Chci být masérka - jak na to
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Chci být masérka jak na to
Ahoj holky,
je tu nějaká masérka na živnostneský list co si otevřela provozovnu u sebe doma? Chci za cca dva roky stavět barák a mít tam provozovnu je to muj životní sen a chci se zeptat na pár otázek, třeba kdy si mám udělat masersky kurz, ted jsem ještě rok na mateřské, potom budu rok v práce a pak chceme stavět. Vůbec nevím kdy zajít na ten kurz a začít, protože, kdyz pujdu brzo tak at to do té doby nezapomenu, ale zároven abych měla dost času naučit se všechny ty ruzné metody…banková masáz, lavové kameny, reflexní…nechci jen základ chci toho co nejvíc.
Mám dost otázek, je tu někdo na chat? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mas v planu, ze te to bude zivit? Nebo to chces delat pri zamestnani?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kurz bych si udělala klidně hned, to nezapomeneš, kamarádka má a maže hlavně rodinu, kamarády, aby si to zdokonalila, ono chvíli trvá než se do toho člověk vžije a pak si můžeš dodělávat další kurzy na různý metody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nevíte jestli mi to ted na mateřské proplatí prácák kdybych sla na rekvalifikacni kurz? Nebo bych musela byt nezamestnana na pracaku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na mateřské ti to pracák neproplatí, musela bys skončit rodičovskou dovolenou, hledat si práci a poté se přihlásit na rekvalifikační kurz zdravotní masér (tam učí klasické a reflexní masáže, vodoléčbu co vím)…,ještě je i sportovní masér, ale to si dotyčný musí zaplatit z vlastní kapsy.
- Citovat
- Upravit
Pracák ti nic nezaplatí. Já si teď dělám kurz Asistentka pedagoga a platím si ho sama. Zítra děláme zkoušky, ale moc to tam neřeší, myslím si, že certifikát dají každému, když je to tak drahé. Moc jsem se na to neučila, spíš jde o to vědět, o co jde a dá se to okecat. Udělej si ho co nejdřív, protože ty kurzy docela zdražují…aspoň u nás.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Manhattan tak na masera se naucit musis. Zkouska se sklada pred komisi. Ptaji se na anatomii, zaklady maserstvi, zdravoveda… Vsechno se uci v kurzu, kde te na zkousku pripravi. Ale jako ze by to dali vsem, kdyz jim nic nereknes… To se mi nezda.
Pak je prakticka cast
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Manhattan
Nevím odkud máš, že pracák nic neproplatí, mně zaplatil skoro 3/4 roční kurz zdravotního maséra. Okecat se nic nedá, 4 lidi neudělali zkoušky a museli opakovat. A brali jen ty s maturitou, protože ten kurz byl opravdu náročný, hodně anatomie, zdravovědy, hygieny, praxe, bylo toho spoustu a nemůžu říct, že by to bylo zrovna jednoduché. Zkoušky jsme dělali na zdravotní škole.
- Citovat
- Upravit
@Andrejka81 Já jsem se ptala přímo na pracáku a řekli, že kurzy mi hradit nebudou. Asi to berou podle práce, já jsem zaměstnaná, ale jsem na neschopence s těhotenstvím. Na můj kurz taky brali jen lidi s maturitou. Jinak včera jsme dělali zkoušky. Pro mě je to prostě jednoduché, protože jsem se o to téma hodně zajímala už dřív, takže jsem věděla, o čem mluvit, ale chápu, že pokud tam jde člověk, který se s tím ještě nikdy nesetkal, tak je to pro něj těžké. Pár lidí to u nás také neudělalo, protože neodevzdali nebo opsali závěrečnou práci. Jinak jsme měli hodně pedagogiky, speciální pedagogiky, psychologie a různé typy postižení a přijde mi ubohé, že to bylo jen na 80 hodin i s praxí. Chudáci děcka potom.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Manhattan
Tak to bude tím, že jsi zaměstnaná, to si pak člověk musí hradit sám, ale já jsem tehdy po maturitě nemohla najít práci, tak jsem si udělala ten kurz zdrav. maséra. Bylo v něm shrnuto učivo za tři roky, bylo to jako náhrada za masérskou školu, která je, tuším, v Brně. Ještě jsem si dělala kurz sportovního maséra, ale ten jsem moc nevyužila. Ten jsem si hradila sama, protože tehdy jsem chodila ještě do školy a nikdo by mi nic neproplatil.
- Citovat
- Upravit
Mam rekvalifikaci sportovniho masera.
Pokud chce zakladatelka masirovat po praci, delat klasicke masaze, venovat seregeneraci, tak ji tahle rekvalifikace staci. Zbytek je na jeji sikovnosti.
Nejak nevidim duvod, delat si rekvalifikaci na masera do zdravotnictvi.
Na zaklade teto rekvalifikace se pak vyda zivnostenske opravneni.
Dalsi konani daneho masera je uz na nem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites takže nemusím dělat nejakou zaverecnou praci jak tady nekdo píše? docela mě to vystrašilo tak ted nevím, chci zivnostensky list abych mohla masírovat, a postupne chodit na kurzy havajska masaz, masaz hlavy atd…proste si casem zvysovat kvalifikaci,
tak ted nevím co teda potřebuju pro ten zivnostensky list? Já moc sportovní maserství nechci chci spíš neco obecnejšího. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rekvalifikaci mam - sportovni masaz. Ucili nas masirovat klasiku. A s timhle osvedcenim o ziskani profesni kvalifikace jsem sla na zivnostensky urad a otevrela si zivnost na masirovani.
Kurz trval 6 vikendu, sedmy byla zkouska pred komisi. Od te doby masiruji jako OSVČ. Tekvalifikace byla pro masaze mimo zdravotnuctvi.
Otevri googl, vygugli si maserske skoly v okoli, podivej se naprehled kurzu. S dotazema se obracej na ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
masáž kurz
Když se tu řeší, jak se stát masérkou. Jakou masáž byste doporučili se naučit? Já se dívala na https://www.inprov.cz/…veho-aparatu a vypadá to zajímavě, ale uživí mě umět masírovat jen jednu část těla? Protože kdybych jim musel umět více, tak za ty kurzy masírování zaplatím celkem dost peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit