Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
sukki píše:steeve píše:Jsou ještě nějaké sedačky, které mají tři hvězdičky a jsou kolem třech tisíc? Romer se mi libí, ale je na nás drahý.frybynka píše:obě jmenované mají z bezpečnosti 3*, takže jsou stejně dobré, ale tu Chicco koupíte o dost levněji, a má i integrovanou opěrku hlavy, která se u MC musí dokoupit, takže je výhodnější pořídit Chicco: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Zdravím prosím o radu. V kat. 9-18 je lepší Chicco Key nebo Maxi cosi priory obě bez izofixu. Děkuji
3 hvězdičky a do 3000,– tak snad Chicco key 1, nebo by se okolo 3000,– dala koupit z výprodejů i MC Priori SPS, STM Twin One, nebo Concord Trimax, Römer Eclipse
kadlina píše:
Steeve můžu poprosit o konzultaci?
Chtěla bych autosedačku kombinaci pás-Isofix, ale do auta nemůžu mít Safefix.
Römer Duofix mi teď ve dvou obchodech rozmlouvali, že je malý a nemá hlavovou opěrku. V jednom ho už ani na krám brát nebudou, protože zákazníkům tahle sedačka nevyhovujePřiznám se, že jsem dceru měla v Kingovi a moc se mi nelíbil pás přes stehna, i když chápu, že je třeba bezpečnější, tak se bojím, že jí to hlavně v létě bude vadit a Duo je prý i menší
Přemýšlím, jaké mám další možnosti. Našla jsem Chicco Key Fix, ale to je všude zmiňováno, že má jen 3 hvězdy. Se svou chabou němčinou a s překladačem jsem studovala test ADAC a v záporech má jen, že je složité sundání potahu, že měla kaz, jestli jsem dobře pochopila na potahu a že z ní dítě nemá dobrý výhled. Byl v testu nějaký bezpečnostní problém, o kterém jsem se nedočetla/nepřeložila, nebo to hodnocení je opravdu jen kvůli tomu, co jsem se dočetla?
A mám ještě nějakou jinou možnost, kterou jsem neobjevila?
Děkuji
nejprve, proč nemůžete mít Safefix? a jaké máte auto? , ať víme, které sedačky se dají použít, ono třeba Chicco key 1 Iosifx má povinný pás Top Thteter, tak jestli do Vašeho auta jde vůbec přidělat.
Duo plus je standartní velikosti, jako třeba Chicco, ( to King plus či Safefix plus jsou zvětšené)
všechny sedačky 9-18, které mají svoje vnitřní pásy( mimo sedaček s pultíky) mají 5ti bodové pásy a tím pádem pásy přes stehna, je to proto, aby nepodjeli pod pásy
jinak to Chicco Key 1 isofix má z bezpečnosti 4*
napište co máte za auto - typ a r.v. a vyhledáme sedačky, ktreré tam pasují
Safefix nemůžeme mít, protože máme podlahové schránky - Renault Scenic r.v.2010. Oka pro TT máme.
Je mi jasné, že pětibodový pás musí jít přes stehna, ale u Romera se mi to zdá poměrně nízko a bojím se, aby jí to ve vedrech na „holo“ nedřelo.
Děkuji za pomoc.
kadlina píše:
Safefix nemůžeme mít, protože máme podlahové schránky - Renault Scenic r.v.2010. Oka pro TT máme.
Je mi jasné, že pětibodový pás musí jít přes stehna, ale u Romera se mi to zdá poměrně nízko a bojím se, aby jí to ve vedrech na „holo“ nedřelo.
Děkuji za pomoc.
ale do Scenica 2010 již můžete dát Safefix plus i s tou nohou, ty schránky má v jiné poloze a noha se opírá o pevnou část karoserie, Safefix plus je kompatibilní se Scenicem od roku 2009.
takže máte možnost použít Römer Safefix plus, nebo Römer Duo plus, nebo Chicco Key 1 isofix , nebo Chicco X-Pace isofix ,nebo Besafe IZI Comfort isofix, nebo Concord Absorber XT: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
všechny tyto k Vám jdou na isofix a jdou přidělat i na pásy
a pak sedačky, které k Vám půjdou na isofix, ale nejdou přidělat pásy Römer safefix plus TT,. nebo Römer Tirfix,
takže máte nejméně 8 typů sedaček na výběr
steeve píše:sukki píše:3 hvězdičky a do 3000,– tak snad Chicco key 1, nebo by se okolo 3000,– dala koupit z výprodejů i MC Priori SPS, STM Twin One, nebo Concord Trimax, Römer Eclipsesteeve píše:Jsou ještě nějaké sedačky, které mají tři hvězdičky a jsou kolem třech tisíc? Romer se mi libí, ale je na nás drahý.frybynka píše:obě jmenované mají z bezpečnosti 3*, takže jsou stejně dobré, ale tu Chicco koupíte o dost levněji, a má i integrovanou opěrku hlavy, která se u MC musí dokoupit, takže je výhodnější pořídit Chicco: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Zdravím prosím o radu. V kat. 9-18 je lepší Chicco Key nebo Maxi cosi priory obě bez izofixu. Děkuji
Děkuji za odpověď. My máme Chicco key 1 pro syna. Mysleli jsme, že ji dáme dceři, ale syn má ve třech letech jen 13kg. Do větší nemůže a 9-36 se mi kupovat nechce, když by jsme stejně za 5-6 let kupovali další.Necháme mu tedy tuhle a dceři koupíme taky Chicco key 1.
steeve píše:kadlina píše:ale do Scenica 2010 již můžete dát Safefix plus i s tou nohou, ty schránky má v jiné poloze a noha se opírá o pevnou část karoserie, Safefix plus je kompatibilní se Scenicem od roku 2009.
Děkuji za pomoc.
takže máte možnost použít Römer Safefix plus, nebo Römer Duo plus, nebo Chicco Key 1 isofix , nebo Chicco X-Pace isofix ,nebo Besafe IZI Comfort isofix, nebo Concord Absorber XT: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
všechny tyto k Vám jdou na isofix a jdou přidělat i na pásy
a pak sedačky, které k Vám půjdou na isofix, ale nejdou přidělat pásy Römer safefix plus TT,. nebo Römer Tirfix,
takže máte nejméně 8 typů sedaček na výběr
Moje chyba, neuvedla jsem, že máme verzi Grand
Tam ta noha vážně nejde, jen na prostředek a to nechci.
u Grand sceniku 2010 můžete Safefix plus také použít, ale jen na prostředním sedadle, je tam taky isofix a není tam schránka
a nebo tam jde ta Besafe IZI Comfort isofix ta má totiž nohu širokou, takže drží na karoserii: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a nebo to Chicco, nebo Römer Duo plus, Safefix plus TT, a nebo Trifix , ty nemají nohu, ale mají Top Theter
Dobrý den Steeve, prosím Vás o radu ohledně autosedačky 9-18kg. Chceme s izofixem Römer, ale nedokážeme se rozhodnout, který typ. Máme auto Citroen C5 combi 2002. Která je nevhodnější a bude do něj pasovat? Moc děkuji za odpověď.
do C5 Römer s isofixem pasuje třeba Safefix plus, nebo Duo Plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
a ten Safefix je prostornější
steeve píše:
do C5 Römer s isofixem pasuje třeba Safefix plus, nebo Duo Plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
a ten Safefix je prostornější
Děkuju
Dobry den, steeve, mela bych na vas s dovolenim jeden dotaz…;-) Jezdim v Dodge Journey 2009, ktery ma sice podlahove schranky, ale zda se mi ze umistene tak, ze by se autosedacka „s nohou“ dala pouzit. Je to tak, nevite, prosim? Dekuji..
u každé isofixové sedačky je potřeba projít její kompatibiltu s vozem, a když koukneme do seznamů kompatibility, tak třeba Dodge Journey není kompatibilní s Römer Safefix plus, ani Concord Absorber XT, ani Besfe IZI Comfort Isofix, ani MC FamilyFix, ani MC Priorifix,… takže asi tam ta schránka vadí, když ji nikdo z výrobců nepovoluje
Dobrý dne, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti s autosedačkou cybex pallas. Máme 10-ti měsíční dceru, která váží 8 kg a ve vajíčku už je dost stísněná, tak by jsme jí chtěli koupit bezpečnou a pohodlnou autosedačku. Ještě by mě zajímalo jaký je rozdíl mezi Cybex Pallas-Fix 2011 a ybex Pallas-Fix +Plus
když má 8kg tak nemůže jít dop posměrné sedačky a už vůbec ne do 9-36, zkuste vydržet ve vajíčku dokud nedosáhne 9kg a potom jít nejprve do 9-18, místo 9-36
pokud by se už nevešla do vajíčka a neměla 9kg tak je potřeba jít do sedačky protisměrné tedy kat. 0-18 kg