Nejsavější LÁTKOVÁ plena na noc

49
13.3.24 09:48

Nejsavější LÁTKOVÁ plena na noc

Malé je 20 měsíců (má 10 kg) a máme plenky bamboolik AI2 (PUL svrchňáky, vkládačka a dvě krátká savá jádra). Dlouho nám vyhovovaly, ale teď je začala v noci pročůrávat, i když jí v půlce spaní přebalím (a tím jí proberu, což je protivné nám oběma) tak je dvakrát za noc úplně mokrá na bříšku nebo okolo nožiček.
Zkoušeli jsme dávat na noc jednorázovky, ale je to velice podobné. Jak spí na bříšku, tak to prostě proteče.
Pití mléka v noci omezit moc nejde, je to jediné u čeho usne. Vypije tak 250 až 750 ml za noc.
Takže se ptám, jaké máte zkušenosti s látkovými plenami na noc, které fakt neprotečou. Ideální by bylo, kdybychom mohli využít alespoň část výbavy, kterou teď máme (alespoň svrchňáky). Ale zajímá mě všechno - savá jádra, plenkové kalhotky nebo klidně i nějaké super savé AI0.

Díky za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7393
13.3.24 11:13

Látková nevím, ale jednorázovky jsme obyč z DM, ty největší už, vždy větší než vážila dcera aktuálně. A naprosto v pohodě vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
13.3.24 12:12

Jednorázovky jsem právě taky koupila z DM a pročůrá je tak, že je úplně mokrá na bříšku…leda, že bych zkusila větší číslo, zatím měla 4 (8-14kg, když má 10, zdála se mi ta rezerva velká ještě).
Díky za typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
13.3.24 13:43

Taky jsme měli stejný problém, hrozný učúránek v noci… jednorázovky to taky nedávaly :lol:
Nakonec mi fungovala od Bamboolika „Noční Kalhotková plena Duo se všitou vkládací plenou“ plus do toho jsem ještě přidávala bambusové prefoldy myslim že od značky xkko nebo jak to je přesně („Skládaná bambusová plena se čtyřmi vrstvami na okrajích a osmi vrstvami uprostřed“) - prostě ještě něco hodně savého jsem musela přidávat. Přes to normálně svrchňáky, seděly nám přes to nejlip od breberek na sucháč, ale to už asi záleží, co sedí u vás, pokud budou dost velké, tak asi jakékoli. Zadek měl pak obří, ale většinou to vydrželo.
Nejhorší bylo právě když spal na tom bříšku a zadkem nahoru, tak to občas taky proteklo.
Pak když už jsme měli plínky jen na noc, tak jsme kupovali jednorázovky a přes to tu tvarovanou od Bamboolika a přes to svrchňáče. Přišlo mi, že se v tom bude cítit líp, jakože více v suchu, než v té pročůrané látkovce celou noc. Takže co proteklo z jednorázovky, tak pochytila ta látková.

Výhoda byla těch nočních od Bamboolika, že celkem dobře schly, páč se ten vnitřek vytáhne ven. Zkusila jsem koupit i od Petit lulu jednu, nevím, jestli noční nebo nějakou xxl, tak ta taky vydržela celou noc myslím, že se vkládačkou, která k ní byla, ale hrozně dlouuuuho schla vždycky.
A ty bambusové prefoldy teda se při praní na 60° srazily, používala jsem hlavně 3ks furt dokola, občas čtvrtý když nestíhaly schnout a po té době se scvrkly třeba na půlku nebo o třetinu oproti těm nepoužitým. Ale sály pořád v pohodě.

Tak ať to saje :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
335
13.3.24 17:56

Už je to déle. Ale dávala jsem na noc vázačku od Disany a dvě bambusové čtvercovky do toho s flísovou vložkou. A přes to vlňáčky. A vydrželo to. Ale už mi v noci tolik nepili… Na den jsme měli různé modernější hezké vychytávky, ale na noc bylo nejlepší toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
11.4.24 21:43

Kdyby měl někdo stejný problém a později v diskuzi hledal, tak hlásím, jak jsme to nakonec vyřešili. Větší jednorázovka (vel. 5) nepomohla, ale co pomáhá je dát pod klasickou vkládačku od bamboolika (bez jader) dvě jádra od geffen baby (super absorber plus).
Jsou širší než kapsa v pleně, proto je nedávám dovnitř, ale pod vkládačku, aby navrchu zůstal fleece pro pocit sucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí