Nejlepší rodinné auto

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5099
18.11.14 12:32

@krtek7489 ano, to je :D Ale krasne se tam vse vejde, my meli driv VW Touran a jak se narodila mala, tak jsme se tam uz blbe vesli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
18.11.14 12:35

@krtek7489 ja jsem zas zamerena na Japonce - Toyota, Nissan, Mazda, Mitshubishi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
18.11.14 12:44

@catherine100 My jsme dřív, když nebyly děti, měli mazdu 323 F. Spíš to byla manželova hračka :mrgreen: Pak přišel syn a mazdu jsme vyměnili právě za fábii combi. Máme ji už fakt dlouho a nikdy bych se jí nezbavila, ale co se před 21 m narodila malá je nám ta škodovka nějak malá :) Pokukujem po kia sportage a měli jsme možnost na víkend vyzkoušet chevrolet orlando, také slušné a prostorné auto, ale strašně to žralo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
18.11.14 13:02

@krtek7489 tak přiznám, že do chevroleto bych taky nešla, ale ta Kia má čím dál lepší hodnocení, ty staré byly dost poruchové…
my právě taky hledáme jiné auto, takže mám načteny stovky recenzí a aktuálně mám v merku mazdu premacy, ale uvidíme co nám ještě kdo nabídne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
19.11.14 00:02
:roll: :roll: :roll:

To je dream team tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
19.11.14 07:56

Člověk kupuje ojeté auto dokud si nenabije dr.ku,po takové zkušenosti je pak rád i za novou Dacii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
19.11.14 08:48

@Chlap74 hlavně že do něj patris :mrgreen:

@ady01 nová Dacia je dobrá tak na o04-5 let pak se ji rychle zbavit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
19.11.14 09:06

@catherine100 jasně beru, o tom žádná, mě spíš z téhle diskuze vychází toto-hlavně, že mám dost „čudlíku“ na ovládání a spousty vylisovaných plastu uvnitř, ale to, že motorově už při koupi to není úplně „ready“ to vlastně nevadí, vždyt se v tom dobře sedí, má to velký kufr,… ale tím nemyslím nic proti tobě, jen jsem to musela napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
19.11.14 09:33

No mě hlavně fascinuje to uvažování některých tady… Mám fabii v dieslu, takže diesly jsou nejlepší. Chci si koupit sportage, tak to je to jediné správné rodinné auto…

A ty zkušenosti s tou dacií berete kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
19.11.14 13:23
@Chlap74 píše:
No mě hlavně fascinuje to uvažování některých tady… Mám fabii v dieslu, takže diesly jsou nejlepší. Chci si koupit sportage, tak to je to jediné správné rodinné auto…A ty zkušenosti s tou dacií berete kde?

Od mého bráchy ;) Před 4 lety si koupil novou dacii a je z ní totální popelnice včetně laku. To auto vypadá jako 20 let staré. A mě fascinuje, jak neumíš číst ;) já jsem snad psala něco o tom, že ta kia je jediné správné rodinné auto? 8o :think: zkopíruj, to by mě zajímalo, kde jsem tohle napsala :think: A jinak jsem psala, že mám mnoho zkušeností jak s benzínovými, tak dieslovými motory. Pro mě diesel jasný favorit. Ze zkušeností ;) Ale možná je to náhoda, všude se píše, i ve škodovce mi říkali, že ta 1.9 TDI se jim hodně povedla, třeba jiné diesly stojí za houby :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
19.11.14 13:26

@Chlap74 tak koukni na různé testy spolehlivostí, to je hrůza, ale to se dá očekávat, když jsou tak levné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
19.11.14 16:15

Zakladatelko, bylo by dobré napsat, jaký máte roční nájezd atd. Protože těžko radit „jedině benzín“ - „jedině naftu“, když chybí základní údaje. Spousta aut, která zde byla jmenována, se vůbec nevlezou do finančního limitu. Stejně tak je nesmysl říct - tahle značka NE, tahle značka ANO, skoro každá má ve svém repertoáru eso v rukávu i Černého Petra. Samozřejmě se dá říct, že nějaká značka je obecně větší držák. Mám pocit, že ani zakladatelka to nemá srovnané, co vlastně chce a lítá ode zdi ke zdi, od hatchbacku ke kombíku :).

Čistě obecně - diesel je, pokud se něco potentí, většinou znatelně finančně náročnější na opravu, čím starší auto, nota bene po někom, tím je „riziko“ opravy čím dál větší. U ojetin preferuji jednoduché motory, benzínové korespondují i s tím, kolik, kam a jak často toho najezdím.

• Citovat
  • Upravit
1987
19.11.14 16:48

@misinka79 my máme Forda S-Maxe a třeťátko je na cestě :). Tři velké sedačky se tam v pohodě vejdou, ale když jezdíme na chalupu, tak sebou taháme ještě vozík… V kufru jsou všechny naše zvířata (pes, králík a obr želva). Jsme zatím ještě čtyři a už i teď potřebujeme autobus. Kdybychom netahali sebou naší zoo, tak to v pohodě dáme, ale nedovedu si představit příští léto…kam narveme kočárek, cest. postýlku atd. Jinak s autem jsme spokojený moc a jsme rádi, že jsme šli do velkého. Při výběru auta jsem nechtěla žádné extra vychytávky, ale teď jsem za něj ráda- vyhřívané přední sklo, panorama, vyhřívané sedačky, navigace, bluetooth atd. Samozřejmě cena vyšší než zde u zakladatelky, ale vybírali jsme opravdu na více let a měli štěstí, že jsme narazili na dobrou nabídku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
20.11.14 11:05

@lopata Já mám ojetou octavii. Koupenou před 7 lety. Tenkrát měla 200tis.km. Dnes tam mám 357tis.km. Jezdím pod 5l nafty na 100km, nemám jediný problém s údržbou. Měním olej přesně po 15tis. A kromě toho že jsem ji trošku bouchla jsem do ní nedala ani korunu. Spolehlivost skvělá, teď budu dělat tlumiče, jsou tam originály :). A to mám motor, u kterého jsou odchody turba běžnou záležitostí 1,9TDi 81Kw. Ale člověk musí s naftou umět jezdit a pak je to v pohodě. Znám i paní s octavii co má 600tis km a turbo ani čerpadlo ještě neměnila, takže jsou to bludy. Pokud s tím budu za studena jezdit jak hovado, je jasné že odejde. Pokud se k nafťáku umím chovat a najezdím 20tis. ročně a víc tak není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
20.11.14 11:19

@wendy1607 no však jo, jenže když se kupuje starý naftak tak nikdo neví, jak s ním dotyčný zachazel a neznam moc lidí kor ženských, které by to věděly, většinou prostě duplo na plyn :roll:

Naši kupovali naftaka nového, žere i kolem 4 litru a je to super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat