Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, dneska jsem koupila maso na polívku a bylo cítit jakoby savem. Jsem těhotná a smrdí mi všechno, ale i po omytí to nebylo ono. Znám spoustu historek z minulosti od prodavaček, jak omývali octem zápach, nebo oškrábávali plíseň z potravin. Děje se to i dneska? Úplně si nedělám iluze, ale budu ráda za realitu od lidí, kteří v potravinách pracují. Díky
Mama dělala brigádu v nejmenovaném řeznictví a museli omývat oslizlé párky ještě před dvěma lety. Nebudu ti brát iluze, děje se to určitě pořád.
@Aduš8
Díky, trochu jsem doufala, že už se to nedělá, ale spíš jsem nad tím nepřemýšlela.
Mne se to stava celkem casto s kurecim. Ma treba jeste 2 dny do konce spotreby a uz smrdi jak tyden prosle.
Ale savo jsem necitila, driv se to umyvalo v hypermanganu.
@zrnko kuřecí už skoro nekupuju, většinou nemá žádnou chuť, je skoro bílé a smrdí to máš pravdu. Tohle bylo krůtí.
Před pár lety jsem dělala v masně, která má pobočky různě po čr a vše bylo úplně ok. s tím savem, jestli tam fakt bylo, bych spíš tipla, že blbě vytřeli pult.
bylo to z masny nebo z řetězce?
Když koupím kuřecí maso a nepotřebuji jo, dám ho hned zamrazit i když má ještě týden trvanlivost.
@zrnko píše:
Mne se to stava celkem casto s kurecim. Ma treba jeste 2 dny do konce spotreby a uz smrdi jak tyden prosle.Ale savo jsem necitila, driv se to umyvalo v hypermanganu.
Z tpho důvodu záSAadně někupuju maso v akci. Nikdy.
Prakticky vždy je ve skutečnosti prošlé a páchne.
![]()
Jakmile Albert olepí kuřecí „akce“ a je to třeba spotřebovat do dalšího dne, sáhnu s těžkým srdcem po nějaké drahé biokachně.
@korneli píše:
Když koupím kuřecí maso a nepotřebuji jo, dám ho hned zamrazit i když má ještě týden trvanlivost.
Taky nenechávám maso v ledničce. Buď zpracovat ten den, nebo šup do mrazáku.
Pokud to není takové to „zrající“ maso, bejček atd.
Me v tehu smrdelo kazdy maso. Jedla jsem ho jen uz upraveny, kdyz varil chlap… kupuju maso vakuovany od českých farmářů z kosiku a rohliku uz asi 3 roky. V Albertu jsem 2× vzala uz jety maso. Takze od ty doby ani napad… proste si radsi priplatim a maso nikdy nesmrdi
@Bábrdl píše:
Z tpho důvodu záSAadně někupuju maso v akci. Nikdy.
Prakticky vždy je ve skutečnosti prošlé a páchne.![]()
![]()
Jakmile Albert olepí kuřecí „akce“ a je to třeba spotřebovat do dalšího dne, sáhnu s těžkým srdcem po nějaké drahé biokachně.
A oni pak jeste tu akci odlepi a prodavaji dal s normalni cenou. Ja doma u kureciho kousek odriznu a dam psovi, kdyz to nesezere, tak je spatne, ikdyz nesmrdi. Nas pes na to ma cuch. ![]()
Hodne zalezi na kvalite. Co se tyka kureciho, to kupuju uz jenom vyhradne bio. Ano, je to drahe, ale chutove to je TOP a jeste se mi nestalo, ze by pred datumem spotreby smrdelo. Ani v den, kdy tomu konci spotreba nesmrdi.
Kupovat maso v akci, to je jenom pro dobrodruhy.
Jak kde, ale pred 5 lety sem delala v obchodě a právě díky temhle nechutnostem sem odchazela. Co se neprodalo ani oskrabane a omyte, se pak zapekalo treba do pizzy, takovych těch pizza zemli nebo se nakorenilo a upeklo a prodavalo v teplem pultu
ale některé obchody tohle nedělají, co se nespotrebuje hned vyhazují.
@Lucie142 píše:
@debra.morgan řetězec typu Jednota, malý obchod.
tam je to tak padesát na padesát
jestli mají odbyt? tak bych to tipla na špatně vytřený pult do kterého pak daly maso. jestli nemají odbyt tk zas spíš na otření
já ybch jim to vrátila a bylo by.