Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Na jaké písmenko je asi jedno, syn je Davídek, mě by se líbila třeba Dianka, dnes má svátek… Ale manžel se na to moc netváří. Ze začátku to byl favorit a nějak to upadlo, jako už spousta jmen…
Návrh pořádnej doma nepadl žádnej, knihu „Jak se bude Vaše dítě jmenovat“ už známe oba zpaměti…
ale kluků bychom mohli mít klidně 10 a pořád bychom věděli… ![]()
Taky znám Danielu, ale nikoho, kdo by jí říkal Dano, neznám.
Říkají jí třeba DANI nebo DANČO, ale Dano ne-e…
Jinak za mě jsou taky hezké jména Valerie a Tereza. Tereza by se nám měla za měsíc narodit a jestli i druhá bude holčička, tak to bude Valerie. ![]()
Příspěvek upraven 04.01.13 v 21:08
@yvonečka Já dám Pavlínku pokud to bude holčička, ale koukám, že by se k Vám toto jméno nehodilo
…
mě se ta Dana líbí…
Pro každou maminku je nejkrásnější jméno jejího dítěte
takže at vybereta co vyberete bude krásné. Já mám Valinku - Valerie. Druhé jméno Ella.
Jinak za mě ještě dobré: Terezka, Gabriela, Viktorie, Nela, Nelly..Rozárie.
Danielka je samozřejmě nejkrásnější jméno na světě
a nikdo jí Dano neřekne, jen prababička jí říká Danko, jinak je to Danča, Danečka…
Už to tu padlo…Dano se Danielám, aspoň v mém okolí, teda neříká ![]()
Dany nejčastěji.
já bych to klidně dala, k příjmení to jde moc hezky a není to teď zas taková masovka (a nikdy nebyla), jako mnohá jiná jména.
@alenka84 píše:
Danielu znám a Dano jí nikdo neříkáKdyž bude malinká, stejně jí jméno budou všichni zdrobňovat, později se může sama bránit, že se jí Dano nelíbí…a třeba jí to vadit nebude
Když se Daniele bude od narození říkat Danielko a pak Danielo, tak všichni známí jí budou říkat stejně až do dospělosti. A pak i ve škole se to dá učitelka naučit.
Jinak my máme Elišku a Zuzanku a Danielku má jedna maminka z jiné diskuze a moc se mi to jméno zalíbilo, když o ní vypráví.
Švagrová se jmenuje Daniela a nikdo ji neřekně nijak jinak než Dájo Dajko nebo Dany ![]()
Ahojky, tak pro mě nejhezčí jméno mojí holčičky… Adéla…
ale poslední týdny se mi líbí Magdaléna (Majda)
![]()
MY MÁME DOMA DARU A JINÉ JMÉNO SE MI TAK NELÍBÍ A JE TO ROZMANITÝ JMÉNO..DARINA, DARA, DARČE, DAŘEN, DARUŠKA..:) FAKT JDE DROBNĚLIT HODNĚ…:) MÁME JEŠTĚ BARBORKU..TU CHTĚL HLAVNĚ MANŽEL..ALE MĚ SE JEŠTĚ MOC LÍBÍ TŘEBA ROZÁRKA…
Až budu mít jedno miminko, a bude to holčička, tak to s největší pravděpodobností bude Marlenka
![]()
Hodně štěstí při výběru! ![]()
Příspěvek upraven 04.01.13 v 21:13
Já znám Danielu a říkáme jí Dančo
Anička jsem já a nemám to jméno v lásce, navíc, nikdo mi nikdy neříkal Aničko (ani ve škole, ani kamarádi, ani rodina)
já dávám hlas té Daniele ![]()
Denisa? Je to na D, jako Vás Davídek, Nebo Dominika je taky fajn ![]()
Nela, Linda, Bára, Mariana, Darina