Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
TAK CO JÁ SI PAMATUJU, TAK TOHLE DĚLALA MOJE SÉGRA ![]()
TAKY SE S NÍ MÁMA ROZČILOVALA, ŽE SI Z NÍ DĚLÁ SRANDU A TAK.
ALE ONA ZA TO OPRAVDU NEMOHLA. U NÍ SE ZJISTILO, ŽE MÁ ZVĚTŠENOU NOSNÍ MANDLI, KTERÁ TAM NĚJAK TLAČÍ.
KDYŽ PAK PO OPERACI PŘIŠLA DOMŮ NA KAŽDÝHO KŘIČELA AŤ NEKŘIČÍ, ŽE ONA UŽ SLYŠÍ
POŘÁD STIŠOVALA TELEVIZI ŽE ANI MY TO NESLYŠELY.
A CO BYLO JEŠTĚ HEZČÍ. KDYŽ SE TO 4LETÝ DÍTĚ NAPILO A VŠECHNO MU TO VYTEKLO NOSÁNKEM
![]()
Lesino , máš pravdu, v přítomnosti prarodičů slyší skoro vše a cizích lidí slyší vše! Ta hluchota se tedy vztahuje jen na rodiče!
Dík holky, uklidnily jste mě. Takže je to prostě jen tříleté období ![]()
Tudíž máme další věc, kterou podniká jen v naší přítomnosti. Vztek už si šetří taky jen na nás, nikdo z lidí, co ho kdy hlídal, ho neviděl ani vzteklého, ani nahluchlého ![]()
Ahojky,
taky se hlásím do klubu. Náš Jířa 2,5 roku se neptá,ale rovnou mě a někdy i manžela ignoruje. Taky jsem si říkala,jestli není nahluchlý,ale přesvědčili jsme se,že co chce,tak slyší moc dobře. Něco podobného dělal i můj táta.
Někdy se stane,že nás neslyší,když je zabraný do hry,ale většinou bych řekla,že to dělá naschvál. Plně souhlasím,že to je někdy na zabití. ![]()
Jířa má ještě jednu specialitku když mě chce vytočit,tak začne schválně komolit slova o kterých moc dobře vím,že už dávno umí vyslovit a když mu řeknem,ať mluví normálně, že to přeci krásně umí tak na mě zařve Néechceš mluvit normálně - a to kolikrát vidím rudě ![]()
Nezbývá doufat,že je to přejde.
Souhlasím s Lesinou, je to selektivní hluch
. A bacha, vrací se to v období puberty. To můžu doložit z vlastní zkušenosti. Starší syn (13 let) tím trpí
. Když je ve svém koutku a zmíním se o nádobí, vynesení koše, uklízení bince ........., je ticho po pěšině. Tak jsem jednou úplně potichoučku řekla, že má na stole 200,– Kč a v tu ránu byl v pozoru u stolu
.