Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
K tématu. Jestli to zvládal, tak bych vážně hleděla a neřešila to. Zažila jsem jednu 13ti letou s miminem, ale nějak to s ním nezvládala. To bych řešila.
Přidávám se k těm, co si myslí, že jsi nejspíš špatně odhadla věk. Věk se odhaduje špatně. Znám v okolí dost lidí (a to nejen dětí), u kterých se hádá buď o hodně víc nebo o hodně méně.
@Lusanita a co bys dělala, kdybys vystoupila s ním? Sebrala mu dítě? To si představuješ jak? Uvědomuješ si, že bys z toho mohla mít malér i ty?
@Lidym píše:
Ježíš, to má můj tříleťák!
Jo, přesně tolik mu tipují, než promluví…
No nevim, nejak mi nepripada normalni, poustet takhle male deti s mimcem courat po meste…ale asi bych taky jen blbe koukala a nic nerekla, nevim…
Taky to může být tak, že chlapec měl doma hlídat bráchu, zatímco si rodič někam odskočil, a kluci se rozhodli si trošku zavýletovat.
A jak by sis to predstavovala? Priskocit ke klukovi a vyrvat mu kocar? No tak z toho bys teda mela poradny problem. Pokud bys to resit chtela, nejlepsi by bylo vystoupit s nim, a sledovat kam jde, a zavolat policii… Normalni mi to neprijde, ale treba jsi fakt spatne odhadla vek…
A jak by sis to predstavovala? Priskocit ke klukovi a vyrvat mu kocar? No tak z toho bys teda mela poradny problem. Pokud bys to resit chtela, nejlepsi by bylo vystoupit s nim, a sledovat kam jde, a zavolat policii… Normalni mi to neprijde, ale treba jsi fakt spatne odhadla vek…
Myslím, že jsi špatně odhadla věk… Mě je 23, když se nenamaluju tak tipují i 15. Momentálně jsem těhotná a taky na mě divné koukaj.
Třeba je klukovi 18, to klidně dvouletý dítě mít může…
Asi bych to neřešila, pokud se staral.
@Almatka píše:
Taky myslím, mému synovi bez problémů hádají 8 a přitom jsou mu 4, měří 128cm, je to opačný extrém, ale taky na nás dovně koukají, když se projevuje adekvátně svému věku
tyy vado, znam to taky, ale nas meri v sesti 131cm, to mate teda peknyho cahouna
![]()
To má šikovného schopného brášku. Je to trochu nezodpovědné od těch rodičů, ale na druhou stranu, kdy se mají ty děti osamostatnit… Kdybych je potkala, tak bych se čistě ze zvědavosti zeptala jestli cestují samy. Vzhledem k tomu, že to zvládali sami, bych to nijak víc neřešila. Třeba byl starší a jen vypadal že je mu 8 až 9 let.
Mne je 25 a zrovna v patek jsme byli na mistni diskotece, a kdyby muj o 6 let mladsi bratr nepresvedcil typka u vstupu, ze jsem jeho starsi sestra, tak by me dal nepustil
Obcanku jsem si zapomnela. On ten vek nekdy klame.