Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte všichni, řidičák mám už 3tim rokem. Ale v autě jsem seděla jen párkrát. Měla jsem dceru malou. A pak jsem otehotnela a potom už jsem nejezdila.pak se narodila druhá dcera a to jsem zkusila jet a byla jsem si úplně jistá v pohodě když jsem jela sama nebo když kolem mě projizdely auta v pohodě, na silnici se udrzim, dovolím si jet i rychleji, ale potom se dostanu na křižovatku v kopci a mám se rozjet a jednou se mi stalo to že jsem sjela do auta za mnou, nechal mi malý rozestup a já do něj jen trochu tekla než jsem se ve stresu vymotala z toho kopce pryc. Byl to hrozný stres a od te doby jsem za volant nesedla. Rozjezdy mi nedělaly problém, ale jak jsem byla hned v provozu a mezi autama, vzadu mi rvaly děti a už byl stres. Myslite, že by byl automat řešením? Neměl to někdo podobne?? Hrozně moc bych chtěla zase jezdit. Ale s dětmi bez hlídání je to složité někde trénovat. Děkuji moc za odpovedi ![]()
Ano, automat ti to dost zjednoduší.
Ale tak jako tak se budeš muset někde vyjezdit, aby si se vykašlala na ten stres že řídíš špatně.
Ano, automat tohle u mě perfektně vyřešil. Jdi do toho. Uvidíš, že když nebudeš ve stresu z řazení, budeš jezdit ráda.
Ano souhlasím s tím, že Ti to automat ulehčí, ale být dobrým řidičem Ti nepomůže. Musíš prostě jezdit pravidelně a učit se. Stres hoď za hlavu. Ale není dobré učit seřídit s dětmi v zadu bez dozoru, pokud je máš ráda.
Možná by stačil jen pomocník rozjezdu do kopce, tuším, že jinak je to hill holder.
Chlap má automat.
Né že by neuměl řadit, ale s automatem to je úplně jiný kafe.Jen plyn, brzda a hotovo.
U toho automatu taky záleží, jak je silné auto. Mě se rozjíždí do kopce, jen co pustím brzdu. Kamarádka má maličké auto s automatem a musí se i v automatu do kopce rozjíždet s ruční brzdou. Jinak samozřejmě, řízení je jednodušší, člověk má více času sledovat okolí a v kolonách to je zázrak. Taky jsem měla ty stresy do kopce a cestou do práce je hnusná křižovatka v prudkém kopci, tak mi to vždy řvalo a modlila se ať dojedu a je zelená. Teď nic neřeším jedu a při rozjezdu ve více pruzích vítězím ![]()
@Aníta 98 Ano automat pomůže, je to paráda, půl práce usetreno, jen plyn brzda o sledovat provoz.. Já už by jiné auto nechtěla ![]()
Jojo mam to stejne jediny problém sem mela s rozjizdenim do kopce, automat to vyresil za me
ja si v nem sem i jistejsi, ze je to hned o jeden ukon (razeni) min, ktery musim hlidat. Muzu se vic venovat situaci na silnici.
To záleží, já jezdím sama fakt jen v případe nouze, nevadí mi tolik, řídit když vedle sedí muž, jsem si jistější, ale i tak řídím nerada. Řazení mi nevadí vůbec. Vadí mi předjížděni, kdybych jela sama tak pojedu klidně 50km za traktorem, proste ho nepredjedu ![]()
No a jezdit a parkovat v centru není tak nic pro mě ![]()
No a pak právě take děti. Mladší je uplakanek a vztekloun, když to rozjede mám problém se soustředit na něco jiného než ten řev ![]()
Snad se po mateřské rozjezdim ![]()
V mém případě by byl tedy automat asi k ničemu ![]()
Tak trenuj rozjezdy s detma nekde, kde nikdo nejezdi. Cviceni dela mistra. Automat nic nevyresi, az budes muset pak zas nekdy jet v manualu, budes zase na zacatku.
Spis nez automat, to chce se poradne vyjezdit. Pokud jsi od řidičáku neseděla v aute, tak bych si prostě bud dokoupila jizdy nebo ze začátku jezdila s nekym, abych se vyjezdila a zbavila stresu. Ono rvouci deti v autě jsou nervy i pro mě a to ridim pres 10 let. Pokud si nejsi jistá za autem tak ti nepomůžeme ani automat
Pane boze… predstava že je toto je mnou na silnici… Automat je dobrá vec, ale ne na to, co ty popisujes. Proste řiď, uc se a neulehcuj si to. Musis se vycvičit jinak budes jen dalsi nebezpečná řidička ktera sili z ovladani auta a tim padem nema prehled co se kolem ni děje.
Za mě bych řekla, že automat je super na to prvotní překonání strachu, ale reálně je pak řazení natolik triviální činnost, že v rámci náročnosti ze všech věcí, co „dobrej řidič zná“ (jak zpívá Ladislav Vodička), to zabírá tak jedno procento soustředění. Dobrý řidič se pozná hlavně tím, že i při vyjetí do obchoďáku se mu mozek přepne do polohy šachisty, který se soustředí jen na řízení a předvídá asi tak sto věcí předem z okolního provozu, aby na ně mohl rychle reagovat a neomezoval ostatní.