Nehezké dary, kýče co s tím?

Anonymní
11.4.14 14:09

Nehezké dary, kýče co s tím?

Mám docela fajn tchýni jen se trochu neshodneme ve vkusu. Problém je v tom, že ona ráda dává dárky hlavně do domácnosti a k zútulnění bydlení. Už jsem se naučila jí říct, že děkuju, ale třeba zrovna tohle se nám sem opravdu nehodí. No po pravdě tedy taky záleží na tom jakým stylem nám to dává jestli je to formou „chcete“ nebo „tady máte“. Opravujeme si dům a pomalu finišujeme takže už se blíží doba kdy se začne i zdobit a tedy nastává problém co s tím už máme doma pár věcí, které nám darovala např. obraz krajiny ve zlatém rámu a vyřezávaná květina od místního talenta. Obraz asi nějak uhraju, ale mám dilema s květinou. Byl to dárek pro dcerku, když jsme si jí přivezli z porodnice takže naprosto nevhodná situace na to, abych řekla, že se nám to nelíbí. Je to docela velká, nesouměrná věc vyřezaná ze dřeva a vyleštěná určená k pověšení na zeď. Je to prostě hroznej kýč pán taky rád dělá různý teploměry ze samorostů atd. no absolutně se to nehodí do pokojíčku, který mám pro dceru vymyšlený. Nedokážu si představit, že to tam někam zavěsím, ale zase si řikám, že to byl dárek tak asi není vhodné to tam nezavěsit? Vůbec nevim co s tím? Jak řešíte nebo co děláte s dárky, které se vám nelíbí, ale odmítnout nejdou?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
11.4.14 14:11
@Anonymní píše:
Mám docela fajn tchýni jen se trochu neshodneme ve vkusu. Problém je v tom, že ona ráda dává dárky hlavně do domácnosti a k zútulnění bydlení. Už jsem se naučila jí říct, že děkuju, ale třeba zrovna tohle se nám sem opravdu nehodí. No po pravdě tedy taky záleží na tom jakým stylem nám to dává jestli je to formou „chcete“ nebo „tady máte“. Opravujeme si dům a pomalu finišujeme takže už se blíží doba kdy se začne i zdobit a tedy nastává problém co s tím už máme doma pár věcí, které nám darovala např. obraz krajiny ve zlatém rámu a vyřezávaná květina od místního talenta. Obraz asi nějak uhraju, ale mám dilema s květinou. Byl to dárek pro dcerku, když jsme si jí přivezli z porodnice takže naprosto nevhodná situace na to, abych řekla, že se nám to nelíbí. Je to docela velká, nesouměrná věc vyřezaná ze dřeva a vyleštěná určená k pověšení na zeď. Je to prostě hroznej kýč pán taky rád dělá různý teploměry ze samorostů atd. no absolutně se to nehodí do pokojíčku, který mám pro dceru vymyšlený. Nedokážu si představit, že to tam někam zavěsím, ale zase si řikám, že to byl dárek tak asi není vhodné to tam nezavěsit? Vůbec nevim co s tím? Jak řešíte nebo co děláte s dárky, které se vám nelíbí, ale odmítnout nejdou?

mít tam na to háček, a věšet jen když přijde tchyně na návštěvu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
11.4.14 14:12

@slavuska1 presne tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
11.4.14 14:13

@slavuska1 :lol:

Bohužel taky nevím co poradit…prostě tak to nikam nedávejte a třeba se sami dovtípí že se vám to nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
11.4.14 14:13

S díky upřímně říkám, že se mi to nelíbí a takové věci vyhazuji, časem až se na ně zapomene. Není urážka říci, že máš naprosto jiný vkus nebo ji řekni, že pokud ti chce něco dát, tak ať s tebou zajde do obchodu a ty sama ji ukážeš co máš rádá a co se ti líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
11.4.14 14:15

A pokud je to ze dreva, vyuzijes to potom do krbu a reknes, jak se to nakonec hodilo :-), ty tchyne jsou fakt prastene :mrgreen:. Pak se divi, ze je snachy pomlouvaji. My zase mame asi sto padesat plysaku, se kterymi si nikdo nehraje. TAkze jeste chvilku a jdou do deskeho domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
@slavuska1 píše:
mít tam na to háček, a věšet jen když přijde tchyně na návštěvu :mrgreen:
:potlesk: :lol:

Jinak prekerní situace, ale já osobně bych si to asi nepověsila, dárek nedárek. :nevim: a tchyni nějak šetrně naznačila, že máte fakt jiný vkus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248

Moc asi neporadím, mám podobnou tchýni, většinou se mi to podaří uhrát (tj. nabízenou věc si brát nemusím), pokud ne tak to většinou schovám na půdu (něco jsem i vyhodila), mám štěstí v tom, že tchýně po tom většinou u nás doma nepátrá a manžel naštěstí o těchto předmětech nemá tak docela přehled (takže když něco „chybí“ tak si nevšimne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3149
11.4.14 14:16

Mě takové věci často padají a omylem se rozbíjí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836

Okolí už jsem naučila jaký mám vkus :D Nikdo mi blbosti nedává, ale mistr v tom byla expřítele matka.To byly krámy, to svět neviděl :mrgreen: Prostě jsem je schovala, nikde jsem si to vystavené neměla. A pak jsem to po čase vyhazovala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
@LenaNell píše:
S díky upřímně říkám, že se mi to nelíbí a takové věci vyhazuji, časem až se na ně zapomene. Není urážka říci, že máš naprosto jiný vkus nebo ji řekni, že pokud ti chce něco dát, tak ať s tebou zajde do obchodu a ty sama ji ukážeš co máš rádá a co se ti líbí :palec:

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@LenaNell to jo, ale to jde u takových těch běžných věcí. Ta květina je, ale pro dceru jako takový symbol, že je naše květina nebo tak nějak to podala.

• Citovat
  • Upravit
243

Ahoj, a co to třeba schovat někam do rohu na terasu?…
já tyto úžasné dary vždy věnuji do tomboly:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
11.4.14 14:17
@kolmenka píše:
Mě takové věci často padají a omylem se rozbíjí. :nevim:
:lol: no nevím jestli je dřevěná „kytka“ snadno rozbitná :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
11.4.14 14:18
@kaspluc píše:
A pokud je to ze dreva, vyuzijes to potom do krbu a reknes, jak se to nakonec hodilo :-), ty tchyne jsou fakt prastene :mrgreen:. Pak se divi, ze je snachy pomlouvaji. My zase mame asi sto padesat plysaku, se kterymi si nikdo nehraje. TAkze jeste chvilku a jdou do deskeho domova.

Taky jsem říkala tchýni, že plyšáky nechceme, že si s tím nehraje a máme toho plno, co přinesla tchýně na další návštěvu? Plyšáka (jak jinak) :zed:

Příspěvek upraven 11.04.14 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný