Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: …Co odpovídáte, aby to s vámi vaši blízcí už v žádném případě neřešili?…
Běžte se s podobnejma dotazama už vysrat ![]()
@Anonymní píše:
Už dýl přemýšlím, že se na to někoho zeptám, prosím anonymně, nepotřebuju, aby mě někdo k tomuto tématu poznal. Asi celý život mám úplně nechuť bavit se o čemkoliv, co se týká tělesných pochodů, vyprazdňování apod. Při slovech o prdění, kakání a já nevím co mi úplně naskakují osypky. To jsou přece intimní záležitosti. Nejsem žádný puritán, ale přijde mi to prostě nechutné a nevhodné se o tom s kýmkoliv bavit. A ve spojitosti s dětmi, to je snad nějaká společenská povinnost se zeptat, jestli má prdíčky a už má tuhý bobek. Ptal se mě na to úplně každý.Někdo nemá problém přede všemi zahlásit, že jde čůrat, ať chvíli počkáme. A my jsem to jako potřebovali vědět, co my s tím? Přijdou mi i nechutné ty tanečky kolem učení na nočník, postavit nočník doprostřed obýváku a dělat z vyprazdňování dítěte atrakci pro široké okolí.
Má to někdo taky tak? Co odpovídáte, aby to s vámi vaši blízcí už v žádném případě neřešili?
Ne, nemám to tak a fakt mi přijde celkem normální říct někomu, ať počká, že se potřebuju dojít vyčůrat… A jestli nechápeš, proč ti to někdo řekl, ta k chyba nebude na jeho straně ![]()
@j.a.n.i1 No tak dítěti nebo nějaké kamarádce to třeba řeknu, ale moje matka je schopná někde před 30 lidmi na oslavě zahlásit, že jde čůrat, to mi přijde vrcholně nevhodné.
Ale tak tam zase bude chyba i někde jinde.
Příspěvek upraven 21.08.19 v 17:50
Na tom říct, že jdu čůrat, nevidím nic divného. Na prdíky a tak se lidé ptají, protože moc jiného mimino v té době nedělá a dobrá funkce jeho střev zásadně ovlivní pohodu celé domácnosti. Nočník jsme v obýváku měli také, jelikož v té době by dítě potřebu v místnosti vykonalo často tak jako tak a do nočníku mi to přijde přijatelnější než na koberec. Spíš než změnit okolí by ses měla snažit změnit svůj přístup k běžným lidským záležitostem.
@Anonymní píše:@wildcherry jakoby se tu snad řešilo i něco jiného.
Ze jo
.Hele, ja byla taky na to strasne citliva, jako vazne, vazne moc.Neco mi zustalo teda
.Ale s pribyvajicim vekem, je to vlastne osvobozujici
.No, hlavne od doby co jezdime na motorce a i ve vice lidech, me uz nepohorsi nic
,naopak jsem na sebe pysna, dost chlapu uz jsem preucila rikat,,pardon,,😂…
Máš problém se bavit i o jídle a o sexu? To totiž patří společně s vyměšováním k základním lidským potřebám. Nechutné si z toho udělali pouze lidé. Mám doma novorozeně a batole a už dva roky je kakání a prdíky nedílnou součástí mého dne. A světě div se, pokud je člověk ve společnosti, je slušnost ohlásit, že odchází. Ne se zvednout a prostě jít. Jakým způsobem je otázka jiná. Určitě nemusí vyprávět, co má v plánu vykonávat. To je ale většinou o inteligenci.
Taky mi tato témata vadí, lidem, co na ně často navazují řeč, se vyhýbám. Když jsem byla student a chodila na brigádu, pořád o tom chtěla mluvit naše vedoucí, co měla malé děti, ona snad neměla jiné téma, než tohle. s holkama jsme úplně kvetly.
Je mi soufl uplne stejne. Nechapu jak nekdo tohle muze resit. Je mi to u zadnice. At jim dite nese*e treba tejden, je mi to fuk
Už dýl přemýšlím, že se na to někoho zeptám, prosím anonymně, nepotřebuju, aby mě někdo k tomuto tématu poznal. Asi celý život mám úplně nechuť bavit se o čemkoliv, co se týká tělesných pochodů, vyprazdňování apod. Při slovech o prdění, kakání a já nevím co mi úplně naskakují osypky. To jsou přece intimní záležitosti. Nejsem žádný puritán, ale přijde mi to prostě nechutné a nevhodné se o tom s kýmkoliv bavit. A ve spojitosti s dětmi, to je snad nějaká společenská povinnost se zeptat, jestli má prdíčky a už má tuhý bobek. Ptal se mě na to úplně každý.
Někdo nemá problém přede všemi zahlásit, že jde čůrat, ať chvíli počkáme. A my jsem to jako potřebovali vědět, co my s tím? Přijdou mi i nechutné ty tanečky kolem učení na nočník, postavit nočník doprostřed obýváku a dělat z vyprazdňování dítěte atrakci pro široké okolí.
Má to někdo taky tak? Co odpovídáte, aby to s vámi vaši blízcí už v žádném případě neřešili?