Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zakladatelko, Barbora je v pohodě a Bartoloměj taky, obě podle mě nemůžou nikoho urazit.
za mě dobrá volba. a jestli někdo na taková jména valí oči? tak co by si jako představoval? mně přijdou naprosto klasická a hezká.
U obou těhotenství jsem měli pracovní název mimča „Zbyšek“, nakonec máme dvě holčičky (překvapení až na sále - pohlaví jsem si ani jednou nenechala říct). Ale jména jsme řešili na vážno až tak 14 dní před porodem (jinak jsme měli seznam cca 5 jmen od obou pohlaví), takže nebylo co řešit. Já mám naštěstí v tomhle takovou povahu, že co si o jméně mých dětí myslí ostatní mě vůůůůbec nezajímá, ať je to rodina nebo cizí člověk.
My jsme u syna měli „pracovní název“ Karel. Syn se jmenuje Patrik a dodnes mu pár příbuzných říká Karle ![]()
@barca_p Zachariáš je moc pěkné. madlenku jsem chtěla taky, ale to chlap hned zamítl. U holčičky máme jasno, Rozárka. Ale kluka, to se nejsme schopní shodnout. Už jsme došli k tomu, že pokud to bude kluk bude to Rozárek
a ať se stím popere
![]()
@TinkaH píše:
Ja čtu je to všude stéjné. My sjem se proto rozhodli, že nebudeme říkat pravá jména, ale nějaké šílené co nás zrovna napadnou![]()
naposledy se rodina zhroutila z Řehoře a my se tím krásně bavili
tak na tzo bacha, znami si takhle poridili Kiliana. Rikali to ze srandy, ale tak si na to zvykli, ze uz to pak neslo zmenit.
Nevhápu tyhle příbuzný, co nemají na práci nic jinýho, než řešit jména
my první dva řekli, Daniel se teda máme nelíbil vůbec, ale nějak si zvykla, Matyáš byl ok, ten se jí líbil to jsem věděla, au třetího jsem radši klučičí verzi neřekla dřív než po porodu, když jsem coby 12 letá puboška říkala, jak ejdnou budu mít chlapečka RObina, tak se ušklíbala, že je to hrozný jméno..ona si zvykle, ale momentálně mu neřekne jinak než Hoode ![]()
My budeme mit Benjamina a pulka lidi se jevi… je nam to jedno ![]()
My dali jméno Tobiáš..přijde mi to jako normální jméno, které se nám líbí ale názory rodiny radši komentovat nebudu..prý koho napadlo tak hnusný a divný jméno slyším dodnes..
Ahoj, máme doma Mikuláška, to bylo keců a teď si nikdo ani nevzpomene že se mu jméno nezamlouvalo. Čekáme druhé a jestli to bude holčička bude se jmenovat Anabel, taky se to nikomu nezdá
. Má odpověď je vždy stejná nezamlouvá se ti jméno pořiď si vlastního potomka a pojmenuj si ho podle sebe
![]()
Tak my máme Sarlotku a to bylo řeči jak ji budou všichni říkat…ale nedala jsem si to vymluvit a ted jsem za to ráda..mmoc ji to jméno sluši;-)
Holky, tady se to nějak rozjelo
Já budu nejpozději za 9 dní rodit a jména stále nemáme rozhodnuté
Máme opět překvapení, takže netušíme co se v bříšku skrývá… První dítě bylo také překvápko a celé těhu jsme mu říkali Ferdinande
Rodina z toho byla na prášky
Nakonec je po tátovi Jakub. A ted od počátku pozitivního testu já bříšku říkám Rozárko… rodina si taky myslí svoje a pořád po nás chce normální jména která máme vybrané… jenže my vybráno nemáme
Manžel chce Stázinku (Anastázii), to se mi zdá moc dlouhé jméno, tak ho moc nechci. A všichni máme monogramy JJ, tak bych chtěla jméno od J. Zkoušela jsem navrhnout, že holčička by mohla být po mně Jana, ale to se zase nezdá chlapovi…
No a u kluka tvrdí, že si konečně prosadí toho Ferdinanda (to ale říká před rodinou, aby je trochu vytočil
) Ale jinak jsme domluvení že kluk by byl Jindřich (po mém milovaném dědečkovi, který už bohužel nežije) anebo Jaromír… Ale jak to nakonec dopadne, to uvidíme 10.2. mám příjem na sál, na císařský řez a až odvezou dítě na novorozenecký, tak ho manžel pojmenuje
Tak jsem sama zvědavá jak
Jak já říkám, budu mít dvojité překvápko. Nejdřív pohlaví miminka a pak i jméno miminka ![]()
@little jane píše:
Holky, tady se to nějak rozjeloJá budu nejpozději za 9 dní rodit a jména stále nemáme rozhodnuté
Máme opět překvapení, takže netušíme co se v bříšku skrývá… První dítě bylo také překvápko a celé těhu jsme mu říkali Ferdinande
Rodina z toho byla na prášky
Nakonec je po tátovi Jakub. A ted od počátku pozitivního testu já bříšku říkám Rozárko… rodina si taky myslí svoje a pořád po nás chce normální jména která máme vybrané… jenže my vybráno nemáme
Manžel chce Stázinku (Anastázii), to se mi zdá moc dlouhé jméno, tak ho moc nechci. A všichni máme monogramy JJ, tak bych chtěla jméno od J. Zkoušela jsem navrhnout, že holčička by mohla být po mně Jana, ale to se zase nezdá chlapovi…
No a u kluka tvrdí, že si konečně prosadí toho Ferdinanda (to ale říká před rodinou, aby je trochu vytočil
) Ale jinak jsme domluvení že kluk by byl Jindřich (po mém milovaném dědečkovi, který už bohužel nežije) anebo Jaromír… Ale jak to nakonec dopadne, to uvidíme 10.2. mám příjem na sál, na císařský řez a až odvezou dítě na novorozenecký, tak ho manžel pojmenuje
Tak jsem sama zvědavá jak
Jak já říkám, budu mít dvojité překvápko. Nejdřív pohlaví miminka a pak i jméno miminka
Hmmm, tak ta vaše Rozárka se mi zrovna líbí a v dnešní době už by ji za exotiku neoznačila, opět se začíná dávat. Ostatně dřív se toto jméno dávalo, stačí se projít třeba po hřbitově a číst náhrobní desky. Pokud byste trvali na J, tak u holčičky je hezké Julie…U klučíčích z vašeho spíš Jindřich. No jsi statečná, když se ohledně jména takhle vložíš do rukou muže
.
@pe-terka No, nakonec ten jeho nápad musím schválit podepsáním papíru
Julinku má bratranec tak ho nechci. Navíc by mimi mělo všechno v zimě (svátek, Vánoce i narozeniny) a to nechci. Jinak manžel je hodně velký vtipálek, takže čekám nějakou originalitu
A na těch hřbitovech je i ten Ferdinand
Jinak nedávno jsme na jednom parte viděli jméno Jitřenka
A taky jsme slyšela jméno Jasmínka, ale těžko říct, jak bychom na ni volali
A ta Rozárka se opravdu ted dává… už jsem ji taky slyšela hodněkrát
Uvidíme za 9 dní jak to dopadne… Hlavně aby mimísek byl zdravý!!! ![]()
@little jane píše:
@pe-terka No, nakonec ten jeho nápad musím schválit podepsáním papíruJulinku má bratranec tak ho nechci. Navíc by mimi mělo všechno v zimě (svátek, Vánoce i narozeniny) a to nechci. Jinak manžel je hodně velký vtipálek, takže čekám nějakou originalitu
A na těch hřbitovech je i ten Ferdinand
Jinak nedávno jsme na jednom parte viděli jméno Jitřenka
A taky jsme slyšela jméno Jasmínka, ale těžko říct, jak bychom na ni volali
A ta Rozárka se opravdu ted dává… už jsem ji taky slyšela hodněkrát
Uvidíme za 9 dní jak to dopadne… Hlavně aby mimísek byl zdravý!!!
Neboj, bude v pořádku - proč by nebylo? Jinak ještě zajímavé dívčí jméno od J je Judita. Jinak ano, Ferdinand se taky dříve dával, dnes už moc ne - podepsala bys ho?
No, jsem zvědavá, jak se jménem nakonec dopadnete a jaký vtípek vymyslí manžel - asi to bude zajímavá historka.Tak se pak pochlub ![]()
Moc se mi libi jak to mate vymyslene, dvojite prekvapko, my se s pritelem nemohli shodnout na jmenu, rodina rekla svuj nazor ale rozhodne nam do toho nikdo nekecal, nakonec to dopadlo tak, ze jsem rodila o 14 dni drive cisarem a jmeno furt nebylo vybrano a rozhodovala jsem se az na sale a holcicka dostala dve jmena, prvni co jsem chtela ja, druhe co chtel pritel, nikdo ji stejne nerekne jinak nez prvnim jmenem dokonce i pritel.