Nehormonální antikoncepce - možnosti

566
27.3.15 18:55

Nehormonalni antikoncepce moznosti

Ahoj, chtela bych poradit kdo mate jake zkusenosti s nehormonalni antikoncepci? Po porodu bych chtela nehorm. telisko, ale nikdy jsem ho nemela, takze nevim jake a jestli ho vubec moje telo prijme. Dalsi mimco uz neplanujeme, takze bych rada neco fakt spolehliveho. Kondomy vylucujem, ty nesnesu.Diky za vzacne rady, snad me to pomuze v rozhodovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
300
27.3.15 18:57

Řeším to samé, asi půjdu do tohoto http://www.naturcomp.cz/…y/lady-comp/ Přijde to drahé, ale ony ty prášky se taky načtou a hlavně, je to přirozené, nechci do těla nic cpát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
27.3.15 19:01

@lubomíra Ti nevím, ale mám takový pocit, že teploměr z lékárny a registrace na fertility friend (či tak nějak) udělá stejnou službu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
27.3.15 19:03

Holky je i testr na sliny na urceni ovulace za 500kc, ale jen tomu fakt verit nemuzu, jsme plodny a zadnou nahodicku nechceme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
27.3.15 19:06

Řeším podobné dilema. Hormony do sebe cpát nechci. Mirena mi moc nesedla, tak pochybuji, že nehormonální tělísko by sedlo. Kondomy spoustu let používat nechci a sázet na plodné a neplodné také ne.
Kdybych byla stopro přesvědčená, že další dítě nechci, zjistila bych si něco o sterilizaci a vasekptomii, ale já bych třetí ráda.

Příspěvek upraven 27.03.15 v 19:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6867
27.3.15 19:06

Taky by mě zajímalo jestli je ještě něco nehormonálního krom tělíska a kondomů. Tělísko už jsem měla a mám díky němu třetí dítko. Kondomy nás už nebaví.
Loni jsem vystřídala 3 druhy HA a ani jedny neseděli u těch posledních jsem měla brnění v rukách. Za 2 týdny jsem objednaná k dr tak to tam nějak snad vyřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6867
27.3.15 19:09

@Elilen právě o sterilizaci uvažuji já i manžel. Zatím to vypadá, že by šel on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
27.3.15 19:11

Já jdu do toho :palec: http://www.femcap.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
27.3.15 19:14

@LuckaPt tak pak dej vedet co ti dr poradila ;) @Elilen sterilizaci bych si nechala az tak v 35 az budu opravdu 100pro vedet ze ne, ted ve 27 fakt sterilizaci nee, ta uz se neda vratit, je to fakt velkej krok.To telisko je tak napul, nekdo si ho nemuze vynachvalit a jiny na nej nadavaji. Kamaradka mela zanet delohy po skoro roce co ho mela bez obtizi a byla ve spitale tyden na ATB, tak to me drobet odrazuje.Ale zase si rikam, ze kdyz ho nezkusim, tak to nezjistim jestli treba nebudu ta stastna ktery sedne :) Jeste jsou taky pry gely nebo globule jako anti ale taky prez ne holky otehotneli.Tak fakt nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6867
27.3.15 19:16

@bambooska tak do toho bych nešla píšou:Účinnost samotného FemCapu je 96%. nehormonální tělísko má 97% a já otěhotněla :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
27.3.15 19:17

@LuckaPt a jake si mela to telisko, jak se jmenovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
27.3.15 19:18

@LuckaPt každá antiko může selhat přece. účinnost se mi zdá dost vysoká, jako u jiných antiko, navíc se dá dovnitř dát spermicidní gel a podobně. A v ovulaci lze ještě k tomu praktikovat přerušovanou soulož ne.. Mnohem lepší než prášky, kondom, nebo tělíska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.3.15 19:20

Holky, a co ty spermicidní gely? Pharmatex myslím…Jinak já měla kdysi „parádní“ zánět malé pánve z Mireny, nechci ani vidět, co by se mnou udělalo obyč. tělísko - takže to nee.
Jinak ten Naturcomp nebo něco podobného používá s úspěchem už léta moje kamarádka, ale má ho z Holandska za 3000 Kč (přepočet). Jiná zas používá pesar, prý je spolehlivý, ale náročný na zručnost a manipulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6867
27.3.15 19:21

@Laura1010 já mám 32 a 3 děti. Tělísko bylo super než se pohnulo :-) měla jsem ho zavedené rok a čtvrt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.3.15 19:22
@LuckaPt píše:
@bambooska tak do toho bych nešla píšou:Účinnost samotného FemCapu je 96%. nehormonální tělísko má 97% a já otěhotněla :?

Můžu se zeptat, jestli Ti tělísko vyndali nebo ho tam nechali spolu s plodem? A těhu bylo bez komplikací? Prý se to stává, když není tělísko dobře usazené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí