Jméno pro mimčo a reakce rodiny

Ariadne
16.12.12 12:28

Jméno pro mimčo a reakce rodiny

Ahoj,

včera jsem v restauraci s kamarády řešili jména a když jsme řekli naše vybraná, valili oči. Ségra, která tam byla taky, mi musela slíbit, že to neřekne mámě, ptž ta by měla nejvíc řečí. Ikdyž možná ještě překvapí :-)

Tak mě napadlo se zeptat, jak to probíhalo u vás. Jestli vám do toho rodina, okolí kecalo a jak jste se s tím vypořádali.

My to chtěli jako překvapko, ale asi to nevyjde, ale očekávám řeči. Sice si to vymluvit nenecháme, ale řeči budou.

Kamarádka měla pro holčičku vymyšleno krásné jméno - Agnes (taky bych ho chtěla) a rodina do nich tak hučela, že dali Aničku.

S manželem jsme se naštěstí shodli :-) My máme pro holku Barbora (ta není konfliktní) a pro kluka Bartoloměj a to je už neobvyklé :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
16.12.12 12:30

My dali Lindu. Úplně obyčejné a v kalendáři. Přesto mi pár lidí z okolí řeklo, že by dali nějaké normální, třeba Věru. Teta se i dívala do kalendáře. :roll:

Je to vaše dítě, vaše volba.

Já kdybych dneska měla ještě dítě, jméno bych vůbec nevybírala dopředu. Počkala bych, až bych to dítě viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
16.12.12 12:31

@Ariadne jeeej, Bartomolej je krasne :srdce: a ako ho budete volat?

ja som dala prvorodenemu meno Leonard a druhorodeny bude Gabriel.

svokra so svagrinou to nevedeli predychat ani u jedneho, na leonarda povedali, ze to je hnusne meno a na gabriela tiez :mrgreen:

nasi su rozumni, ti mi do toho nekecaju.

a ani by som si nenechala :jazyk:

je to predsa moje dieta, keby som mu mala vyberat meno podla toho, co sa komu paci/nepaci tak by nakoniec kludne mohli skoncit moje deti aj bez mena :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
16.12.12 12:32

Neresila bych reakce, pokud se vam jmena libi ;-)

Dceri jsem dala jmeno, ktere jsem mela vybrane uz snad deset let, v dnesni dobe uz ho(pry) ma kazda druha holcicka, ale to je mi uprimne jedno at si kdo chce co chce rika 8)
Naopak pradeda male je z toho porad trochu nesvuj :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1183
16.12.12 12:32

U nás byly kecy snad na všechno, co jsme navrhli. Takže to neber v potaz a dejte, co se líbí vám s manželem, je to vaše dítě. Já bych si do toho kecat nenechala. Obě jména, co máte, jsou pěkná a nijak extravagantní, tak o co jde. Ostatní uzemni, že oni už si jména pro své děti vybrali, případně až budou vybírat, tak si jistě taky do toho nenechají kecat a víc bych neřešila. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
16.12.12 12:33

Bartoloměj je nádherné jméno! :srdce:

Reakce okolí řeší asi každý, nejlepší obrana je říkat, že jméno ještě nevíte a tečka. Já jsem šla do porodnice s tím, že jména nemáme ještě vybraný, takže mi je nikdo nekazil blbýma řečma. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
16.12.12 12:34

Jo, říkali, že nejsme normální a že je to jméno velice netradiční a jestli je vůbec v kalendáři a že to bude chudák holka, že je to strašný.

A to budeme mít prosím Štěpánku. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
16.12.12 12:36

Já bych rozhodně předem neřekla nic, prostě až bude tak bude a hotovo a ubráníte se takovým reakcím.
Osobně se mě třeba Bartoloměj nelíbí, Bart je super :D, ale je to vaše volba a všem ostatním je do toho prd. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
16.12.12 12:38

Tak je to všude podobný :-) my z těch jmen neslevíme, máme je vybraná dlouho a hodí se k příjmení, takže není co řešit.

My do těch kamarádů taky hučeli, ať dají své jméno a oni se nakonec podvolili rodině, ale je to taky jejich rozhodnutí.

Rozumím tomu, že každému se líbí jiné jméno, ale ne tomu, že někdo doslova nutí, přemlouvá druhé ke změně.

• Citovat
  • Upravit
Naima
16.12.12 12:38

Nejjednodušší obrana je nikomu nic neříkat. Takže u nás se dozvěděli jméno až po narození a to už bylo blbé něco říct asi každému ;).

• Citovat
  • Upravit
Ariadne
16.12.12 12:39

No je to hlavně kvůli tomu Bartovi :-)

Zkusíme to utajit do porodu, kamarádi a ségra se nemají kde jinde prokecnout. Čím míň ty řeči budu poslouchat, tím líp

• Citovat
  • Upravit
3959
16.12.12 12:40

My dali jméno Adam, netradiční není, ale těch keců, že kluk nebude moct slavit svátek, že to bude mít takhle blbě na Vánoce a že má pak hned za chvilku zase narozeniny( v dubnu :mrgreen: )
No prostě nesmíš si to nechat vymluvit. Když budou jo nějak moc na nervy, řekni, že máte ještě v záloze Květoslava, nebo nějakou jinou blbost a uvidíš jak se jim pak bude Bartoloměj líbit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
16.12.12 12:43

Hele, to vůbec neřeš a dejte si to, co se líbí vám.
U nás se také všichni káceli z Christiana a dneska jsou s tím v pohodě. ;)

Moje švgrová, když čekala mimčo, tak řekla, že to bude Denisa. Všichni se chytali hrůzou za hlavu a ona je v tom schválně nechala a bavila se tím, protože stejně měli vymyšlené jiné jméno, ale to jim neřekli ;)

Příspěvek upraven 16.12.12 v 12:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556

Tak my dali jméno Ben a do teď posloucháme, že je to jak na psa, já na ně kašlu, je to moje děcko, ale holku jsme chtěli Lilly a to nás tak otravovali, žejsme nakonec měli vybranou Victorii - a podotýkám, že nemáme typické české příjmení, takže to zní dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Máme Ellu, tcháni na to jen řekli že si musí zvyknout a co jim zbývá. Myslím ale že to zhatila spíš švagrová. Našim se jméno líbí. Kolikrát však ti co mají blbé keci jenom neměli odvahu dát moderní jméno a drželi se tradice.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence