Jméno pro mimčo a reakce rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
17.12.12 08:53
@kathystar píše:
@janica252 -jméno je finské a je dáno podle operní a metalové zpěvačky-Tarja Turunen @Gituš -děkuju a tipla jsi si dobře :palec:

zpívala s Nightwish, že? to by mě můj hnal, že jsem mi to bylo tak nepovědomé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
17.12.12 08:53
@Bábrdl píše:
Tak to musí být Sofie
@xantipi píše:
@Petulinaxx píše:
Neresila bych reakce, pokud se vam jmena libi Dceri jsem dala jmeno, ktere jsem mela vybrane uz snad deset let, v dnesni dobe uz ho(pry) ma kazda druha holcicka, ale to je mi uprimne jedno at si kdo chce co chce rika
Naopak pradeda male je z toho porad trochu nesvuj
Tak to musí být SofieNene Adélka :D

Holky, pekne tipy, ale je to Emicka 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
17.12.12 09:01

To jste vybrali hezká jména, já jsem čekala něco horšího :) Bartolomějovi se asi dá říkat Bart nebo Bártík ne? Já mám ráda jména, která se pro malá miminka dají zdrobnit.

Rodina si zvykne a můžou tak maximálně říct, že se jim jména nelíbí a dali by jiná, na víc nemají nárok :)

My máme jména tradiční, takže rodina ok. Ale v švagrově vzdálenější rodině vybrali pro holku jméno Mercedes, když to oznámili rodině, tak půlka z nich vyprskla smíchy, protože si mysleli, že si dělají legraci.

• Citovat
  • Upravit
2
17.12.12 09:35

jméno

Je to přece vaše miminko, tak se může jmenovat jak uznáte za vhodné vy. Naše první dcera se jmenuje Justinka a druhá co ted čekám bude Valentinka. Nikdo z rodiny neřekl půl slova a povinne si to nacvičovali těch 9měs. :D Ještě když žila moje babička to jsem čekala první tak mě říkala každé jméno má svůj význam a každé jméno ovlivní život toho dítěte :andel: měla pravdu džím palce rodina to přežije je to va´še volba :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
17.12.12 09:47

@Ariadne, kolegyně má vnoučky - 1)Bartoloměje - neřeknou mu než Bertíku, 2)Vavřince - Vavřínek a 3)Olivera - Olík. Když mi to řekla tak se mi to zdálo divné, ale teď už ne ba naopak se mi to líbí.
Kamarádovi se teď narodil chlapeček Kvido, taky mi to přišlo divné do té doby než jsem ho viděla, to jméno k němu prostě patří.
Máme spousty krásných jmen v kalendáři!
My čekáme druhé mimi a zatím jsme se neschodli moc na holčičce, ale pokud to bude kluk tak to bude Jáchym. Mojí mamce se to taky moc nezdá ale nic s tím neudělá :D
Držíme palečky aby vám do toho taky nemluvili a myslím že i když dáte jméno jakékoliv tak rodiče budou vnoučátko milovat tak jako tak(alespoň u nás to tak funguje) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.12.12 10:28

Holky, největší ironie je, že každá generace považuje jména svých vrstevníků (ty, co dávali jejich rodiče) za obyčejná - logicky, protože je poslouchali celé dětství.

Já si pamatuju, jak běžné bylo třeba jméno Olga nebo Zoja. S kamarádkami jsme si říkaly, že takové bychom nikdy nedaly :mrgreen: A když si kamarádka vybojovala Andreu, byla to velká rebélie :mrgreen: Třeba jméno Štěpánka jsme považovaly za vyloženě trapné a teď se taky hodně dává. nemluvě třeba o Matyášovi.

Takže je dost možné, že ty dnešní Emičky budou dávat třeba Vlasty nebo Květy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
17.12.12 10:43

Nejlepší je, když jim jméno řeknete až po porodu. Řečím se prostě nevyhneš. My první měli Kateřinu - normální jméno a baba tchýně do nás půl roku hučela, že to dát nesmíme. Dokonce když jí manžel po porodu volal, že už máme mimi, první otázka zněla, zda jsme dali to hrozné jméno.
Nezavděčíš se. Kašli na všechny a neříkej jim nic. Domluvte se s otcem dítěte a mlčte jak hrob.
U druhé jsme měli Viktorie a řekli si, že to nepovíme. Tchýně se opět ptala, tak jsme jí řekli, že se to dozví po porodu. Od té doby denně několikrát volala manželovi, aby jí to řekl - no, podlehl a já supěla (na tchýni - není schopna nic respektovat, ale to je jiná kapitola). Takže nejlepší je, že ještě nevíte… a pak po porodu snad už prudit tolik nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.12.12 11:25

@HankaB Koukám, že bábi bude pěkný generál :jazyk:
Mně, když řekli jméno vnuka, řekla jsem si jenom „hm, tak už je zase moderní“ a nijak jsem to nekomentovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.12.12 11:25

Jo a rada jméno neříkat do porodu je podle mě nejepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
17.12.12 13:09
@Bábrdl píše:
Holky, největší ironie je, že každá generace považuje jména svých vrstevníků (ty, co dávali jejich rodiče) za obyčejná - logicky, protože je poslouchali celé dětství.

Já si pamatuju, jak běžné bylo třeba jméno Olga nebo Zoja. S kamarádkami jsme si říkaly, že takové bychom nikdy nedaly :mrgreen: A když si kamarádka vybojovala Andreu, byla to velká rebélie :mrgreen: Třeba jméno Štěpánka jsme považovaly za vyloženě trapné a teď se taky hodně dává. nemluvě třeba o Matyášovi.

Takže je dost možné, že ty dnešní Emičky budou dávat třeba Vlasty nebo Květy.

Jo je to zajímavý, jak se určité generaci některá jména děsně líbí a jiná zas vůbec a za pár desetiletí je všechno jinak :) Jakoby jsme měli nějaký kolektivní vkus…teda až na vyjímky, kterým je názor okolí jedno :)

• Citovat
  • Upravit
36556
17.12.12 14:17

@Mišanila : Je to tak. Kolikrát jsem o tom přemýšlela, když třeba někdo napíše, že by nedal tak obyčejné jméno jako Tereza. A přitom to byla jeden čas velká hitovka, ůprotože původní varianta byla Terezie. A te´d je zase in Terezie, neb Tereza je obyčřejná.

nebo lucie, žádnou ve své generaci vlastně neznám a mezi dcerami najednou booom lucií.

nebo Soňa, to byla hitovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.12.12 14:28

A když já jsem kdysi uvažovala o jméně David, dostala rodina hysterák, že je to „židovské'“ jméno.

A jméno Sára bylo úplně nereálné.

Obojí se teď úplně běžně dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
17.12.12 15:29

@kathystar Jé, tak to je krásné, že jsi to dala podle ní. :kytka: :andel:

Tenkrát byla Tarja také ve hře - Když jsem čekala Abigail - ale nakonec vyhrála má oblíbená postava z jednoho seriálu, ale pšššt :D :dance: :srdce:

Symfonický metal miluji, a Tarjin hlas je úžasný :srdce: Tak třeba bude tvá dcerka taky zpěvačka :) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1349
18.12.12 00:52
@Gituš píše:
@kathystar Jé, tak to je krásné, že jsi to dala podle ní. :kytka: :andel:

Tenkrát byla Tarja také ve hře - Když jsem čekala Abigail - ale nakonec vyhrála má oblíbená postava z jednoho seriálu, ale pšššt :D :dance: :srdce:

Symfonický metal miluji, a Tarjin hlas je úžasný :srdce: Tak třeba bude tvá dcerka taky zpěvačka :) :potlesk:

Že by Abi podle Abi z NCIS :mrgreen:?Joo ta je dokonalá, tu doma taky máme moc rádi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
18.12.12 01:59

Diskusi jsem nečetla, ale my nejdřív říkali, že jméno ještě nemáme a když už to nešlo, tak jsme rodině řekli, že chlapeček bude Teobald :andel: Moje babička teda i plakala a říkala, že to nemůžeme myslet vážně (no mě by se to jméno líbilo, ale neprošlo přes manžela) :mrgreen: Takže když se nám narodil Štěpán, tak se jí a i ostatním ulevilo. Štěpán je sice běžné jméno, ale u nás ani v manželově rodině nikdy žádný nebyl a všichni se divili, kde jsme na něj přišli… :roll: Teda ze začátku se nelíbilo ani manželovi, ale když už jsme mu tak 6 měsíců pracovně říkali, tak jsme si neuměli nakonec představit, že bychom mu dali jiné :D Akorát teď si myslím, že by mu víc sedělo kdyby to byl Honzík (tak mu občas řeknu) nebo Vojta (tak mu občas řekne manžel) :mrgreen:

Taky jsme měli vybranou Barborku ;) a Bartoloměj je krásné jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko