Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
My dali Lindu. Úplně obyčejné a v kalendáři. Přesto mi pár lidí z okolí řeklo, že by dali nějaké normální, třeba Věru. Teta se i dívala do kalendáře. ![]()
Je to vaše dítě, vaše volba.
Já kdybych dneska měla ještě dítě, jméno bych vůbec nevybírala dopředu. Počkala bych, až bych to dítě viděla.
@Ariadne jeeej, Bartomolej je krasne
a ako ho budete volat?
ja som dala prvorodenemu meno Leonard a druhorodeny bude Gabriel.
svokra so svagrinou to nevedeli predychat ani u jedneho, na leonarda povedali, ze to je hnusne meno a na gabriela tiez ![]()
nasi su rozumni, ti mi do toho nekecaju.
a ani by som si nenechala ![]()
je to predsa moje dieta, keby som mu mala vyberat meno podla toho, co sa komu paci/nepaci tak by nakoniec kludne mohli skoncit moje deti aj bez mena ![]()
Neresila bych reakce, pokud se vam jmena libi ![]()
Dceri jsem dala jmeno, ktere jsem mela vybrane uz snad deset let, v dnesni dobe uz ho(pry) ma kazda druha holcicka, ale to je mi uprimne jedno at si kdo chce co chce rika ![]()
Naopak pradeda male je z toho porad trochu nesvuj ![]()
U nás byly kecy snad na všechno, co jsme navrhli. Takže to neber v potaz a dejte, co se líbí vám s manželem, je to vaše dítě. Já bych si do toho kecat nenechala. Obě jména, co máte, jsou pěkná a nijak extravagantní, tak o co jde. Ostatní uzemni, že oni už si jména pro své děti vybrali, případně až budou vybírat, tak si jistě taky do toho nenechají kecat a víc bych neřešila. ![]()
Bartoloměj je nádherné jméno! ![]()
Reakce okolí řeší asi každý, nejlepší obrana je říkat, že jméno ještě nevíte a tečka. Já jsem šla do porodnice s tím, že jména nemáme ještě vybraný, takže mi je nikdo nekazil blbýma řečma. ![]()
Jo, říkali, že nejsme normální a že je to jméno velice netradiční a jestli je vůbec v kalendáři a že to bude chudák holka, že je to strašný.
A to budeme mít prosím Štěpánku. ![]()
Já bych rozhodně předem neřekla nic, prostě až bude tak bude a hotovo a ubráníte se takovým reakcím.
Osobně se mě třeba Bartoloměj nelíbí, Bart je super
, ale je to vaše volba a všem ostatním je do toho prd. ![]()
Tak je to všude podobný
my z těch jmen neslevíme, máme je vybraná dlouho a hodí se k příjmení, takže není co řešit.
My do těch kamarádů taky hučeli, ať dají své jméno a oni se nakonec podvolili rodině, ale je to taky jejich rozhodnutí.
Rozumím tomu, že každému se líbí jiné jméno, ale ne tomu, že někdo doslova nutí, přemlouvá druhé ke změně.
Nejjednodušší obrana je nikomu nic neříkat. Takže u nás se dozvěděli jméno až po narození a to už bylo blbé něco říct asi každému
.
No je to hlavně kvůli tomu Bartovi ![]()
Zkusíme to utajit do porodu, kamarádi a ségra se nemají kde jinde prokecnout. Čím míň ty řeči budu poslouchat, tím líp
My dali jméno Adam, netradiční není, ale těch keců, že kluk nebude moct slavit svátek, že to bude mít takhle blbě na Vánoce a že má pak hned za chvilku zase narozeniny( v dubnu
)
No prostě nesmíš si to nechat vymluvit. Když budou jo nějak moc na nervy, řekni, že máte ještě v záloze Květoslava, nebo nějakou jinou blbost a uvidíš jak se jim pak bude Bartoloměj líbit. ![]()
Hele, to vůbec neřeš a dejte si to, co se líbí vám.
U nás se také všichni káceli z Christiana a dneska jsou s tím v pohodě. ![]()
Moje švgrová, když čekala mimčo, tak řekla, že to bude Denisa. Všichni se chytali hrůzou za hlavu a ona je v tom schválně nechala a bavila se tím, protože stejně měli vymyšlené jiné jméno, ale to jim neřekli ![]()
Příspěvek upraven 16.12.12 v 12:43
Tak my dali jméno Ben a do teď posloucháme, že je to jak na psa, já na ně kašlu, je to moje děcko, ale holku jsme chtěli Lilly a to nás tak otravovali, žejsme nakonec měli vybranou Victorii - a podotýkám, že nemáme typické české příjmení, takže to zní dobře…
Máme Ellu, tcháni na to jen řekli že si musí zvyknout a co jim zbývá. Myslím ale že to zhatila spíš švagrová. Našim se jméno líbí. Kolikrát však ti co mají blbé keci jenom neměli odvahu dát moderní jméno a drželi se tradice.
Ahoj,
včera jsem v restauraci s kamarády řešili jména a když jsme řekli naše vybraná, valili oči. Ségra, která tam byla taky, mi musela slíbit, že to neřekne mámě, ptž ta by měla nejvíc řečí. Ikdyž možná ještě překvapí
Tak mě napadlo se zeptat, jak to probíhalo u vás. Jestli vám do toho rodina, okolí kecalo a jak jste se s tím vypořádali.
My to chtěli jako překvapko, ale asi to nevyjde, ale očekávám řeči. Sice si to vymluvit nenecháme, ale řeči budou.
Kamarádka měla pro holčičku vymyšleno krásné jméno - Agnes (taky bych ho chtěla) a rodina do nich tak hučela, že dali Aničku.
S manželem jsme se naštěstí shodli
My máme pro holku Barbora (ta není konfliktní) a pro kluka Bartoloměj a to je už neobvyklé