Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Taky mi nejde otehotnet. Prijdu si neschopna. Navic kolem me vsichni tehotni, o to hur to snasim. Zatim se mi nedari 9mesicu.Uz i doktor rikal, ze kdyz to nepujde, mam prijit.Ale nevim vubec co by nasledovalo.Mam z toho strach, navic mi prijde neprirozene jit treba na inseminaci.Ach jo.
Hele nam to taky nejde. A vim jak se citis. A Ty pocity jsou normalni.
Ja taky byla proti inseminaci a tak… no ale semlelo se to, mam dve za sebou a nic to teda neni. Akorat nam ani toto nepomohlo.
Ale jeste tomu dej chvili cas, vim jak je to hrozny ze to tak trva, ale nez se pustite do nejake lekarske asistence tak jeste zkousejte sami ![]()
Nám se nedaří druhé dítě. Jedno už máme, těhotná jsem byla dohromady třikrát, ale dvakrát jsem měla zamlklé těhotenství. Vždy jsem otěhotněla hned a teď už se nám od dubna nedaří
Přijde mi, že čím víc na to myslím, tím je to horší.
Ja mam trileteho syna, ale chcem druhe. Nemel by byt zadny zdravotni problem, delam si ovu testy, takze ovulaci mam a styk planujem tak aby jsme pocaly. Presto vzdy dorazi menzes.Jsem uz z toho silena. Nevim jak dlouho jeste zkouset otehotnet. Uprimne neverim ze se nam to uz podari-bez pomoci lekaru.Ale zase se nechci cpat hormonama nebo tak neco. Vubec nevim, kde se zacina, kdyz nejde otehotnet?
@Tšekkin Kulpa take mi nejde otehotnet a byla nam doporucena inseminace… dela se pred tim i laparoskopie aby se zjistilo zda jsou pruchodne vejcovody?
@Anonymní píše:
Ja mam trileteho syna, ale chcem druhe. Nemel by byt zadny zdravotni problem, delam si ovu testy, takze ovulaci mam a styk planujem tak aby jsme pocaly. Presto vzdy dorazi menzes.Jsem uz z toho silena. Nevim jak dlouho jeste zkouset otehotnet. Uprimne neverim ze se nam to uz podari-bez pomoci lekaru.Ale zase se nechci cpat hormonama nebo tak neco. Vubec nevim, kde se zacina, kdyz nejde otehotnet?
Já jsem zatím absolvovala hormonální profily a folikulometrii na gyndě, to by mělo být ok a manžel spermiogram, ten je trochu horší, ale podle doktorky to má tak každý druhý chlap. Teď se máme prý objednat na imunologii a pak už asi do CAR, pokud se do té doby nepodaří přirozeně.
Já jsem HA vysadila v létě 2012 /ve 30ti letech/. Dle mého doktora měl být obrovský problém otěhotnět, protože mi vaječníky fungují laicky řečeno tak, že jen málokteré vajíčko dozraje. na pravidelné kontrole 2013 mi řekl, že když to do další kontroly na podzim 2014 „nevyjde“, tak si budeme muset popovídat o nějaké podpoře - ze začátku prý hormony. v srpnu 2014 jsem otěhotněla - Od jara se to totiž všechno s… Krach zaměstnavatele, s ostatními zaměstnanci zakládání nové firmy, stěhování do nových prostor, rozjezd firmy, úmrtí v rodině - prostě myšlenky na něco úplně jiného, než bylo miminko
a ejhle, zrovna tehdy se mimi povedlo
9 měsíců snažení ještě není tak moc, dnešní zakladatelko, vydržte… držím všem snažilkám moc a moc pěsti - vím, že za tuhle radu by kdekdo vraždil, ale sama vidím na sobě, že funguje - nemyslet na to!!! čím víc si to člověk přeje, tím víc na to myslí a holt tím spíš to opravdu nejde ![]()
Me by stacila ta folikulometrie, aby mi rekli kdy mit presne styk.
U nas nejde na to nemyslet. Mame maly byt-2+1,tak potrebuju aby byly deti co nejbliz vekove, kdyz budou spolu v pokojiku.
@Anonymní píše:
U nas nejde na to nemyslet. Mame maly byt-2+1,tak potrebuju aby byly deti co nejbliz vekove, kdyz budou spolu v pokojiku.
Já bych zase potřebovala otěhotnět do konce rodičáku, protože do předchozí práce se vrátit nemůžu a nechci teď hledat novou. Ale čím víc mě ten termín stresuje, tak tím tuplem se nedaří. Nevím, jak na to nemyslet ![]()
Ahoj holky, pridavam se do party.Mame za sebou 8 mesicu snazeni a kde nic tu nic…Ovulaci mam, minuly mesic jsem byla na ultrazvuku-sliznice pry ukazkova a folik taky hezky. Beru utrous kvuli spineni, takze asi problem s hormony…Snasim to cimdal hur, nevim, jak na to prestat myslet…Vsem preji moc stesti ![]()
@Sofie2013 Ja taky chtela navazat, ale nevyslo to.Uz chodim mesic do prace. Takze ted se i s chlapem mijime a neni ani kdy pocit.Do toho maly mi taha ze skolky nemoce-chodi od zari.
Hlásím se jako další do party
s přítelem se snažíme již 9 měsíců a nic. Dr. mi řekl, že to bude řešit až po roce co to nepůjde, přijde mi to jako věčnost
teď navíc začla haprovat pravidelnost ms a na vaječníku se objevil nějaký „útvar“ o velikosti 6,5 cm
V pondělí jdu na ultrazvuk zjistit zda útvar odešel s ms nebo bude nutná operace. Snažím se na poceti nemyslet, ale psychika je mocná čarodějka a já přemýšlím co dál. Druhý měsíc bereme s přítelem Fertility Blend a tady v diskuzích hledám co by nám mohlo pomoci :/
Je to hrozne to cekani.Me prijde jako vecnost uz to cekani jestli prijde menzes. Navic mame nizky pocet styku, tak delam ovu testy aby jsme sexovaly alespon ve spravny cas…Presto se nedari. Nevim jestli bych chlapa dostala na spermiogram.Je toho nazoru, ze jestli to ma prijit, tak to prijde.
Holky, my chceme mimčo už od listopadu 2014 a pořád nic. S doktorem jsem to řešila, dokonce jsem brala i nějakou hormonální podporu, ale akorát mi po ní bylo blbě, jinak neměla žádný účinek. Na žádné umělé oplodnění se zatím ani v nejmenším nechystáme, jestli to má přijít, tak to někdy přijde. Za měsíc mi bude 30, ale hroutit se z toho už fakt nehodlám.
@mas Sz.