Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, jsem 9 m po porodu a vůbec mi nejde zhubnout. Teď se váha drží pořád na stejném čísle, nepřibírám a ani neubírám. Všude čtu, že hodně lidí zhubne i jen díky jídlu, že si nastaví kal. deficit, ale i když jsem to zkoušela (bez pohybu nebo prostě s klasickým pohybem kolem dítěte a domácnosti), tak jsem nezhubla nic.
Pak to tedy nechápu, že někdo se nehýbe, ale má jídelníček a hubne a já se taky nehýbu, jídelníček dodržuju a stejně nehubnu.
Jinak hormony mám ok, nekojím, nestresuju se…
Odbourat veškerý cukr v podobě slazene kávy / caje, limonády, šťávy … ideálně přes den pít jen vodu. Tohle samo o sobě pro mě vždycky udělá hodně. Nandavej si jídlo na menší talirek, budeš mít automaticky menší porci. Omez nebo úplně vynechej pečivo, přílohy co můžeš nahraď zeleninou. Je možné ze jsi zavodnena, ale nechci přímo doporučoval prášky na odvodnění, ne každému to sedne …
Od te doby co mám děti, nedelam žádný aktivní sport ale jsme furt venku, dřív to bylo x hodin denně s kočárem, ted beham za motorkou a kolobezkou
Jde to jen jídelníček úplně v pohodě. Ale taky bude záležet kolik ti je, předpokládám ze třeba 35+ už to hubnutí půjde hůř no
Jako v koncentraku zadni obezni nebyli. Musis budto zvysit vydej energie nebo snizit prijem. Pripadne oboji. To je cely kouzlo. Navic kazdej ma trochu jinej metabolismus. Takze nejakej jidelnicek vubec nemusi fungovat na kazdyho stejne.
To je hodně komplexní otázka - když budete jíst málo, zpomalí se vám metabolismus, stejně jako když budete mít nevhodný pohyb. Když vynecháte cokoliv příliš mnoho, může to mít negativní následky na biochemii organismu, i tuky a sacharidy jsou také potřeba. A nemluvě o to, že Vaše tělo prodělalo metabolické změny kvůli těhotenství.
Rozhodně odborníka, který vám nastaví jídelníček, cvičení, co se dá dělat doma (fungují i krátké, intenzivní cvičení denně, které zvládnete), zjistí se, jestli nemáte něčeho málo, do toho jsou nějaké akcelerátory, něco z toho můžete, něco ne.
Je to opravdu alchymie, a na fórech vám poradí lidé vlastní zkušenosti, a tam je dneska, kdy každý ví, že ten jeho systém je správný, tolik, že je ani nevyzkoušíte všechny. Hlavně spoustu toho nemusí fungovat nebo vás může přivést do zdravotních problémů.
Ahoj taky jsem s tím bojovala. Neúspěšný diety, hladovění ale vše je úplně jinak jestli tě to opravdu zajímá přidej se na fb do skupiny ZATOČME S KILY tam dávám denně jídlo co jim atd od února/ března mám dole 20kg. Budu ráda za každýho novýho člena tím vás tam zvu všechny
![]()
@KonradovaDenisa68 píše:
Ahoj, jsem 9 m po porodu a vůbec mi nejde zhubnout. Teď se váha drží pořád na stejném čísle, nepřibírám a ani neubírám. Všude čtu, že hodně lidí zhubne i jen díky jídlu, že si nastaví kal. deficit, ale i když jsem to zkoušela (bez pohybu nebo prostě s klasickým pohybem kolem dítěte a domácnosti), tak jsem nezhubla nic.
Pak to tedy nechápu, že někdo se nehýbe, ale má jídelníček a hubne a já se taky nehýbu, jídelníček dodržuju a stejně nehubnu.
Jinak hormony mám ok, nekojím, nestresuju se…
Ahoj, tak kalorický deficit nebyl dostatečný. Nic složitějšího za tím nehledej.
Pokud tedy každé jídlo vážíš než ho vložíš do úst, pokud to máš od oka tak to je zas jinej problém a to ten, že si podhodnocuješ kalorie v příjmutém jídle. Oříšek sem oříšek tam a deficit je fuč. To samé je držet deficit každý den, celý den nejlépe 6-8 týdnu bez chyb bez porušení. Jinak to nemá cenu.
Příspěvek upraven 25.08.21 v 12:41
@impistalka01 píše:
Ahoj taky jsem s tím bojovala. Neúspěšný diety, hladovění ale vše je úplně jinak jestli tě to opravdu zajímá přidej se na fb do skupiny ZATOČME S KILY tam dávám denně jídlo co jim atd od února/ března mám dole 20kg. Budu ráda za každýho novýho člena tím vás tam zvu všechny![]()
To by bylo, aby se sem hned nenamotal nějaký špinavý šmejd. Prosím @admin o smazání příspěvku.
Stačí, abys rozumně přijímala pravidelně plnohodnotná jídla, abys jedla dostatek bílkovin, vlákniny, dostatek a přiměřeně sacharidů a tuků. Tělo potřebuje vše, jen musíš umět pracovat s jídlem, kdy, jak a v jakém množství ho jíš. Nadále pomůže každodenní dlouhá procházka, tím zaručíš také tělu výdej. Zjisti si svůj kalorický příjem, spočítej si z něj deficit, a přiměřeně se pohybuj. Potom to půjde samo.
Jo a hlavně v hlavě musíš být taky rozumná - pokud přestaneš třeba jíst, nebo kalorie snížíš na minimum, nečeká na tebe nic jiného než jojo efekt anebo přibírání, protože tělo si ty zásoby bude ukládat. Doporučuji si zjistit hodnoty v jídle, pracovat s ním, a sama se sebou.
Zakladatelko, já to měla obdobně. Ať jsem dělala, co jsem dělala nešlo to, byť jsem jedla zdravě a na dřívější poměry míň. U mě se to rozseklo až přesně rok po porodu, kdy se zároveň sešlo to, že jsem přestala kojit, vrátila se mi MS a začalo jaro a já denně chodila běhat s kočárem. Během 2-3 měsíců ze mě spadlo úplně vše, co po porodu drželo (cca 10 kg).
Nepotěším tě…
Já se přiznám, že jsem nedokázala zhubnout ani čtyři roky po porodu. Naopak i něco přibrat. Aniž by se mi výrazně změnil jídelníček a pohybu nemám zrovna málo. Vyzkoušela jsem různé rady. Včetně toho slavného kalorického defecitu. Nachodila jsem pěšky x kilometrů každý den a nic. Kdy mě zase bylo řečeno, že jím spíše málo než hodně. Když jsem byla u výživové poradkyně, tak se docela divila, že mám nadváhu. Když mám nadprůměrné množství svalové hmoty. Většinou lidé mají minimální. Krevní výsledky v pořádku. Žádný cholesterol… No a tak se marně snažím zhubnout. Plánuji ještě si sama zaplatit vyšetření štítné žlázy, protože jsem permanentně unavená. ![]()
@Zumpa jakej šmejd zdravá vyvážená strava. Sama jsem měla přes 100kg. To že někomu chci ukázat že to jde bez hladovění neznamená že jsem nějaký šmejd ale jen chci pomoct sama vím jak je těžký zhubnout 🤦 tak si laskavě nech takový osočování pro někoho jinýho, kdo opravdu šmejd je. Kdybych byla klidně to přiznam. Bože…
Já to měla stejně jako ty. Po druhém porodu jsem nechala v porodnici jen 6 kilo. Měla jsem 72 kg a ani po roce jsem nic nezhubla… Váha před otěhotněním 58-60 kg na 162 cm… Teď mám 52 kilo a zvládla jsem to během půl roka. Nikdy jsem nebyla spokojenější… Držím palečky, když se chce všechno jde
@impistalka01 píše:
@Zumpa jakej šmejd zdravá vyvážená strava. Sama jsem měla přes 100kg. To že někomu chci ukázat že to jde bez hladovění neznamená že jsem nějaký šmejd ale jen chci pomoct sama vím jak je těžký zhubnout 🤦 tak si laskavě nech takový osočování pro někoho jinýho, kdo opravdu šmejd je. Kdybych byla klidně to přiznam. Bože…
Klasický prolhaný odpad.