Nedostatečná tvorba mléka

misa5504
30.4.15 18:33

nedostatečná tvorba mléka

Zdravím, chci se zeptat zkušenějších maminek, jak poznám, že mám málo mléka? Máme tři týdny, do ted jsme plně kojili, ale dneska je k neutišení, když se napije je chvilku klid, ale za půl hodky zase řev, kojení a furt dokola. Proto jsem zkusila dokrmit sunarem, podotýkám po kojení, vypil skoro 70 ml. Nerada bych o mlíko úplně přišla, ale hlady ho týrat nemůžeme Díky za rady :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.4.15 18:36

@misa5504 a proč myslíš, že má hlad? Nepřibývá na váze či co? :think: řev nemusí znamenat automaticky to, že mu dáš prso. A dávat hned um mi přijde fakt nesmysl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
30.4.15 18:46

Viděla bych to na třítýdenní spurt, navíc pláč opravdu nemusí znamenat jen hlad…pokud chceš pořád kojit, tak určitě nedávej sunat ani jiné UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
30.4.15 18:48

@misa5504 za ten víkend se nic nestane a v pondělí ráno zavolej vašemu pediatrovi a objednej se na kontrolní kojení s vážením, je to úplně standardní věc, a budeš mít jistotu.
Já na něj šla a zjistilo se, že malý vytáhnul při ukázkovém sání za 20 minut 20ml (dohromady z obou). Nic za to nedáš a budeš vědět, na čem jseš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
misa5504
30.4.15 18:58

To je mi jasné, že ne vždycky když brečí, má hlad. Je už to tak nějak poznáme, když má hlad je k neutišení, u bolesti bříška se krotuí a po vypití z láhve se hned uklidil a usnul na docela dlouho. 8o

• Citovat
  • Upravit
72725
30.4.15 19:02

@misa5504 važ ho před a po. Ale tím, že dáš um, nic nevyřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.4.15 19:10
@misa5504 píše:
To je mi jasné, že ne vždycky když brečí, má hlad. Je už to tak nějak poznáme, když má hlad je k neutišení, u bolesti bříška se krotuí a po vypití z láhve se hned uklidil a usnul na docela dlouho. 8o

Upřímně já bych se nedokázala koukat na miminko jak brečí hlady a už vůbec ne na vlastní. Pokud bych viděla, že mu moje mlíko nestačí a má hlad, dala bych taky UM, hlavně aby bylo spokojený. Na nějaký spurty a bojkoty a podobný záležitosti bych neměla nervy ani srdce. Co si o těhle věcech myslím sem ani psát nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.4.15 19:18
@terien píše:
Upřímně já bych se nedokázala koukat na miminko jak brečí hlady a už vůbec ne na vlastní. Pokud bych viděla, že mu moje mlíko nestačí a má hlad, dala bych taky UM, hlavně aby bylo spokojený. Na nějaký spurty a bojkoty a podobný záležitosti bych neměla nervy ani srdce. Co si o těhle věcech myslím sem ani psát nebudu.

to by pak všechny děti byly na um, protože téměř všechny mají někdy bojkot, spurt a pod.. osobně bych um taky hned nedala.. a ani jsem ho nedala, i když jsme párkrát bojovali :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.4.15 19:25

Je to spurt, ktery diteti veli rvat, chtit prso neustale. Takova kojici PMS. Prejde to, porikladej, nedavej UM.
Kdysi tu nekdo psal, ze schvalne sidotycna dala tu praci a zvazila pred a po kazdem kojeni pri spurtu a v souctu za 24 hodin dite vypilo vic nez mimo spurt. Tolik k chudackum hladovejicim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kamikadze
30.4.15 19:35
@misa5504 píše:
Zdravím, chci se zeptat zkušenějších maminek, jak poznám, že mám málo mléka? Máme tři týdny, do ted jsme plně kojili, ale dneska je k neutišení, když se napije je chvilku klid, ale za půl hodky zase řev, kojení a furt dokola. Proto jsem zkusila dokrmit sunarem, podotýkám po kojení, vypil skoro 70 ml. Nerada bych o mlíko úplně přišla, ale hlady ho týrat nemůžeme Díky za rady :,(

Napada me…co vcas pred kojenim odsat..odstrikat..abys vedela kolik vubec mlika mas? (vahu doma nemas jsem pochopila)

• Citovat
  • Upravit
33005
30.4.15 19:37

@misa5504 'Přidávám se k @martina.se Za prvé má tvoje dítě věk na růstový spurt. To chtěj pak jíst chvilku furt, než se srovná poptávka-nabídka. Za druhé může mít nějaké jiné trápení, takže hlady neřve, ale prso prostě dělá dítěti dobře. Moje malá trpí na večerní koliky, prořve i tři hodiny a uklidńuje ji spolehlivě jen prso. Takže ji mívám na koze během těch tří hodin třeba 5×. Přibírá 150-200g týdě, takže hlady fakt netrpí.
O UM bych uvažovala jen pokud by mi dva týdny po sobě nepřibrala víc jak 100-120g/týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.4.15 19:37
@Kamikadze píše:
Napada me…co vcas pred kojenim odsat..odstrikat..abys vedela kolik vubec mlika mas? (vahu doma nemas jsem pochopila)

to bych moc nedoporučovala - osobně má mléka na rozdávání a neodsaju víc, jak 30-40 ml.. může to zakladatelku zmást :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
30.4.15 19:39
@Kamikadze píše:

ale prdlajs, nikdy neodstrika tolik, kolik v tom prsu realne je. Mne se nepovedlo ani elerktrickou nemocnicni Medelou vydojit vic jak 30ml a to jsem mela v tu chvili ze zdravotgnich duvodu za sebou 20 hodin nekojeni pri plne kojenem miminu, prsa jak dva sutry a vydolovala jsem jen takto malinko. Dite jeden den jeci kvuli spurtu, za dva tri dny prsa zareaguji a bude zase klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.4.15 19:41
@martina.se píše:
to by pak všechny děti byly na um, protože téměř všechny mají někdy bojkot, spurt a pod.. osobně bych um taky hned nedala.. a ani jsem ho nedala, i když jsme párkrát bojovali :think:

Každýho věc :nevim: Napsala jsem jak to cítím já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.4.15 19:42
@terien píše:
Každýho věc :nevim: Napsala jsem jak to cítím já.

jasný, ale když neodsaje, bude plašit, že tam to mléko fakt není a ono tam nejspíš bude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová