Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokuzd mas ms pravidelnou, tak s takovym zpozdenim by mel ukazovat poradnou dalnici, pokud je fakt snehobily, tak bych rekla, ze to mas jednoduse zpozdene, nejaky hormobalni vykyv. Pokud te nic neboli, tak se k doktorovi moc nezen, vyvolavacka neni nic, co by cokoli resilo, pockala byvh urcite jeste tak dva tydny a teprve pak bych sla.
@Bibi239 me prave boli bricho uz 9den, vzdycky me boli tak dva dny pred ms a opupinkuju se ale tohle se mi nikdy nestalo, nebo stalo ale byla jsem tehotna jinak ne, proto vubec nevim jestli na tu gyndu mam jit nebo ne
@Anonymní píše:
@Bibi239 me prave boli bricho uz 9den, vzdycky me boli tak dva dny pred ms a opupinkuju se ale tohle se mi nikdy nestalo, nebo stalo ale byla jsem tehotna jinak ne, proto vubec nevim jestli na tu gyndu mam jit nebo ne
pokud te boli bricho, tak bych sla, muze to brzdit cysta, zanet. Nebo i to tehotenstvi, ovulace mohla prijit pozdeji, telo neni stroj. Ale jak pisu, pokud tebricho boli, nech se zkontrolovat.
Určitě bych zašla za doktorem, může to být i jiný problém. Jinak pokud máš pravidelný cyklus, 6tý den po vynechání bys tam už měla aspon ducha, jde o to kdy máš ovulaci, já ji třeba měla různě, někdy po skončení MS někdy před začátkem.
@veronika67 tohle je muj menstruacni kalendar, ovulace je ta zelena, sedi, v ty dobe ma ovulacni hlen, podle toho to poznam, jo sex je zapsanej jen v lednu, od unora to nejak nestiham zapisovat, ale kazdy styk je prerusovany, davame si pozor, ale kdyby bylo dalsi dite nebranime se. Někdy mám třeba zpoždění den dva, ale málokdy, a ne jako ted, odpoledne zajdu na gyndu, je tam od 1h
@Hermanek1 Rekla bych ze jsi tehotna..
Pokud chces jistotu jeste vetsi kup si digitalni test, clear blue,99% presnost.
Ukaze i cca tyden tehu. V pribalovym letaku je to tez psane co a jak. Stoji okolo 200 kc ale myslim ze to je dobra investice.
Tak včera jsem byla na ty gynde, nejsem tehotna, delal mi hloubkovy ultrazvuk a prohlidl me na koze.Mam vsechno v poradku, pry je normalni ze i kdyz je cyklus pravidelny ze se jednou za cas takto zpozdi, rekl mi ze ms dostanu co nejdriv a dneska rano jsem se probudila a dostala jsem to, tak dekuju moc vsem co mi tu napsali
@Envie píše:
@Hermanek1 9mesicu bys prezila?ja nevim, ale cekani, zda dopadnou dobre vysledky screeningu atd. Je mnohem horsi, nez zda bude carka silit
a hlavne ted uz budes mot strach cely zivot. Nejdriv, zda je vse ok, pak zda, dobre dopadne porod a pak celej zivot o dite. Takze se uc trpelivosti
jinak test bych rekla, ze jasne mluvi o tom, ze se zadarilo.
No ja uz zacinam mit ten strach permanentni a to jsem teprve ve 12 tydnu.
Na posledni kontole jsem byla v 10TT a bylo vse v poradku.. Ted uplynuly „jenom“ 2 tydny od posledni navstevy doktora a uz mam zase strach, jestli je vse ok.. Na dalsi kontrolu mam jit za tyden a snazim se to vydrzet, abych tam zase neletela driv, nez me rekl doktor.. :-/
@Envie píše:
@Hermanek1 bud v klidu, ja byla v pondeli (minule) a na dalsi jdu az za 5 tydnua taky bych nejradeji sla hned
Me to vydrzi vzdycky tak tyden a uz tam chci jit zase.. :-/ pred tydnem jsem byla na velkem ultrazvuku ve 13TT ohledne vyvojovych vad. Vse v poradku a riziko male. Na dalsi kontrolu mam jit az za necely 2 tydny..
Rikal me doktor v 8tt a pak i na tom ultrazvuku ve 13tt, ze je plod o par dni mladsi (cca o 4 dny). Byva to problem?? :-/
Dobrý večer, mám 6dní zpoždění ms, jinak jí mám pravidelnou, testy(mamatest) jsou negativní, dělala jsem se je ted poslední tři dny z ranní moči, o dítě se nesnažíme, dáváme si pozor, ale kdyby bylo nezlobili bychom se. Zítra půjdu ráno na gynekologii. Jaká je šance že jsem těhotná? Já si myslím že by to už test měl ukázat co myslíte?
Raději inko