Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kollenka Taky sem koukala na ten web. Bohuzel nemame penez nazbyt.Tak zatim cekam, ze otehotnim. Beru tehu vitaminy z lekarny.Nad tim gelem na podporu poceti ale uvazuju.Asi koupim jestli zas neotehotnim.
@Verčulína ahoj zakladatelko, právě pročítám tuto diskuzi, neboť řeším podobný problém a jsem hrozně zvědavá, jak jsi dopadla. Povedlo se? ![]()
Ahoj, tak i ja se pridavam. S pritelem se vidim jednou za dva mesice, vzdy se trefime do ovulky, ale stejne to nejak nejde. ![]()
Ahoj holky už rok a třičtvrtě se s partnerem snažíme o miminko zdravotní problémy nemáme on už jedno má z předešlého vztahu ale nám se stále nedaří už z toho začínám být na nervy 😭 😭 proč to prostě nejde co mám kolem sebe kamarádky všechny tvrdí jak hned otehotneli a nemeli s tím žádný problém… Přijdu si divná nešťastná zklamana a nevím co ještě vím že bych to asi řešit až tak neměla ale zase nechci být matka ve 40 myslíte že na to může mít vliv že mám teď hodně hektický život? Děkuji za jakoukoliv radu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky už rok a třičtvrtě se s partnerem snažíme o miminko zdravotní problémy nemáme on už jedno má z předešlého vztahu ale nám se stále nedaří už z toho začínám být na nervy 😭 😭 proč to prostě nejde co mám kolem sebe kamarádky všechny tvrdí jak hned otehotneli a nemeli s tím žádný problém… Přijdu si divná nešťastná zklamana a nevím co ještě vím že bych to asi řešit až tak neměla ale zase nechci být matka ve 40 myslíte že na to může mít vliv že mám teď hodně hektický život? Děkuji za jakoukoliv radu
Hektický život, stres, očekávání…hele zkus se zklidnit, vyzkoušejte bylinky, kotvičník, macu, drmek, kontryhel. To mi k otěhotnění hodně pomohlo.
Za rok a 3/4 už Anonymní asi dost věcí zkusila nebo ne? Že nemáte zdravotní problémy znamená, že vám v centru asistované reprodukce nic špatného neodhalili?
@Anonymní píše:
Ahoj holky už rok a třičtvrtě se s partnerem snažíme o miminko zdravotní problémy nemáme on už jedno má z předešlého vztahu ale nám se stále nedaří už z toho začínám být na nervy 😭 😭 proč to prostě nejde co mám kolem sebe kamarádky všechny tvrdí jak hned otehotneli a nemeli s tím žádný problém… Přijdu si divná nešťastná zklamana a nevím co ještě vím že bych to asi řešit až tak neměla ale zase nechci být matka ve 40 myslíte že na to může mít vliv že mám teď hodně hektický život? Děkuji za jakoukoliv radu
Jasne, že může.. A taky moře dalších věcí.. Mám děti od sebe 8 a 6 let.. Plánovala jsem, že budou max 2 roky od sebe a nešlo
mmchdm, čím víc se na to upnes, tím hůř to jde
@Anonymní píše:
Takze mate „veskera vysetreni“? Nebo co to znana, ze nemate zdravotni problemy? 40 ti neni, ale kolik teda je?
Holky, tak my jsme na tom podobne… CCa rok a pul a nic… chlap mel spermio a vysledky nic moc, ale na druhou stranu zadna traga., ja byla jen ceknuta zbezne a nic se neshledalo.. ale v lednu uz pujdem do CARu zjistit, jestli je neco spatne…
Ja uz to nesu spatne psychicky.. na IVF se mi ani trochu nechce, mam panickou hruzu z prohlidky vejcovodu,, narkozy apod…
no a doba tomu nenahrava - kdyby se aspon clovek mohl odjet nekam odreagovat, chodit do prace (jsme na HO) do toho vsude kolem me baby boom…vsechny kamaradky, blogerky apod. Ja uz se ani nevidam s kamaradkama, proroze mam strach, ktera mi zas oznami tehotenstvi a ja se zas na par dni slozim…
Snad jen asi silu nam vsem a doufat, ze ten clovicek uz na nas nekde ceka…
Jestli chodite uz do CAR a nic nenasli, tak navrhnou ivf, bezte do toho..jestli ne, tak do CAR po skoro dvou letech uz zajdete
@Hledamradost CAR není ostuda, IVF taky ne
Po roce a půl se dají věci do pohybu a budete mimču blíž, to Vám taky pomůže po psychické stránce.
Vyšetření průchodnosti vejcovodů je na pár vteřin a jen to štípne, to zvladnete!
A pomoct vám může třeba IUI, CAR neznamená automaticky IVF ![]()
@Dicentra27 dekuji za mile povzbuzeni <3 spis to na me dnes vse s dalsi menstruaci doleha.. prijde mi, ze jsem v tom strasne sama. Nemam zadnou kamaradku, ktera by s tim mela problemy.. vsechny to mely na prvni dobrou
nemam s kym si o tom promluvit.. pripadam si v tom jak totalni looser.
Dekuji aspon za internetove diskuze ![]()
@Hledamradost Nerikam, ze to mas roztrubovat, ale vsechni moji zname snad otehotnely na prvni dobrou. A taky vedi, cim jsme prochazeli my a nijak se neposmivali. Naopak podporuji a preji nam brzky uspech s druhym ditkem. Snad jen jedna kamaradka mela problemy, sice nesla do CAR, ale taky se snazili u kazdeho prcka pres 2 roky (a byly i potraty). Takze to muzes probrat i s nejlepsi kamaradkou, co deti ma, pokud se nebojis, ze to vykaca a vadilo by ti to. No, a pak taky v diskuzich.
Ja to treba probiram i s klukama. Mam spis muzske kamarady. Jako neprobirame pordrovnosti ohledne vysetreni, ale proste mluvime o tom, co deti, ze doufame v druhe, ze je to drahy spas, atd… I chapi tomu rozumi a vzdy se zvedave ptaji, jak se nam dari.
Ale muzes to mit fakt natajnacku, to zalezi na tobe, jak moc ti vadi o tom verejne mluvit.
@Mirabe1ka A to se snazite o prvni? Ja se nehroutim, ale stve me ze kolem me tehotni neplanovane 40citky a ja furt nic.Taky uz sem se pokousela smirit s tim, ze syn mozna zustane jedinackem.