Nedaří se mi upéct perníčky - cukroví

Napsat příspěvek
Velikost písma:
552
24.11.14 16:06

@iiiv Já je naštěstí měla vždycky měkké :), ale asi to bude fakt tím, že se nesmí péct moc dlouho :)… no uvidím, snad se povedou i letos :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
24.11.14 16:10

Ahoj všem. Tak můj recept:
1kg hladké mouky, 300g cukru krupice, 120g másla, 380g medu, 4 vejce, 2 prášky do perníku, 2 lžíce pernikového koření, citronová kůra, vanilkový cukr.
Těsto zpracujte a nechte ho chvíli odpočinout. Dělám je až druhý den klidně. S tím kořením zase tolik nepřehánějte jo? :) Spíš si přidejte prášek do perníku. Až je upečete, klasicky potřete bílkem a necháte na pár minut dosušit v troubě už jen na 100 st.
Dělám je hned na začátku prosince, nazdobím, dám do krabice a mám je venku na terase. Na Vánoce je odeberu na talíř a přinesu do tepla. Během hodinky změknout. Jinak je mám pořád venku na té terase.

Tak snad se vám povedou. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.11.14 16:17
@Korin píše:
Ahojky, mám prosbu na všechny zkušené pekařky a cukrářky :). Vždy, když peču na Vánoce perníčky, jsou hned po upečení chutné, vláčné…ale po několika dnech ztvrdnou a jsou tak maximálně na ozdobu. Letos bych ráda zkusila péct znova…recept mám z časopisu, nevím, kde je chyba…máte někdo podobnou zkušenost? Poradíte prosím? Děkuji :)

http://www.toprecepty.cz/…-hned-mekke/
jedine uskali je to, ze je vetsina lidi sezere hned… :lol: na uskladneni ani nedojde, pecu leta, nemenila bych.,mekke hned…pokud je tedy neskazis a neudelas prilis tenoucke..

• Citovat
  • Upravit
318
24.11.14 16:18

Ahoj, děkuji všem za příspvěky a receptíky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
24.11.14 16:18
@LenkaN26 píše:
Já mám recept kdy jsou měkké druhý den a vydrží dlouho moc dobré. Zde recept:
250g hl. mouky, 138 g cukru moučky, 1 vajce, 1 žloutek, 25 g másla, 88 g medu, 1/4 sáčku perníkového koření, 1/4 KPDP, 1/2 lžičky sody

Co je KPDP? Nechavas testo odlezet do druheho dne nebo peces hned? Tohle je asi nejaka mala davka, ale pro me asi idealni :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Trudinka
24.11.14 16:28
@arketarket píše:
Dávám k nim do krabice rozkrojené jablíčko. Perníčky krásně „zvlhnou“ a změknou. Jinak také je to hodně o kvalitě mouky. Jsou roky, kdy se dělají blbě. Přidávám můj osvědčený recept: 3 vejce, 500 g hladké špaldové mouky, 150 g hnědého cukru, 2 dcl olivového oleje, 2 polévkové lžíce medu, 1 polévková lžíce perníkového koření, 1 čajová lžička sody.

Asi se budu blbě ptát - ale nebojíš se, že ti to jablko tam zplesniví? Nebo třeba po třech dnech tam dáš jiné - čerstvé jablko? Už jsem tady na to narazila že se to dělá, ale já nevím, bála bych se že by se raflo :think: Na perníčky se také chystám…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
24.11.14 16:30

Upecte pernicky co jsou hned mekke a nemusite nic z toho resit, kam to dat co tam dat atd..

• Citovat
  • Upravit
237
24.11.14 16:30

@Trudinka
to se mi teda ještě nestalo. To jablko tam jakoby uschne a zcvrkne se, ale ještě mi tam nikdy nezplesnivělo. Slyšela jsem, že někdo dává i plátek chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
24.11.14 17:01

Ahoj. Moje zkušenost je, že víc než na těstu záleží na tom, jak je pečeš. Nesmí se péct dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
24.11.14 17:08

Je jedno jaký máte recept, stejně pak perníčky ztvrdnou :mrgreen: Jedinou záchranou je dát do krabice s perníčky i čtvrtku rozkrojeného jablka a budou měkké a vláčné. Ozkoušené a osvědčené!!! :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
24.11.14 17:13

@slivovicka kpdp je kypřící prášek do pečiva. Klidně dělám hned ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.11.14 17:20

@Bubina neni pravda!

• Citovat
  • Upravit
914
24.11.14 17:27

Tak tady ten dělám já už několik let a fakt jsou výborné a měkké stále a pořád :mrgreen:

PERNÍČKY:
Suroviny: 15dkg kristal
25dkg medu
1/8l vody (tyhle tři věci svařit dohromady)
1/2 másla(nechat v tom rozpustit)
Do hmoty přidat:
55dkg hl. mouky
1 vejce
1,5 lžičky jedlé sody
1,5 lžičky perníkového koření(Nadir)
Zpracujeme těsto(ani ne řídké, ani ne husté).
Necháme půl dne odpočinout. Vyválíme na silnější
plát. Pečeme v horké troubě(200°C).
Upečené perníčky pomazat cukrovou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.11.14 17:36
@KackaDoup píše:
http://www.toprecepty.cz/…-hned-mekke/
jedine uskali je to, ze je vetsina lidi sezere hned… :lol: na uskladneni ani nedojde, pecu leta, nemenila bych.,mekke hned…pokud je tedy neskazis a neudelas prilis tenoucke..

No nevím, jestli něco se 2 lžícemi medu na 400g mouky bych pojmenovala perníčky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
24.11.14 17:44

@Pipet jsou vynikajici…nedam na ne dopustit, kdo vyzkousle pochvaluje si..pecu kazdy rok..meli jsme je naplnene i na svatbe.. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii