Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Katarina3 ahoj, můj prcek to měl taky..byla jsem zoufalá. Zkusila jsem cokoli. Podařilo se radou pediatry. Ano, mazala jsem i tam, ale málo. Jde o to, omýt osušit a natřít Rybilkou silnou vrstvu tak, aby prcka byla doslova bílá. Vytvoří neproniknutelnou vrstvu proti agresivní stolici. Ano..drahá sranda při ceně rybilky a kakání co půl hodiny..ale za 3 dny byl vidět výsledek.
@lebambule píše:
Ja jsem teď četla, ze strava matky nemá na stravitelnost mléka vliv. Ze prej to je překonane dogma. Pravda je, ze když dítě trápí prdy a matka uz jen dejcha a nejí a nepije a furt ho trápí prdy, tak to asi nebudr stravou, ale citlivosti zažívacího traktu jedince
Ja plně kojim petitydenniho a nešetřím ho vubec a dobrý. Jinak teda taky hodně kadi, asi není jen pocurana plena. Ale opruzeniny nema. Sla bych na kožní!
Když jím to, co vím, že malé nevadí, tak nekaká třeba i 3 dny. Ale jakmile si dám něco nového nebo něco co ji moc nesedne, tak kaká i 2× denně. Takže si myslí, že na tom něco bude… ![]()
Pred rokem jsem take vsude brecela, ze syn je oprizeny do krve a plinkama ano spatnou hygienou to nebylo… Vyradila jsem na 2 tydny vrskere mlecne vyrobky ze sveho jidelnicku, vcetne masla) a vse, co je obsahovalo, a byl klid. Syn mel alergii na bkm. Pritom ani jednou nemel zadne alergicke vyrazky. Treba toto ti pomuze. Zamer se na svuj jidelnicek. Muze to byt i z lepku v tve strave.
Z kremu a masti mu sedlo pouze pretreni vatickou namocenou ve Weleda kojeneckem mesickovem oleji (samozrejme po omyti zadecku vodou a vysuseni). Na zahojeni opruzenin pomohl spanek na podlozce bez plinky a mazani Imazolem a Sudocremem na stridacku.
@Liška2014 píše:
@Katarina3 ahoj, můj prcek to měl taky..byla jsem zoufalá. Zkusila jsem cokoli. Podařilo se radou pediatry. Ano, mazala jsem i tam, ale málo. Jde o to, omýt osušit a natřít Rybilkou silnou vrstvu tak, aby prcka byla doslova bílá. Vytvoří neproniknutelnou vrstvu proti agresivní stolici. Ano..drahá sranda při ceně rybilky a kakání co půl hodiny..ale za 3 dny byl vidět výsledek.
Otazkou je proc ta stolice vyla tak agresivni… ![]()
@Sharmel to nevím. Mně pediatra řekla, že je to naprosto normální. Třeba to myslela v souvislosti s dětsou pokožkou. Tak vem si dospěláky..kolikrát mají taky,, vlky,,
a to hygienu dodržují a plinky nenosí.
@Liška2014 No tak uplne normalni to nikdy neni, je to bezne, ale ne ok. A vzdy je to nejakou chybou na strane plinek, stravy, hygieny, kosmetiky atd. Vlky u dospelych bych k tomu moc neprirovnavala ![]()
Na opruzeniny zásyp!! Já měla nakoupené klasiky, sudocrem, bepanthen, rybilku a jediné co pomohlo byl zásyp, během dvou dnů kůže jak nová, krásně to vysušilo.
@mofiz píše:
Kup pytiol neo a je to. Mám přesně tohle u syna od mala. Doporučuji mazat jen pytiolem neo. Mažeme na doporučení pediatra. Omyvatelný jen čistou vodou a za dva tři dny máte vyhráno. Držím palce
A mazes s tím pytiolem neo při každém prebáleni? A mazes to ikdyz to má jen červené, nemokvajici nebo až když to mokvá?