Nejlepší rodinné auto
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já mám Ford Galaxy. 1.9TDi 81kW automat a běžná spotřeba je kolem 5 litrů. Do auta v pohodě naberu sebe, syna, manžela, švagrovou, bráchu a jejich 2 děti. V případě potřeby vyndám sedačky a nechám jen pro syna. Pak v pohodě naložím dětskou postýlku bez nutnosti rozmontování a ještě je tam fůra místa. Díly se dají použít z Galaxy, Alhambry, Sharana, motorový díly i ze škodovek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My mame Renault Scenic, jsme spokojeni Ale treba Oktavia, kterou ma manzel jako sluzebni, ma vetsi kufr a neni to MPV.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejhorší co mužeš udělat je koupit ojetýho naftáka… a nezapomente, že auto není JEN o spotřebě… až se ti u toho tveho Tdi jezdícího za 5l nafty po*ere vstrikovač, turbo, naftové čerpadlo.. tak se ti to sakra prodraží. pokud chceš ojetý auto do 80t korun silně doporučuju benzín..a za další- 90% aut bude stočená..každému vyhovuje jiné auto, záleží kam kdo a jak často jezdí.. my máme fabku kombi II 1.4 na LPG a spokojenost, máme ji od novoty a plně nám dostačuje pro naše potřeby…za ty 3 roky a 83000km nás nestála mimo běžná garanční servis nic navíc… lpg se nám už vrátilo a na každý km nám šetří přes korunu oproti benzínu.. realně jezdíme za necelé 4litry benzínu na 100km.. na to se žadná nafta nedostane…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lopata píše:
Nejhorší co mužeš udělat je koupit ojetýho naftáka… a nezapomente, že auto není JEN o spotřebě… až se ti u toho tveho Tdi jezdícího za 5l nafty po*ere vstrikovač, turbo, naftové čerpadlo.. tak se ti to sakra prodraží. pokud chceš ojetý auto do 80t korun silně doporučuju benzín..a za další- 90% aut bude stočená..každému vyhovuje jiné auto, záleží kam kdo a jak často jezdí.. my máme fabku kombi II 1.4 na LPG a spokojenost, máme ji od novoty a plně nám dostačuje pro naše potřeby…za ty 3 roky a 83000km nás nestála mimo běžná garanční servis nic navíc… lpg se nám už vrátilo a na každý km nám šetří přes korunu oproti benzínu.. realně jezdíme za necelé 4litry benzínu na 100km.. na to se žadná nafta nedostane…
Myslíš? My jezdíme naftou za 4 l
Jo a máme našeho naftáka už 13 let a ještě se nám nic nepo…
Spolehlivější auto jsem ještě nikdy neměla, aby se na něj nemuselo sáhnout 13 let. A jen na okraj je to škoda fabia combi 1,9 TDI ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme C maxe a taky spokojenost. Dítě, manžel, nákup, kočár, dva psi. Spávali jsme v něm v létě na dovče. Pohoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne teda 13let stary auto moc bezpecny neprijde..a pokud ty jezdis za 4l nafty muze byt, kolik mas za tech 13 let najeto, ze se vam tam nic nepoto? Pokud budu dodrzovat r. limity jezdim klidne pod 7l lpg..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lopata píše:
Mne teda 13let stary auto moc bezpecny neprijde..a pokud ty jezdis za 4l nafty muze byt, kolik mas za tech 13 let najeto, ze se vam tam nic nepoto? Pokud budu dodrzovat r. limity jezdim klidne pod 7l lpg..
Jestli je to reakce na mě, tak o bezpečnosti se tu nikdo nebavil, pokud se nepletu
Najeto máme něco mezi 200 - 300 tisíc km, fakt nevím přesně a za tu dobu nás to auto nikdy nevypeklo. Co se týče spotřeby průměr máme mezi 4-5 l /100 km, po dálnici dokáže jet i průměrně za 3 l/100 km. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nikol.simi píše:
My máme Opel Zafira Tourer.
To je sice naprosto skvělé auto pro rodinu, ale určitě ho nekoupí za zmíněných 70 tis. Kč. Nekoupí za to ani většinu jiných, zde zmiňovaných, respektive aby byly ve stavu k ježdění. Za ty peníze se dá koupit Zafira první generace s věkem 10 a více let, která byla menší a mnohem méně spolehlivá, a proní možná zbytečně velká. Ve věu do 10 let, této ceně a v dobrém stavu lze najít některé kombíky, nebo právě zmiňovanou Merivu, která má variabilitu ze Zafiry převzatou (sklápění nebo posuv zadních sedaček), malou spotřebu i v benzínových verzích (což je u staršího auta mnohem míň rizikové než nafta) velmi levné díly i údržbu a prakticky se nekrade, což třeba o škodách nebo VW říct nelze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Zafiru 1.8 lpg…sice jí táhne na 14 let…ale patřím mezi ty chudší takže u mě
spokojenost… Před tím jsme měly škodovky…ale díky sedačkám pro děti bych spíše doporučoval nějaké rodinné vozidlo- lepší nasedání, manipulace s autosedačkami, vetší prostor!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem moc děkuji za názory
, musíme to všechno pořádně probrat a neprebrat
btw co říkáte na hondu jazz, tu si vymyslel přítel
já trošku tihnu k octaviim fabiim a vw, pritelovi se ovšem ani jedno nezamlouva, prý v kombiku jsou jak rakve
přitom vzhled je pro me zrovna mezi posledními kritérií vyberu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přítele chápu, mě se kombíky taky nelíbí a Hondu bych brala hned, ale to by neprošlo přes manžela, neboť Hondy mají jedny z nejdražších náhradních dílů prý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Velaník - já myslela, že sháníte rodinný auto. Ne nákupní tašku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Velaník píše:
Všem moc děkuji za názory, musíme to všechno pořádně probrat a neprebrat
btw co říkáte na hondu jazz, tu si vymyslel přítel
já trošku tihnu k octaviim fabiim a vw, pritelovi se ovšem ani jedno nezamlouva, prý v kombiku jsou jak rakve
přitom vzhled je pro me zrovna mezi posledními kritérií vyberu.
Fábie a octávie jako rodinné auto?
To fakt né
Máme fabii kombi, jsme 4 a rozhodně nedoporučuji kupovat jako rodinné auto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky to řešíme…ale hatchback je malý to není rodinný auto…aktuálně mám v merku mazdu premacy…samozřejmě benzín ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit