Nedonošená dvojčata. Problém s UM.

791
28.1.15 23:03

Nedonošené dvojčata. Problém s UM.

Ahojky všem. Mám takovej problém. Mám dvojky (35tt) celou dobu baštili v pohodě. Přibejvají krásně. Problém je, že od soboty si nevím rady. Jde o UM. Nutrilon blinkaj, bo Bebě nemůžou kadit, a po Sunaru mají šílenej průjem. Tak dávám baby dream. To je vpohodě. Jenže Valérie se od soboty dožaduje více mléka. Volala jsem DR říkala že pokud má hlad tak ať dávám víc. Jenže mají měsíc tak ať dávám pozor ať neblinká. Celou dobu tedy dávám 130 UM. Tenže když to zbaští tak brečí cumlá prsty. Nerada jsem jí dala dudlík ten nechce dala jsem čaj 100 zhltne a zase cumlá na rukách honí co najde. Tak jsem jí dala ještě 50tku. Ok to jí stačilo jen do dneška! Pěkně v 19h jsem jí dala 130- následně 50 a řev hodinu pusou hledala a řvala. Super tak jsem jí udělala 100 UM. A teprve potom usla. Tak se ptám myslíte, že je to mléko pro Vaju slabé. Nebo poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
28.1.15 23:09

Muze mit rustovy spurt, i nekojene deti je muzou mit.
Navic nevim, proc bys mela uzkostlive dbat, aby nenlinkaly, mala miminka blinkaji casto, dve ze tri deti byly blici, bylo to otravne, ale jinak to nicemu nevadilo.
Ja bych dala dle potreby a resdila bych mnozstvi az kdyby byla hodne setrvale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
28.1.15 23:18

Tak to že blinkaj, to beru docela vpohodě. Starší dcera taky zvracela co mohla. Ble je donošená, tak je to pro mě tak trochu masakr. Viktorie ta zdlábne 100-130 a chrupká. Ale Vaja ta fakt brečí až rudne dokud jí nedám víc. Taky je fakt, že je nebudím to jsem zkoušela, a raděj jsem toho nechala. Páč to UM jsem mohla lejt do odpadu rovnou z krabice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
28.1.15 23:23

A kolik jim teď je? Nezobrazují se mi metříky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
28.1.15 23:23

@patricie2014 no bud muzes zkusit jine UM, ale ja bych davala tyden dva dle potreby a pak by se videlo, treba je to jen docasne. Kdyz se takto nadlabne, tak potom spi dlouho? Treba se jen futruje dopredu.
Jeste bych si spocitala podle vahy, kolik ma pit za 24h a kolik vypije realne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
28.1.15 23:38

Taky bych dávala dle potřeby. Když se potom nepozvrací nebo jí nebolí bříško, tak bych dala, co potřebuje.

Proč se ptám na věk, náš malej (byl tedy donošenej, průměrná porodní váha), ale ve dvou měsících vypil za den litr! UM. Přes den pil každých 2,5 hodiny. A jakmile to nedostal, tak řval. Zkoušela jsem i jinou značku, ale bylo to stejné. S věkem se už denní dávka nezvyšovala, ale prostě potřeboval svůj litr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
28.1.15 23:45

Holky mají měsíc. 23prosince se jsem rodila. Jinak dle krabice.2-8 týdnů 100UM 7-8 dávek. Vaje to nestačí. Jo je pravda že se budí kdy maj hlad. Ale je to kolem 6ráno pak v 9,12,15,18,21,24,3-4ráno. A já dneska dala Vaje dle krabice na 3m mimčo 130Um a řvala že chce ještě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
28.1.15 23:57

Tak uvidíš, jak to bude zítra. Hlavně, že je teď spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9675
29.1.15 07:54

@patricie2014 Nesrovnávej popis na krabici s potřebou miminka udělej láhev a dej jí kolik potřebuje. Já se v prvních dnech řídila taky množstvím a to je špatně dětská mi řekla když vše co ji dáš vypije tak ještě přidělat prsa se také pustí až když má dost :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.1.15 08:00

Mi bylo u UM taky receno, ze mnozstvi davat dle potreby, akorat dodrzovat rozestupy mezi davkami. takze radeji dat vic najednou, nez dat min a pak davat driv. (rozdilnost v zazivani MM a UM).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
29.1.15 10:07

Já mám sice kluky donošené ale každé dítě je jiné starší mi nikdy nezvládl víc než 180ml na dávku ani když mu byly skoro dva roky kdy pak mlíko přestal pít, mladší mi v měsíci vypil cca 200ml na dávku ve dvou klidně 280ml :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
30.1.15 12:06
@patricie2014 píše:
Holky mají měsíc. 23prosince se jsem rodila. Jinak dle krabice.2-8 týdnů 100UM 7-8 dávek. Vaje to nestačí. Jo je pravda že se budí kdy maj hlad. Ale je to kolem 6ráno pak v 9,12,15,18,21,24,3-4ráno. A já dneska dala Vaje dle krabice na 3m mimčo 130Um a řvala že chce ještě.

Na údaje na krabici se vykašli, u našich dvojčat jsem se jimi nikdy neřídila - vezmi si vzoreček 150ml na kilo váhy mimina na den, rozpočti tam na těch 8 dávek a dej podle toho. S tím, že to nemusíš dávat úplně rozvnoměrně, když víš, že někdy mají větší hlad a někdy menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí