Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, poraďte mě jaká interkativní panenka je ze všech nejlepší? Vím, že na trhu je jich fakt hodně od různých Chou chou, Baby Born a já nevím co ještě. Já bych chtěla právě tu nejlepší aby si s ni dcerka které bude v lednu pět let vyhrála. Některé jsou jako miminka, nebo mluví hodně vět, jiné zas čůrají a já fakticky nevím kterou. Nejlepší kdyby byla panenka která to umí všechno ![]()
Zkus si o tom s malou popovídat, co jí připadá u panenky důležité. A nestresuj se ty sama tím, jestli panenka bude nejlepší. Děti mají jiná měřítka, než my. Často si nejvíc vyhrají s úplně jednoduchou hračkou, kterou ale vyrobily společně s mámou, nebo s hračkou, do které my dospěláci bychom to nikdy neřekli
. Můj syn dostal, když mu bylo 5, krásné velké lego farmičku- v té době miloval zvířátka na statku. K tomu legu byl dárek zadarmo- velká RUŽOVÁ plyšová veverka. Jak ji uviděl, popadnul ji a tahal dva roky snad nepřetržitě- zato s Legem si pak hrál jeho brácha
takže asi tak.. ![]()
Ahoj,
můj názor tě asi nepotěší, ale podle mě jsou nejlepší nejobyčejnější panenky, které nedělají nic nebo jen velmi málo. Za mých dětských let žádné interaktivní panny nebyly, takže jsem měla obyč mrkací mimino, které akorát vydalo zvuk podobný brečení, když se převrátilo na záda. A jak jsem ho milovala!
Mám radši, když se v dětech podporuje představivost a fantazie, kterou mají obrovskou. Však také ta moje panenka nedělala nic, ale zároveň vlastně všechno-všechno jsem si to dokázala představit a hrát si na to.Ty dnešní panenky umí hodně, ale mě by třeba vadilo, že si „samy dělají, co chtějí“,např. chtěla bych si hrát, že zrovna brečí, ale panenka sama od sebe se naopak zrovna směje apod. A umí sice hodně, ale vlastně opakují 10-20 věcí, zvuků, frází atd.
Takže toť můj názor, ale nevykládej si to špatně, to není nic proti tobě nebo tvému vkusu. ![]()
@Ajuja píše:
Ahoj,
můj názor tě asi nepotěší, ale podle mě jsou nejlepší nejobyčejnější panenky, které nedělají nic nebo jen velmi málo. Za mých dětských let žádné interaktivní panny nebyly, takže jsem měla obyč mrkací mimino, které akorát vydalo zvuk podobný brečení, když se převrátilo na záda. A jak jsem ho milovala!
Mám radši, když se v dětech podporuje představivost a fantazie, kterou mají obrovskou. Však také ta moje panenka nedělala nic, ale zároveň vlastně všechno-všechno jsem si to dokázala představit a hrát si na to.Ty dnešní panenky umí hodně, ale mě by třeba vadilo, že si „samy dělají, co chtějí“,např. chtěla bych si hrát, že zrovna brečí, ale panenka sama od sebe se naopak zrovna směje apod. A umí sice hodně, ale vlastně opakují 10-20 věcí, zvuků, frází atd.Takže toť můj názor, ale nevykládej si to špatně, to není nic proti tobě nebo tvému vkusu.
Jo, přesně, pod to bych se podepsala..
čím dokonalejší hračka, tím rychleji se omrzí, protože nedává dost prostoru pro fantazii.. proto malé děti milují třeba opravdické kuchyňské náčiní, vyhrajou si s velkou krabicí, stavějí bunkry z dek a podobně..
Hele řeknu ti že je to úplně jedno, moje holky mají chouchou pusinkovací a baby annabel tu co spinká, otáčí hlavu směje se atd. a stejně je láká obyč panenka co dostaly od babičky-tchyně z tržnice, a mě se taky drží líp i obléká, ale na tržnici bych nekoupila!!!ale je dbrá na to že je odtama, a mají ji už snad 3 roky,
Holky děkuji za Vaše názory. Já osobně taky nejsem zastáncem aby dítě mělo všechny tyhle panenky a nebo jiné vymoženosti, my doma nemáme ani jednu takovou a to je malé skoro pět, některé maminky mají doma tříleté dítě a už jim tam leží třeba tři takové panenky
a tak aspon jednu chci pořídit abych viděla jak si s ní malá bude hrát a proto chci nějakou pořádnou, o které víte, že je bezproblémová a muže dítě zaujmout, další pak už kupovat nebudu
…Jinak za mé dětské léta taky nebyli takové panenky, já jsem si vyhrála hodně s panenkami Hamiro, které jsem měla, jedna byla na destičky a další dvě brečeli a mrkali, byli super
…Pak jsem viděla v obchodu lego asi 600 dílku z kterého si muže vytvořit co chce
…Klidně pište co by byl ješte super dárek a nebo co vy sami budete kupovat. Děkuji za Vaše rady a názory ![]()