Nedostatek peněz nám brzdí život
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Víš…ono chodit na procházky a koukat na TV moc užívání života neni. Na víc nemáme. Takže si ho zrovna 2× neužíváme.
aha… no mozna si ho vic uziji ti, co se sidi v jidle, aby nasetrili na vozicek, na kterem by si vyjeli ven, protoze nohy nemaj nebo jim nesloui.. Nebo ti, co jsou odkazani jen na poslech radia, bo na TV nevidi…
Chci to a hned!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tímhle přístupem k životu nebudeš šťastná nikdy. Pořád bude něco, co nemáš. Pokud nezačneš žít teď a tady a nebudeš se umět radovat z toho, co máš, tak budeš stále nespokojená. To je můj názor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm…je mi 37,mame s manzelem 2 deti a nas rozpocet mesicne 22 tis, a jeste setrime. Ovsem, nepoatime hypoteku, ale radi by opravili dum a pujcku brat se nechce, kdyz neni jistota v nicem a jsem na rodicaku.KDyz budete premyslet tak do puntiku, nikdy se nedstanete k diteti. Anochtel by kazdy ideal stav, ale nejde to. a svatbu jsme nemeli. Nebyli proste penize.Na dovolene nejezdime, a ver, necitim se byt chuda. Naopak, rikam tak lidem majetnym, ktere ochotne ty penize utratit na x kocek, drahe zradlo pro ne a podobne nesmysly. I kdyby mela penize na dovolene, stejne by nejedila, a utratila je na darky detem z domova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ve 23 letech jsem mela maly dluh, jinak nic a bydlela jsem na koleji.
Ve triceti jsem mela skoro totez krome dluhu a bydlela jsem v podnajmu. Ted se mam relativne dobre, mam dve deti, zadne dluhy, bydlim ve svem v Praze, o domu si muzu nechat zdat nejspis navzdy.
Mam pocit, ze ve 23 letech mas pomerne vysoke naroky, nemuzes cekat, ze tohle vsechno si poridis jen tak. Nejdriv musis neco umet, zatim mas dost casu na tom pracovat.
Kolem me na tom byli vsichni vetsinou stejne - u tebe to snad neplati?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy 21 píše:
A co by jste jako chtěli ve 23 letech? Všichni chtějí rychle svatbu, dům, dítě, na to máte ještě spoustu času. Užívejte mládí. Já vím, že dům mít hned nebudu a ani na to nespěchám, nechceme se zatěžovat hypotékami, prostě si chceme užívat života. Tak to tolik nehroť.
pořadí vyfiknuté jak z kultovní scény z ¨Básníků. Ještě mi tam chybí zájezd do Jugoslavie. Dneska chce každý všechno hned a rychle. Pochopitelně nechybí obligátní d o m e č e k. Jenže, milá zakladatelko, ono to chodí v životě úplně jinak, ostatně znáš to úsloví, jak rozesmát Pánaboha? Sdělit mu své představy. K tomu domku - vlastnit nemovitost není pro každého. To jen masírují banky reklamou.Pro chudé a to Vy při vší úctě s příjmy jste, hypotéka prostě není.
Příspěvek upraven 25.09.15 v 16:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm,12500 na najem je fakt dost. Zjisti, zda nedaji Vam 100 _hyposku, to uz radsi davat na „svoje“.Znama take nemeli penize, u CS vzali pred 4 lety 100 % hypo, museli mit jen 50 tis, a koupili byt za 1300 000.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Burj Chalifa-a to teda 80 % populace repubkiky jsou chudi. Prijmy zde nejsou jak v Nemecku, ci v…Praze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
pořadí vyfiknuté jak z kultovní scény z ¨Básníků. Ještě mi tam chybí zájezd do Jugoslavie. Dneska chce každý všechno hned a rychle. Pochopitelně nechybí obligátní d o m e č e k. Jenže, milá zakladatelko, ono to chodí v životě úplně jinak, ostatně znáš to úsloví, jak rozesmát Pánaboha? Sdělit mu své představy. K tomu domku - vlastnit nemovitost není pro každého. To jen masírují banky reklamou.Pro chudé a to Vy při vší úctě s příjmy jste, hypotéka prostě není.Příspěvek upraven 25.09.15 v 16:42
přesně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Místo svícení doma svíčkami bych v první řadě doporučila partnerovi změnu práce. Nepíšeš, kdo z vás má vyšší mzdu z těch 25-30 000 celkem, ale aby chlap v Praze jezdil autem hodinu do práce za cca 15000 mi přijde zbytečné. Zrovna v Praze mladý člověk určitě sežene práci za podobnou mzdu v dobrém dosahu mhd. Jestli dáte 10 000 jen za mobily, pojistky, auto a kontaktní čočky, bude to auto největší žrout peněz. Zkus už teď odkládat 10% příjmů (kdyby jeden z vás onemocněl, výpadek by byl vyšší a museli byste to zvládnout, tak by to neměl být problém), a nechtějte všechno hned. Vlastní bydlení je sice hezká vidina, ale kolem mě je až příliš lidí, kteří ty nejhezčí roky malých dětí tráví přesčasy v práci a strachem z hypotéky, akorát tu odvrácenou tvář málokdo přizná, když už se dal na ten „svůj domeček“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@toooja píše:
Nuri Chalifa-a to teda 80 % populace repubkiky jsou chudi. Prijmyzde nejsou jak v Nemecku, ci v…Praze.
To nerozporuji.Ale to nic nemění na tom, že pro pořízení baráku na hypotéku jsou tyto příjmy nízké a zavání rizikem. Velmi obtížně lze totiž vytvářet finanční rezervu pro výpadky splátek a dalších mezních událostí. Tady je prostě mánie baráků, domků, domečků, mít se dobře stran bydlení, ale na to, vážení, musím mít, aniž bych se v noci budila hrůzou, permanentně nesušila hubu a nežila od výplaty k výplatě. Začínat s rodinou se dá a lze i ve skromnějších podmínkách, vypracovat se postupně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Místo svícení doma svíčkami bych v první řadě doporučila partnerovi změnu práce. Nepíšeš, kdo z vás má vyšší mzdu z těch 25-30 000 celkem, ale aby chlap v Praze jezdil autem hodinu do práce za cca 15000 mi přijde zbytečné. Zrovna v Praze mladý člověk určitě sežene práci za podobnou mzdu v dobrém dosahu mhd. Jestli dáte 10 000 jen za mobily, pojistky, auto a kontaktní čočky, bude to auto největší žrout peněz. Zkus už teď odkládat 10% příjmů (kdyby jeden z vás onemocněl, výpadek by byl vyšší a museli byste to zvládnout, tak by to neměl být problém), a nechtějte všechno hned. Vlastní bydlení je sice hezká vidina, ale kolem mě je až příliš lidí, kteří ty nejhezčí roky malých dětí tráví přesčasy v práci a strachem z hypotéky, akorát tu odvrácenou tvář málokdo přizná, když už se dal na ten „svůj domeček“.
hypotékáři jsou zaměstnavateli velmi oblíbení, protože tito novodobí otroci hypoték mají staženou pr..el a neodmlouvají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Stěhovat jsme se museli, majitelka se rozvedla a šla nazpět do svého. V této garsonce nás stál nájem 11.500 (původně deset, ale paní majitelka rok co rok zvyšovala) a otec známého pronajímal byt o místnost větší za 12.500. Rozhodli jsme se tedy, že nám to stojí za to dát 1.000 navíc.
Víc moje maminka vydělávala 15000 a nájem měla za 12000. Do toho měla mě. Mě nemusíš vykládat jak to zvládaj 4 členný rodiny. Zvládaj to i 2 členný. Ale já neřeším co je TEĎ. Já se tady chtěl bavit o tom jak ušetřit a jak jste to měly vy v mém věku, jak jste došly k tomu že dnes máme miminko, zda jste do toho šly chudé nebo s vysokými příjmy, jak jste došlyk tomu, že to utáhnete a uděláte si ho. Ne o tom, zda máme ted dost. Ale o tom, že to pro nás prostě není dost natolik, abysme si mohli dopřát vlastní bydlení a dítě.
proč se cítíš tak dotčeně po každém komentu, který není podle tvého gusta?
Že tvá máma platila tak vysoký podnájem přeci není argument, ne?
Já vám věřím, že se snažíte, jen mi připadá zbytečný luxus platit za nájem tolik peněz ve dvou, prostě bych se snažila najít něco levnější na úkor prostoru, kdyby mi na tom tak strašně záleželo. Pokud chcete zakládat rodinu až ve svém bydlení, pak tuhle logiku prostě nechápu, nezlob se
To je tisícovka za měsíc, za rok je to 12 tisíc, když budeš počítat jen nájem. Chápu, že chcete mít určitý komfort, ale musíte si jasně stanovit priority, bez toho to nejde. Taky jsme neměli všechno hned a dům jsme kupovali až když manžel naskočil do práce s dobrým platem. Bylo nám oběma přes 30.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Ja jsem to pochopila tak, ze snad jeste studujou, kdyz za par let na tom maji byt lip. Protoze jestli ne, tak bych na „domecek“ rovnou zapomnela. Nebo se prestehujte nekam, kde ten domecek bude ve vasich silach, v Praze a kolem Prahy bych s tim bez opravdu zasadniho zvyseni platu vas obou moc nepocitala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, já sice oceňuji, že v životě nějakým způsobem plánujete, včetně dítěte, ale nelinkovala bych takto. Plánovala bych třeba dítě tak, abych otěhotněla v řádném zaměstnání a po RD se měla kam vrátit. Abych také měla v životě finanční rezervu jak pro období nevýdělečné, tak pro Strýčka příhodu. A věř mi, bydlet s miminem či mrnětem se dá po určitou ve skromných prostorových podmínkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa otrok podnájmu je lepší v čem přesně?
Možná v tom, že je tak blbý, že valí peníze do něčeho, co jeho nikdy nebude, že…
Nájem taky nestojí málo a platit se musí. Pokud nedědíš, nebo nevyhraješ loterii, jiná možnost není, lidé bydlet potřebují. Souhlasím s tím, že každý se hned vidí v domě se zahradou, bazénem, dvěma čoklama a kupou dětí
Takže si růžově maluje, jak to zvládne se 30 tisíci a pak se pos*re pračka a musí jí vzít na splátky… Ve finále jde vždy jen o to umět si to spočítat, to je hlavní problém, který může někoho položit. Ne to, že si vezme hypotéku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit