Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Automat bych přirovnala ke kalkulačce - ta ti taky pomůže s výpočtem, ale počítat tě nenaučí.
Takže automat ti zjednoduší ovládání auta, ale solidní řidičku to z tebe fakt neudělá.
Mimochodem, jak to jako vypadá, když se někdo ani „neudrží na silnici“? ![]()
@wendy píše:
Za mě bych řekla, že automat je super na to prvotní překonání strachu, ale reálně je pak řazení natolik triviální činnost, že v rámci náročnosti ze všech věcí, co „dobrej řidič zná“ (jak zpívá Ladislav Vodička), to zabírá tak jedno procento soustředění. Dobrý řidič se pozná hlavně tím, že i při vyjetí do obchoďáku se mu mozek přepne do polohy šachisty, který se soustředí jen na řízení a předvídá asi tak sto věcí předem z okolního provozu, aby na ně mohl rychle reagovat a neomezoval ostatní.
Naprosto souhlasim
@vulpes na silnici se udrzim v pohodě.
mám problémy jen s rozjezdy.
V automatu hlavně chybí pedál. To mi přijde nastejno naučit se rozjet do kopce stejně jako jezdit s levou nohou v kýblu.
Každý nevyježděný řidič má problém s rozjezdy do kopce, to je normální. A že máš strach, protože dokonale neovládáš auto, to je také normální. Za mě to je teď úplně zbytečná investice, když auto máš. Ted už bude večer dlouho světlo, nech děti doma a jezdi každý večer na hodinu sama do města a vyjezdi se. Prostě ono to trochu bolí každého, než se za volantem srovná. Automat tě nechá řídit, ale budeš sváteční řidička, co má tři trasy naučené nazpaměť a víc ani tuk, bude stále něco znervózňovat a když ti udělají objížďku, tak budeš zase vedle. Měla jsem kolegyni, která řešila to co ty a automat si koupila. Ano jezdí, ale jet s ní bylo děsný. Něco jiného je, když má automat někdo, kdo celý den projezdí a ještě stále telefonuje, tam to svůj účel plní.
@Aníta 98 novejsi auta maji „asistent rozjezdu do kopce“ (tak to ma pojmenovany skodovka). A krasne vam to pridrzi brzdu, nez se rozjedete. Funguje to paradne. Takze neni nutne hnedka hledat drazsi automat.
Já mám opačný problém, po autoškole před X lety jsem koupila automat a už neumím radit. Mám hrůzu sednout do klasického auta 😁
Asi bych to zvládla, teorie je pořád zmaknuta ovšem po tom netoužím. Pokud chceš koupit automat kup a máš vyřešeno spousty problémů.
Nejdřív bych si ho být tebou někde vyzkoušela, jestli ti vůbec bude vyhovovat. Já ho třeba v oblibě nemám. Samotný automat z tebe dobrého řidiče stejně neudělá.
A tebe v autoškole neučili rozjíždět se do kopce s ruční brzdou? ![]()
@Aníta 98 Automat tě nezbaví stresu. Rozjezdy do kopce, jsou pro začátečníka oříšek, ale když to budeš trénovat, tak to za chvilku dáš s prstem v nose, není to nic těžkého.
Stresu te automat zbavi castecne.
Jezdila jsem po autoškole nejakou dobu s manualem. Ale rizeni me nikdy nebavilo, musela jsem se nutit a byla z toho pak otravena. Tim spis, kdyz mi to nekde chciplo.
Po nekolika letech jsme poridili automat. Porad me řízení nebavi, vždycky projedu milion moznosti, jestli se tomu neda vyhnout. Ale jezdim, o dost vic a vlastne kdyz uz jedu, tak je to fajn. Pravda, sama s detma si zatim uplne netroufám. Respektive ted jsou na tom tak, ze uz bycj cestu do hodiny asi dala.
@Cenarius píše:
@Aníta 98 novejsi auta maji „asistent rozjezdu do kopce“ (tak to ma pojmenovany skodovka). A krasne vam to pridrzi brzdu, nez se rozjedete. Funguje to paradne. Takze neni nutne hnedka hledat drazsi automat.
Jo, jo, mám od pondělí novýho Citroena C3 a ten to má taky. Akorát, že já to nepotřebuju, do kopce se rozjíždím bez problémů. Víc oceňuju ty parkovací senzory. ![]()
@Aníta 98 píše:
@vulpes na silnici se udrzim v pohodě.mám problémy jen s rozjezdy.
Právě že zdůrazňuješ, ze na silnici se udrzis…tak mě to nutí k představě, jak asi jezdí řidič, který se na silnici neudrží
když tedy pominu notora se 4 promile ![]()