Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
My klasiku- smaženého kapra.My ho máme vždy jen na Vánoce, tak se na něj těším ![]()
Jako obvykle kapra pečeného v troubě. Asi s česnekem/cibulí nebo nějakými bylinkami.
Já dělám tresku, ta je nej, kapr mi vůbec nechutná. ten losos je v pohodě dá se koupit i malá porce. nebo mražená, půl kila filet v akci za 100.
Já mám ráda pečeného kapra a pokud bych zvolila jinou rybu, tak asi pstruha nebo lososa a jednou za rok si priplatit muzete ne? ![]()
Toho lososa ti uříznou jak chceš velkýho, nemusíš kupovat celou půlku.
Máme taky klasiku - kapra. Ale smažíme ho na másle, jen obaleného v mouce + trochu koření na ryby. Toho losos se dá sehnat naporcovaný (asi 10cm široké kousky), ale viděla jsem to jen zmražené.
U nás vede losos, nemá žádný titěrný kosti, dá se koupit i velikost podle tebe, nemusíš brát celou rybu.
U nás bude opět losos. koupím celý filet sice zato vyplaznu okolo 800 ale mam to na více obedu ![]()
Zajdi někam na sádky a tam ti uříznou kus jaký chceš nebo když koupíš velký, dáš zbytek do mrazáku ![]()
U nas bude klasicky jak kazdy rok muzi a deckam rybi polevku a kapra se salatem.
Muj muz se kapra prejist rika neumi
.
Ja to nesnim takze budu mit cockovou polevku a kureci rizek.
Otec si dava nejakou rybu na masle kazdy rok a opekacky k tomu.
Ty jsi jeste nemela lososa?
prodavaji se vetsinou i mensi porce na tacku uz nakrajene, pripadne klasicke nevykostene podkovy. U nas bude losos filet, moje oblibena ryba, jen tak peceny v troube, ja ho budu mit s br. salatem, deti asi s brkasi, protoze bramborovy salat jim nechutna.
Hodně z vás si dava lososa napíšte mi prosím holky i jak ho přípravujete? Lososa jsem ještě neměla tak at vím jak ho přípravít aby byl co nejlepší
Díky za rady mrknu po menších kouskáach a když ne tak požadam o nakrajení menšího kousku popř. mražení, ale to se mi moc nechce na vánoce kupovat mraženou rybu jsem zhyčkana vždy čerstvou ![]()
@Mi24 píše:
Hodně z vás si dava lososa napíšte mi prosím holky i jak ho přípravujete? Lososa jsem ještě neměla tak at vím jak ho přípravít aby byl co nejlepšíDíky za rady mrknu po menších kouskáach a když ne tak požadam o nakrajení menšího kousku popř. mražení, ale to se mi moc nechce na vánoce kupovat mraženou rybu jsem zhyčkana vždy čerstvou
buď jen tak na másle s bylinkami nebo to obalim.
Vánoce se blíží a tak se ptám jakou rybu a nejlíp na jaký způsob budete mít doma o Vánocích
?
) Nevím ani jaká je tak idealní porce pro jednoho člověka, ale říkala jsem si okolo 200g jen jestli by mi ukrojili jen 200g.
Kapra už jsem se totiž přejedla tak chci zkusit nějakou jinou jen nevím jakou a na jaký zpsob. Pstruh byl min. rok takže toho ne, ale když na nic lepšího nepřijdu tak vezmu za vděk i toho pstruha. Chtěla jsem lososa všichni říkaji jak je to dobrá ryba. Jenže v obchodě prodavají už hotové velké filety a když stojí 100g 30kč tak při té velikosti bych jsem se asi nedoplatila a přijde mi to zbytečné tak velkou rybu pro jednoho člověka na jeden den. ( další den objíždíme příbuzné takže o dojídaní nemuže být řeč jedině na silvestra