Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Eli.D Nee, pouze to co jsem psala.
Fakt nevím holky, celý tři roky se k nám choval slušně, tak nechci být za svi*i, ale sem teď těhotná, marodím a 5 litrů je pro nás obrovská částka! Nehledně na to, že jsem nikdy žádné jiné vyúčtování neviděla a ani nevím, kolik ty zálohy platil, takže jak si můžu být jistá, že si je třeba poslední rok nesnížil a tím pádem tam tolik vzrostl nedoplatek?
Myslíte, že mi pomůže, když si nechám poslat vyúčtování i za ty minulé roky? I když já se v tom nevyznám…
@Amys Díky za podporu
Ještě se zítra poradím s tchánem, on taky pronajímá byt a třeba mi k tomu řekne víc, ale pranic by mě netěšilo dát tak obrovskou částku vlastně za nic!
@cucik14 píše:
@Amys Díky za podporuJeště se zítra poradím s tchánem, on taky pronajímá byt a třeba mi k tomu řekne víc, ale pranic by mě netěšilo dát tak obrovskou částku vlastně za nic!
Prober to s ním, myslím, že ti řekne to samé. Vy fakt nemůžete za to, že si on neumí spočítat energie
Tohle se prostě nedělá, ať byl sebeslušnější. Pokud mu to nevycházelo, tak se měl prostě domluvit buď na zvýšení nájmu a nebo že to tedy budete platit zvlášť a ne najednou vyrukovat s jakousi částkou, kterou si vycucal kdo ví odkud ![]()
Dle drivejsiho obcanskeho zakoniku by tato smlouva byla neplatna, dneska to NOZ zhojil a tusim, ze je tam uvedeno, ze se pak nevyuctovava. Logicky-neni z toho pausalu poznat, jaka castka odchazi na poplatky.Jeho smula…
@cucik14 píše:
@Eli.D Nee, pouze to co jsem psala.
Fakt nevím holky, celý tři roky se k nám choval slušně, tak nechci být za svi*i, ale sem teď těhotná, marodím a 5 litrů je pro nás obrovská částka! Nehledně na to, že jsem nikdy žádné jiné vyúčtování neviděla a ani nevím, kolik ty zálohy platil, takže jak si můžu být jistá, že si je třeba poslední rok nesnížil a tím pádem tam tolik vzrostl nedoplatek?Myslíte, že mi pomůže, když si nechám poslat vyúčtování i za ty minulé roky? I když já se v tom nevyznám…
Tak pokud tam není výše záloh a způsob vyúčtování, tak je smlouva špatně. Osobně bych nic neplatila. A neřešila bych ani vyúčtování. Pokud jste ho neviděli v minulých letech a neřešili třeba přeplatky, neřešila bych ani nedoplatek.
@lupto : a od kdy platí nový OZ ( myslím že od 2014 )? Mam pocit že jejich smlouva spadá ještě pod stary a tam správně mělo být stanoveno, kolik jsou zálohy, poplatky a kolik je nájem, jinak smlouva byla neplatná ![]()
@myskalucka Od 1.1.2014,ale nespada, pokud nebyla smlouva revidovana, oresto se proste NOZ ridi, tudiz co tam je sjednane, tak na to se diva z pohledu NOZ, tudiz ano, neplatnost smlouvy byla zahojena, je platna, poplatky se nevyuctovavaji. V pripade preplatku smula pro najemniky, v pripade nedoplatku smula pro pronajimatele.
@lupto Výborně, díky že to vím!
My jsme měli smlouvu vždy na rok, ale vždy tam jen upravil datum, tudíž zůstávala celou dobu stejná!
Holky moc jste mi pomohli, já se nedám a řeknu mu, že to od něj není fér, že přeplatky nám nevracel a vyúčtování za elektriku jsem neviděla vůbec a za vodu až toto, tudíž že si myslím, že nejsme povinni mu něco platit!
Dám vám vědět, jak to vše dopadlo nebo co jsme vymysleli ještě s přítelem (ten je teď na noční). Díky za rady ![]()