Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petra Star coz o to.. ja o tom i s kamaradkama mluvim, ale proste ta odezva typu - tak se snazte viic, nemyslete na to tolik a nasi znami se snazili 5 let a podarilo se.
ja uz si zacinam myslet, ze bude realne nekde vetsi problem… protoze fakt byly i chvile, kdy jsme na to uplne prdeli, meli sex, byli na dovce, psychicky jsem byla uplne v pohode a nic:)
No a nutno podotknout, ze chlap ma autoimunni onemocneni a asi to tomu take neprida. Spermie ma pomalejsi, ale kterej chlap je ma v dnesni dobe nejake super vykonne
. Ja pujdu na nake vetsi vysetreni v lednu. Jako cykly mam pravidelne, ovulaci pozoruji dle hlenu, teploty a bolesti bricha. Takze uz nevim. Doufam, ze nam reknou v CARu vic a trosku se ulevi.
@Hledamradost No, tak zalezi, co znamena pomalejsi. Muze to byt zasadni problem. Ale navste CAR vam urcite hodne pomuze, reknou vam moznosti. Pokud jsou spermie jen trochu pomale, muze pomoci IUI, jestli hodne, tak pocitejte s IVF/ICSI.
Ne, klid dovolena ani „zapomenuti“ na problem nepomoze. To jsou mity. Samozrejme, ze par lidi po dostatecne dlouho dobe otehotni, ale jen par. A ti pak rikaji, jak jim to pomohlo. Prd, pomohla jim statistika, ze neplodnosti neni nikdy 100%.
@Hledamradost ahoj, nejde mi nereagovat. Když čtu tvoje řádky, jako kdybych je do každého písmenka napsala já sama. Jak se ti dari? Dočkali jste se svého vymodleneho štěstí?
@Moonrose zvlastni, ze pisete…. Ano, dockali
je mu prave 5 dní a lezi mi tu u prsou. Je to narocne, ale miminko je dar.
Otehotnela jsem prirozene v breznu. Verim, ze se take dockate… ja uz moc neverila, ze by se nam to mohlo povest