Nedodržení rozsudku - styk s otcem

971
20.3.20 21:05

Nedodržení rozsudku - styk s otcem

Zdravím maminky i tatinky. Prosim kdo tomu rozumí… Jak mám postupovat v případě nedodržování rozsudku? Vím, že možnost podat na soud stížnost o porušování… Ale. Když je škola ex vrací syna jak má. Když je prcek u něj a náhodou se nejde další den do školy, tak navrací… Teď opět. Situace"nahrava" na exovi výmluvy. Nemůže syna dovézt radi virus, když jsem vysvětlila, že když si pro syna jel nevadilo to a teď hledá výmluvy… Tak jo dovezu zítra. Další den, bohužel mám neschopenku, nemohu. ( jako to by měl neschopenku co měsíc ) dále půjdu se uschopnit zítra dovezu… Další den nemáme rousky nemohu jet… A to je pořád něco. Styk má od pátku do neděle. Moje dobrá vůle byla, že do středy a další styk nemám problém opět nechat déle… do dnes syna doma nemám. Otec se vyloženě vysmívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2164
20.3.20 21:27

Kdyz to nejde po dobrem tak bohuzel po zlem…zajed k ex a pokud nebude chtit ditko vydat, volej policii, ukaz jim rozsudek a oni to vyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
20.3.20 21:34

@elisbetka zavolat ex a říct mu, že pokud ti nebude dávat syna v čas..zavoláš policii a budeš to řešit přes soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
20.3.20 21:36

@migmina když já ani nevím kde bydlí přesně… trvalý pobyt má pořád na obecním úřadě u mých rodičů kde jsme byli. A adresu při rozvodu pro doručování udal své rodiče. Je někde na chalupě. Ale nikoho ani soudy nezajímalo kde přesně ani u něj nebyli na prohlídce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
20.3.20 21:48
@elisbetka píše:
@migmina když já ani nevím kde bydlí přesně… trvalý pobyt má pořád na obecním úřadě u mých rodičů kde jsme byli. A adresu při rozvodu pro doručování udal své rodiče. Je někde na chalupě. Ale nikoho ani soudy nezajímalo kde přesně ani u něj nebyli na prohlídce.

Moment. Takže tím chceš říct, že teď máš dítě u otce a ani nevíš kde a v jakém prostředí je? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
20.3.20 22:02

@Martha03 já na té chalupě také byla. Vím jak to tam vypadá. Ale prostě nevím adresu a zpaměti bych ji nenašla. A hlavně mě zaráží přístup soudu. Po mě příjmy, kontrolu domu atd. A otec nic? Už to mě štvalo. A když jsem loni chtěla řešit problémy kvůli vraceni nevraceni. Tak jen podejte si to na soud…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
20.3.20 22:12
@elisbetka píše:
@Martha03 já na té chalupě také byla. Vím jak to tam vypadá. Ale prostě nevím adresu a zpaměti bych ji nenašla. A hlavně mě zaráží přístup soudu. Po mě příjmy, kontrolu domu atd. A otec nic? Už to mě štvalo. A když jsem loni chtěla řešit problémy kvůli vraceni nevraceni. Tak jen podejte si to na soud…

Tak já chápu, že jsou nějak nastavené procesy a bohužel v životě je toho spravedlivého málo. Co by mi ale vadilo je, že kdybych měla o dítě strach, tak ani nevím kde je a jak se tam jede. Vůbec bych se nebála zavolat policii a rict že má chlap dítě, které má vrátit a já nevím kde se nachází… Nebo to aspoň takhle poslala jemu, ať ho laskavě vrátí nebo na něj zavoláš policii. Nicméně tak jako tak mne překvapuje, že mu to dítě dáš, když ani nevíš kde jsou… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
21.3.20 14:35

A co je na tom špatného, že je dítě s otcem? V této mimořádné době se snad můžete domluvit, že bude u něj týden, u tebe týden, nebo 14 dní a 14 dní. A ani by nevadilo, kdyby teď bylo dítě u otce více, když v době školní docházky je více u tebe, ne? V čem je problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
21.3.20 17:56

Jeste me napadlo, kdyz chce mit syna dele, tak nechce nahodou vyuzit osetrovne, aby nemusel do prace? Netusim, jak to je, jestli to vubec jde, kdyz je v peci matky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
21.3.20 20:18
@migmina píše:
Jeste me napadlo, kdyz chce mit syna dele, tak nechce nahodou vyuzit osetrovne, aby nemusel do prace? Netusim, jak to je, jestli to vubec jde, kdyz je v peci matky :nevim:

Já žasnu - volat policii, motivace peníze na ošetřovné, proboha dokáže někdo pochopit, že existují i pozitivní motivace otce být s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
21.3.20 20:41

@canaglia tak otazka je, zda toto dela ted nebo uz delsi dobu…a mila damo. Pokud je neco v rozsudku, tak se MUSI dodrzovat tj. zacatek styku a konec styku, pokud neni vyjimecne mezi rodici domluveno jinak. Jestli ma tatik zajem o sirsi styk, tak bude muset podat navrh na soud. Ze dite nedoveze na ukonceny styk a bude se otec branit vydat dite, v zadnem pripade v praxi nefunguje a matka ma opravnenost se obratit na PCR a ta to bude resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
22.3.20 09:02
@migmina píše:
@canaglia tak otazka je, zda toto dela ted nebo uz delsi dobu…a mila damo. Pokud je neco v rozsudku, tak se MUSI dodrzovat tj. zacatek styku a konec styku, pokud neni vyjimecne mezi rodici domluveno jinak. Jestli ma tatik zajem o sirsi styk, tak bude muset podat navrh na soud. Ze dite nedoveze na ukonceny styk a bude se otec branit vydat dite, v zadnem pripade v praxi nefunguje a matka ma opravnenost se obratit na PCR a ta to bude resit.

Ano, už jsme tak nenormální, že normální péči otce mimo lejstro považujeme za nenormální věc, kterou musí řešit policie a soudy. Rodiče používají státní moc k tomu, aby omezovali péči druhého rodiče. To přece není normální, pokud rodič dítě vyloženě neohrožuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.20 09:12
@elisbetka píše:
@Martha03 já na té chalupě také byla. Vím jak to tam vypadá. Ale prostě nevím adresu a zpaměti bych ji nenašla. A hlavně mě zaráží přístup soudu. Po mě příjmy, kontrolu domu atd. A otec nic? Už to mě štvalo. A když jsem loni chtěla řešit problémy kvůli vraceni nevraceni. Tak jen podejte si to na soud…

Hlavně by tě mělo zajímat dítko a ne přístup soudu. Jestli je tam dítě spokojené a otec se dobře stará, (informace máš?), tak bych to nechala tak. Pokud bych měla pochybnosti, zavolala bych policii s tím, že je otec s dítětem neznámo kde a mám o něj obavy. Ty sama nejlépe víš, co synovi hrozí a nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
2164
22.3.20 10:01

@canaglia pokud se ti dva umi domluvit tak je to velke plus pro vsechny. Nezname uplne dopodrobna zakladatelcin pribeh, ale to co tu vypsala, tak je opravnena tuto vec resit s prislusnym organem. Nevi, kde se s ditetem nachazi, odmita vydat dite na ukonceny styk a kolem toho schvalnosti ze strany otce. Nekdy je potreba statni moc, aby zakrocila od toho jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
22.3.20 15:38
@canaglia píše:
Ano, už jsme tak nenormální, že normální péči otce mimo lejstro považujeme za nenormální věc, kterou musí řešit policie a soudy. Rodiče používají státní moc k tomu, aby omezovali péči druhého rodiče. To přece není normální, pokud rodič dítě vyloženě neohrožuje.

Ale kecy. Otec se normalne mozna stara, ale nechova se normalne k matce. Nejsem proti tomu, aby se otcove starali, ale jsem proti tomu, aby si rodice delali naschvali a zadrzovali deti bez domluvy oproti rozsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna