky, mě postihla také nechut k jidlu - ale mam uz ponekud vetsiho drobka :D 17ti mesicniho milovnika MM - kojim ve dne v noci… ale uz tak 2 -3 mesice nejak nemam „touhu“ k jidlu, vzdycky jsem byla hrozna popelnice co se na jidlo tesila, ale ted jsem ve fazi, ze me nanadchava vubec nic z ceho bych mela radost ze muzu snist, jestli vite jak to myslim, rvu to do sebe ale nemam z toho pozitek, nevite cim by to mohlo byt, ci co by mohlo pomoct? diky moc

• Citovat
  • Upravit
2513
22.6.16 14:29
@Anonymní píše:
Z nedostatku jídla o mléko nepřijdeš, já při kojení měla při 175 cm 52 kg a mléka pořád dost, pila jsem občas i jen 1 litr za 24 hod a mléka bylo dost, byla jsem ve stresu, manžel mě vyhazoval z domu i s měsíčním miminem a stále bylo mléka dost… Takže někomu prostě kojit jde, někomu ne.

Mne teda staci vynechat jidli ci malo pit a na mliku je to znat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
22.6.16 15:17
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mě postihla také nechut k jidlu - ale mam uz ponekud vetsiho drobka :D 17ti mesicniho milovnika MM - kojim ve dne v noci… ale uz tak 2 -3 mesice nejak nemam „touhu“ k jidlu, vzdycky jsem byla hrozna popelnice co se na jidlo tesila, ale ted jsem ve fazi, ze me nanadchava vubec nic z ceho bych mela radost ze muzu snist, jestli vite jak to myslim, rvu to do sebe ale nemam z toho pozitek, nevite cim by to mohlo byt, ci co by mohlo pomoct? diky moc

A nechybi Ti uz nejake vitaminy? Kdyz tak dlouho a nonstop kojis, tak bych se zamyslela nad tim, z ceho telo cerpa ty vitaminy a zivony, popripade, zda je jeste vubec z ceho cerpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.16 15:28

@blumen uz jsem o tom take premyslela, napr. o zeleze.. ja to jidlo do sebe nejak cpu ale pod tlakem… energii „honim“ sladkym… vitaminy beru AZ mama + rybi tuk + vapnik…

• Citovat
  • Upravit
85379
22.6.16 18:43
@Anonymní píše:
@blumen uz jsem o tom take premyslela, napr. o zeleze.. ja to jidlo do sebe nejak cpu ale pod tlakem… energii „honim“ sladkym… vitaminy beru AZ mama + rybi tuk + vapnik…

To je prave spatne, v tom sladkym nahonem zadny vitaminy a mineraly nejsou a umele se nevstrebaji, je jich tam moc naraz. Chce to hlavne cerstvou zeleninu a ovoce, celozrnne pecivo, pravidelna jidla, vsak vis. Jinak bych se zamyslela, co mu to MM dava, ja taky kojim skoro 17 mesicu, ale snazim se dbat na vyzivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.6.16 20:48

@blumen ja sem pra-puvodne planovala odstav cca v 1,5 roce veku jenze to jsem nevedela ze mam doma nejedlika, a odmitace piti - pije jen MM, vodu odmita, i kdyz ted do nej dostanu denne 20 ml vody.. :D = uspech, takze vlastne v tuhle chvili neni odstaveni realne… :D budu s tou stravou muset neco udelat… jen nevim kde honit tu energii - laduju se sladkym a hodne jim i maslo na pecivu apod, jinak by ze me asi zbyla kostra :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová