Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
K tomu, aby sis sla ven zabehat, zadne soukromi nepotrebujes.
Jidla jez mene, neprejidej se, pij cistou vodu, nejez sladkosti a bily cukr. To by pro zacatek mohlo s par kily pomoci.
Není tak moc důležité to, co jíš, ale spíš v jakých dávkách a zda pravidelně (samozřejmě aby to splnilo nějaké výživové hodnoty). A dále, cvičit přímo doma není nutností - můžeš jít na dlouhé procházky, rychlou chůzi, běh, cvičit do přírody někam na pole a tak:) Není potřeba moc věcí k tomu, aby člověk se sebou něco dělal. Chce to kuráž ne výmluvy:)
Tak když je míň jídla, tak bys spíš měla hubnout samovolně.
Jinak teda 7 km město není tak hrozné, tam jsi za 30-40 minut na kole, nebo za hoďku a něco chůzí (plus je to super pohyb).
Jist mene je hloupost a lidi co delaji bodybuilding ti reknou vsichni, kdyz nemas na jidlo, nebo nevis co mas jist tak hlavne jez a nevynechavej jidla, nejist je horsi. No a chuze jako prirozeny pohyb, vyslapat kopec co mate v okoli, venkovni hriste atd. Nejlevnejsi zdroj bilkovin je tvaroh a kureci prsa, zdroj sacharidu obyc chleba a ryze a tuky vejce a syr, vlaknina ovesne vlocky, ale maji moc sacharidu. To jsou zakladni potraviny, ktere jsou levne a bezne v kazde domacnosti. Bohuzel nemuzes ted resit to ze treba se mlecne vyrobky spatne travi a ze kdo neji zeleninu neni zdavy apod. Zelenina je draha a moc vyzivovych hodnot ani nema a spousta lidi co dela fitnes ji ani neji proste jim nechutna a stejne maji na brise pekac. Proste takhle prezijes, na lososy avokada, mandle a dalsi takove blbustky proste nemas a hubnuti rozhodne neni o tom kupovat drahe jidlo. Na netu si najdi kalkulacku a vzhledem k vaze a vysce vypocitej kolik musis toho denne snist a uvidis. Je to jen o tom jakou mas vuli vydrzet to. ![]()
Asi se budeš muset postavit na vlastní nohy, sehnat si brigádu a pokusit se financovat svoje věci sama. Vždyť asi nejde jen o jídlo, že? Nešel by nějaký internát nebo třeba spolubydlení s nějakou kamarádkou? Tví rodiče by ale v první řadě neměli rezignovat na potřeby svých dětí kvůli tetě, která si není schopna zařídit vlastní život. To ji dávají nejen bydlení, ale i ji živí?
Pokud jste úplně bez financí, tak je to problém, protože byste si jídlo alespoň doma musela trošku upravit. Jíst se dá i za málo peněz, ale úplně ne za nic. Cvičení tam už je to lepší, ale kvůli motivaci na to také musíte mít nějaké prostředí.
Pokud to alespoň trošku umíte s počítačem, tak Vám mohu poradit v SZ.
Na brigádu jezdi na kole. 7km ujedeš do půl hodiny maximálně a navíc budeš mít pohyb k hubnutí. Cvičit můžete podle videí a prostě se smiř s tím, že někdo z rodiny bude koukat, jak děláš kliky. No a co. Nebo choď běhat cokoliv se dá zadarmo. Jak radily holky snížit množství jídla a nejíst blbosti. Kupovat základní potraviny ideálně v akcích. Třeba tvaroh je super a teď se dal sehnat v Kauflandu za 11 Kč, pak taky vejce, kuřecí maso atd. Žitný chleba si můžeš upéct sama doma za pár kaček. Ovozel kupuj sezónní. Nemusíš jíst drahé papriky, ale udělej si salát třeba se zelí a mrkve. Stačí jen přemýšlet. Když se chce, jde všechno…Můžeš si ještě stáhnout kalorické tabulky. Ty jsou taky zdarma.
7km to neni moc to chodím každý den se psama. Hlavní chyba bude ve stravě asi kvůli penězům jíš málo a tím si tělo všechno ukládá „na horší časy“. Hlavní je jíst pravidelně. Snídaně, svačina, oběd, svačina večeře 🙂 a hodně opravdu hodně pít. Můžeš být i zavodněná. Když začneš pít dostatečně tak i otoky půjdou pryč. Já už jsem to dneska tady v jiný diskusi psala že mám od února března 20kg dole. Pozvala jsem zakladatelku do mojí skupiny na fb ale od jiný jsem byla nazvaná šmejdem 🤦 😃 tak pokud tě budou zajímat nějaký otázky klidně mi napiš, už jsem pomohla shodit kila i mým kamarádám.🙂
Dobrý večer
Chtěla bych vám položit otázku, jak zhubnout, zdravě když žiju poměrně v blbém prostředí.
V našem domě, je nás poněkud hodně na jednu jedničku. Minulý rok, se k nám z osobních problémů přestěhovala teta se čtyřmi dětmi. Je tak méně jídla a musí se jíst to co je. Také máme opravdu málo peněz a jsme rádi když vyjdeme.
Už dlouho chci cvičit ale nemám skoro ani soukromí a příjem potravy není zrovna veselý, aby odpovídal zdravému cvičení.
Je mi blbé to takhle psát, ale vážně potřebuji radu..
Jsem ještě studentka a kvůli špatným spojům, si nemohu dovolit ani dobrou brigágu v nejbližším městě 7km od nás, abych si mohla koupit vlastní jídlo.
Budu moc ráda za každou radu