Ryba na Vánoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mi24
23.11.14 11:17

Ryba na Vánoce

Vánoce se blíží a tak se ptám jakou rybu a nejlíp na jaký způsob budete mít doma o Vánocích :D?
Kapra už jsem se totiž přejedla tak chci zkusit nějakou jinou jen nevím jakou a na jaký zpsob. Pstruh byl min. rok takže toho ne, ale když na nic lepšího nepřijdu tak vezmu za vděk i toho pstruha. Chtěla jsem lososa všichni říkaji jak je to dobrá ryba. Jenže v obchodě prodavají už hotové velké filety a když stojí 100g 30kč tak při té velikosti bych jsem se asi nedoplatila a přijde mi to zbytečné tak velkou rybu pro jednoho člověka na jeden den. ( další den objíždíme příbuzné takže o dojídaní nemuže být řeč jedině na silvestra :D ) Nevím ani jaká je tak idealní porce pro jednoho člověka, ale říkala jsem si okolo 200g jen jestli by mi ukrojili jen 200g.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2127
23.11.14 11:19

My klasiku- smaženého kapra.My ho máme vždy jen na Vánoce, tak se na něj těším :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
23.11.14 11:22

Jako obvykle kapra pečeného v troubě. Asi s česnekem/cibulí nebo nějakými bylinkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.11.14 11:23

Já dělám tresku, ta je nej, kapr mi vůbec nechutná. ten losos je v pohodě dá se koupit i malá porce. nebo mražená, půl kila filet v akci za 100.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7880
23.11.14 11:23

Já mám ráda pečeného kapra a pokud bych zvolila jinou rybu, tak asi pstruha nebo lososa a jednou za rok si priplatit muzete ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
23.11.14 11:24

U nás bude losos nebo platýz. Ještě uvidím, co vyberu.

• Citovat
  • Upravit
7740
23.11.14 11:25

Toho lososa ti uříznou jak chceš velkýho, nemusíš kupovat celou půlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
23.11.14 11:25

Máme taky klasiku - kapra. Ale smažíme ho na másle, jen obaleného v mouce + trochu koření na ryby. Toho losos se dá sehnat naporcovaný (asi 10cm široké kousky), ale viděla jsem to jen zmražené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
23.11.14 11:27

U nás vede losos, nemá žádný titěrný kosti, dá se koupit i velikost podle tebe, nemusíš brát celou rybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lima69
23.11.14 11:29

U nás bude opět losos. koupím celý filet sice zato vyplaznu okolo 800 ale mam to na více obedu :lol:

• Citovat
  • Upravit
682
23.11.14 11:33

Zajdi někam na sádky a tam ti uříznou kus jaký chceš nebo když koupíš velký, dáš zbytek do mrazáku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
23.11.14 11:34

U nas bude klasicky jak kazdy rok muzi a deckam rybi polevku a kapra se salatem.
Muj muz se kapra prejist rika neumi :-).
Ja to nesnim takze budu mit cockovou polevku a kureci rizek.

Otec si dava nejakou rybu na masle kazdy rok a opekacky k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.11.14 11:37

Ty jsi jeste nemela lososa? 8o prodavaji se vetsinou i mensi porce na tacku uz nakrajene, pripadne klasicke nevykostene podkovy. U nas bude losos filet, moje oblibena ryba, jen tak peceny v troube, ja ho budu mit s br. salatem, deti asi s brkasi, protoze bramborovy salat jim nechutna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
23.11.14 11:43

Hodně z vás si dava lososa napíšte mi prosím holky i jak ho přípravujete? Lososa jsem ještě neměla tak at vím jak ho přípravít aby byl co nejlepší :D Díky za rady mrknu po menších kouskáach a když ne tak požadam o nakrajení menšího kousku popř. mražení, ale to se mi moc nechce na vánoce kupovat mraženou rybu jsem zhyčkana vždy čerstvou :D

• Citovat
  • Upravit
Lima69
23.11.14 11:50
@Mi24 píše:
Hodně z vás si dava lososa napíšte mi prosím holky i jak ho přípravujete? Lososa jsem ještě neměla tak at vím jak ho přípravít aby byl co nejlepší :D Díky za rady mrknu po menších kouskáach a když ne tak požadam o nakrajení menšího kousku popř. mražení, ale to se mi moc nechce na vánoce kupovat mraženou rybu jsem zhyčkana vždy čerstvou :D

buď jen tak na másle s bylinkami nebo to obalim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii