Nějaká šance jak dostat vydělané peníze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3486
6.6.17 19:40
@Monchichik píše:
Psala si, že si byla vedená na pracáku? Tys jim nenahlásila, že tam jdeš? V tom případě by po tobě chtěl pracák vidět smlouvu, ne?

Já říkala že budu dělat EP a budu si dělat živnosťák, tudíž smlouvu po mě nechtěli a řekli až si udělám živnosťák, mám tam přijít a vyřadí mě z evidence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
6.6.17 19:41

@Descent Ale ty jsi reálně začla pracovat a z pracáku ses neodhlásila, to je pro tebe rozhodně ještě přitěžující okolnost, protože měla být ukončena tvoje evidence na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
6.6.17 20:14
@Descent píše:
To já samozřejmě vím…Ale já bych ráda smlouvu měla… A řekli mi že je tu možnost právě na měsíc to zkusit páč jsem na ÚP… Zákoník práce jsem fakt nečetla a práci jsem potřebovala.
Co má zákoník práce společného s podnikáním? Tady šlo o práci OSVČ na ŽL. Možná šlo tudíž o „nedovolené podnikání“. Ale opět- nejsem právník, bylo by lepší to řešit s někým, kdo tomu „rozumí“.
@Descent píše:
Jasně já vím, ale právě jsem nutně potřebovala práci - děti musí mít co jíst a kde bydlet. Takže mi nějaká smlouva z hlavy vypadla.

To že je někdo v tíživé situaci by ovšem nemělo znamenat, že vše ostatní hodí za hlavu… Najděte si nějakou poradnu zdarma, pro samoživitelku by to nemusel být problém. Osobně si nemyslím, že by se to nějak extrémně řešilo vůči zakladatelce (myslím ÚP, živnostenský úřad). Ale ani si nemyslím, že je nějaká extrémně velká šance z nich ty peníze dostat, aniž by to bylo potenciálně nákladné, zdlouhavé. Prokázat asi tu činnost nebude problém. Odměňování na základě nějakého bodového systému by se asi taky dalo použít. Tady ale vidím problém, že tam kromě provizí bude odstavec o „neproplácení“ v případě ukončení smlouvy. Takže požadavek je:

• použít část smlouvy ohledně provizí- i když tato smlouva uzavřena nebyla
  • nepoužít část smlouvy ohledně o neproplácení- protože smlouva uzavřena nebyla
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3486
6.6.17 20:27

Díky za reakce, holt jsem blbá a doplatím na to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie