Ryba na Vánoce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7740
23.11.14 11:54

Pokapu citronem, obalím v rybím koření. Necám chvíli odležet. Opékám na másle nebo na oleji, začíná se kůží dolů, z každé strany cca 4 minuty. Dělám k němu tuhle máčku: http://www.toprecepty.cz/…cce-s-medem/
Vypadá sice dost pejskokočičkovsky, ale je boží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
23.11.14 11:58

Lososa jen osolím opepřím, zakápnu citronovou št´ávou. Pokud mám nějakou čerstvou bylinku, tak ji tam přidám. Zprudka opeču na pánvi, kůží napřed. Potom přidám plátek másla a strčím na chvilku do trouby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
23.11.14 12:06
@Bibi239 píše:
Ty jsi jeste nemela lososa? 8o prodavaji se vetsinou i mensi porce na tacku uz nakrajene, pripadne klasicke nevykostene podkovy. U nas bude losos filet, moje oblibena ryba, jen tak peceny v troube, ja ho budu mit s br. salatem, deti asi s brkasi, protoze bramborovy salat jim nechutna.

Kousky lososa mají i v Lidlu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16098
23.11.14 12:06

Lososa děláme často, nejvíc nám chutná potřený směsí oliv. oleje, citronové šťávy, soli a provensálského koření. Po opečení ze všech stran přidávám hoblinu másla. Ale dobrý je i s česnekem a petrželkou, někdy dávám koření na gyros, to je výraznější. Důležité je podle mě to máslo a zbytečně ho nevysušit, nedělat moc dlouho. Mám ráda i kostky lososa se špenátem a smetanou s širokýma nudlema (těstoviny s lososem), ale to už jsme mimo Vánoce. Čerstvý je stokrát lepší jak mražený, nejlepší je losos trimm z makra, když je v akci, ale dobré mají i v některých Kauflandech, Globusu apod. Je docela tučný, na Vánoce by podle mě stačila porce tak 150g, člověk pak zobe všechno možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
23.11.14 12:43

Dobrá je třeba štika nebo sumec. Osolit, dát na ně kus másla a do pekáčku do trouby na dvacet minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
23.11.14 13:13

Ještě při koupi lososa koukej na ty bílé proužky. Je to tuk a když jsou moc silné, je to strašně tučné a nedobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
23.11.14 13:14

Vždy jsme mívali kapra, letos chci lososa. Nechce se mi obalovat a smažit a vybírat kosti a pitvat porci pro nejmladšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26232
23.11.14 13:17

A příprava: lososa osolím, potřu olejem a na 15 minut šoupnu do trouby. Nic víc. mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
23.11.14 13:18

Jelikož nám kapr nikomu nechutná, tak míváme bud lososa nebo pangase, letos to bude právě ten pangas, mnam, už se tááák těšim :)

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
23.11.14 13:18
@neumisa píše:
A příprava: lososa osolím, potřu olejem a na 15 minut šoupnu do trouby. Nic víc. mňam.

Taky tak ;)

• Citovat
  • Upravit
10351
23.11.14 13:30

Máme tradičně smaženýho kapra a salát, ani nestahujem z kůže, chutná nám to. Jinak přes rok kapra nejíme, nebylo by to ono :) Jinou rybu taky nechcem, právě proto, že ty ostatní jíme během roku. Teď jsme měli tolstolobika a nějak mi to nejelo a ani tuňák, takže tyhle ryby asi definitivně škrtám :) Láká mě štika a okoun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4708
23.11.14 19:59

My máme Amura je to výborná ryba a má minimum kostí. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
24.11.14 15:27

My delame lososa jen na panvi, trochu soli pepre a opict. Je to hned a je to dobry. Staci i malo oleje. Tunak mi prijde dost suchej, pstruh je pro me typicky letni jidlo. Na Vanoce jsme meli vzdycky kapra, ale losos mi prijde jako fajn alternativa, je dobrej, jednoduchej na pripravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
409
23.12.14 10:42

Já dělám tradičního smaženého kapříka, máme ho jen jednou za rok tak se vždy strašně těším. Pracuji v potravinách a z odprodejů je vidět že lidi nejvíce berou lososa a pak pstruha. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
23.12.14 10:46

U nás filet z lososa dělám na olivovém oleji a přidám kousek másla, jinak lososa osolit a pokapat citronem a nechat cca 30 minut odležet pak hodit na pánev. Dá se koupit i jedna porce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí