Nedoplatek - podnájem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2522
1.9.15 21:16

@Eli.D Nee, pouze to co jsem psala.
Fakt nevím holky, celý tři roky se k nám choval slušně, tak nechci být za svi*i, ale sem teď těhotná, marodím a 5 litrů je pro nás obrovská částka! Nehledně na to, že jsem nikdy žádné jiné vyúčtování neviděla a ani nevím, kolik ty zálohy platil, takže jak si můžu být jistá, že si je třeba poslední rok nesnížil a tím pádem tam tolik vzrostl nedoplatek? :nevim: Myslíte, že mi pomůže, když si nechám poslat vyúčtování i za ty minulé roky? I když já se v tom nevyznám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
1.9.15 21:18

@Amys Díky za podporu :andel: Ještě se zítra poradím s tchánem, on taky pronajímá byt a třeba mi k tomu řekne víc, ale pranic by mě netěšilo dát tak obrovskou částku vlastně za nic!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
1.9.15 21:22
@cucik14 píše:
@Amys Díky za podporu :andel: Ještě se zítra poradím s tchánem, on taky pronajímá byt a třeba mi k tomu řekne víc, ale pranic by mě netěšilo dát tak obrovskou částku vlastně za nic!

Prober to s ním, myslím, že ti řekne to samé. Vy fakt nemůžete za to, že si on neumí spočítat energie :nevim: Tohle se prostě nedělá, ať byl sebeslušnější. Pokud mu to nevycházelo, tak se měl prostě domluvit buď na zvýšení nájmu a nebo že to tedy budete platit zvlášť a ne najednou vyrukovat s jakousi částkou, kterou si vycucal kdo ví odkud :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
1.9.15 21:25

Dle drivejsiho obcanskeho zakoniku by tato smlouva byla neplatna, dneska to NOZ zhojil a tusim, ze je tam uvedeno, ze se pak nevyuctovava. Logicky-neni z toho pausalu poznat, jaka castka odchazi na poplatky.Jeho smula…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
1.9.15 21:49
@cucik14 píše:
@Eli.D Nee, pouze to co jsem psala.
Fakt nevím holky, celý tři roky se k nám choval slušně, tak nechci být za svi*i, ale sem teď těhotná, marodím a 5 litrů je pro nás obrovská částka! Nehledně na to, že jsem nikdy žádné jiné vyúčtování neviděla a ani nevím, kolik ty zálohy platil, takže jak si můžu být jistá, že si je třeba poslední rok nesnížil a tím pádem tam tolik vzrostl nedoplatek? :nevim: Myslíte, že mi pomůže, když si nechám poslat vyúčtování i za ty minulé roky? I když já se v tom nevyznám…

Tak pokud tam není výše záloh a způsob vyúčtování, tak je smlouva špatně. Osobně bych nic neplatila. A neřešila bych ani vyúčtování. Pokud jste ho neviděli v minulých letech a neřešili třeba přeplatky, neřešila bych ani nedoplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
1.9.15 22:29

@lupto : a od kdy platí nový OZ ( myslím že od 2014 )? Mam pocit že jejich smlouva spadá ještě pod stary a tam správně mělo být stanoveno, kolik jsou zálohy, poplatky a kolik je nájem, jinak smlouva byla neplatná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
1.9.15 22:33

@myskalucka Od 1.1.2014,ale nespada, pokud nebyla smlouva revidovana, oresto se proste NOZ ridi, tudiz co tam je sjednane, tak na to se diva z pohledu NOZ, tudiz ano, neplatnost smlouvy byla zahojena, je platna, poplatky se nevyuctovavaji. V pripade preplatku smula pro najemniky, v pripade nedoplatku smula pro pronajimatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
1.9.15 22:45

@lupto Výborně, díky že to vím! :potlesk: My jsme měli smlouvu vždy na rok, ale vždy tam jen upravil datum, tudíž zůstávala celou dobu stejná!

Holky moc jste mi pomohli, já se nedám a řeknu mu, že to od něj není fér, že přeplatky nám nevracel a vyúčtování za elektriku jsem neviděla vůbec a za vodu až toto, tudíž že si myslím, že nejsme povinni mu něco platit! ;) Dám vám vědět, jak to vše dopadlo nebo co jsme vymysleli ještě s přítelem (ten je teď na noční). Díky za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný