Nejsem hrdá, že jsem Čech

2089
14.4.22 17:48

Nejsem hrdá, že jsem Čech

Jak jsem napsala v nadpise.. Myslím, že jako Čech, bydlící ve své zemi, státě, nemám přednost vůbec v ničem. Za poslední dobu co se kolem děje. Nejprve covid, pak válka Ukrajiny..
Cítíte to taky tak jako já? Objednám se k lékaři, čekací doba 3/4 roku, když o něco žádám, nemám nárok ať si klidně najdu dvě zaměstnání, když žiju od výplaty k výplatě.. Kam dát své děti když školky neberou k vůli plnosti, jsem také v minulosti řešila.. Nikoho to nezajímá. Ale když přijdou sem cizinci, nemají kde bydlet, co jíst, stát jim pomůže. Jako chápu nějakou pomoc, ale jak se to bude dělat, až těch lidí přijde sem nějaký ten milion, dva.. Či i víc. Nebude co jíst, bude draho, obyčejní lidi to sotva táhnou a můžou mít finanční problémy, nebudou mít na placení domovů atd.. To pak ukončí ti lidi na ulici? Kdo pomůže Čechům, co tu bydlí několik let? Co bude, co nás čeká a naše děti?
Je mi z toho ouzko a smutno.
Osobně v práci mám nárok na pracovní oděv až po zkušební době, na boty jsem čekala půl roku. Přijdou Ukrajinci a hned první den mají pracovní oblečení první den a boty na druhý den a pro ostatní české zaměstnance obuv není, musí si počkat. Prostě už mi přijde, že na Čechům nikomu nezáleží a hažou nás za hlavu.
Nic ukrajincum nezávidím, mají to těžké, ale proč je každý upřednostňuje? Aby nás ještě nakonec nesesadily z lepších pracovních pozic a my budeme dělat jen tu nejhorší práci. Protože špinavou práci nechtějí.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
35791
14.4.22 17:52

Tak se odstěhuj do země, kde si myslíš že je to lepší. Jednoduché :nevim: Taky bych na sebe nebyla hrdá, kdybych měla takové smýšlení, protože ty nebudeš spokojená nikdy.

• načítám...
Parninas
14.4.22 17:53

Doporučila bych víčka, to by mohlo zabrat.
Pardon za ironii, ale nechápu čeho chceš docílit kromě dalšího shitstormu.

• Upravit
Parninas
14.4.22 17:56

K poslednímu odstavci… :mavam:

• Upravit
65189
14.4.22 17:56
@korneli píše:
Jak jsem napsala v nadpise.. Myslím, že jako Čech, bydlící ve své zemi, státě, nemám přednost vůbec v ničem. Za poslední dobu co se kolem děje. Nejprve covid, pak válka Ukrajiny..
Cítíte to taky tak jako já? Objednám se k lékaři, čekací doba 3/4 roku, když o něco žádám, nemám nárok ať si klidně najdu dvě zaměstnání, když žiju od výplaty k výplatě.. Kam dát své děti když školky neberou k vůli plnosti, jsem také v minulosti řešila.. Nikoho to nezajímá. Ale když přijdou sem cizinci, nemají kde bydlet, co jíst, stát jim pomůže. Jako chápu nějakou pomoc, ale jak se to bude dělat, až těch lidí přijde sem nějaký ten milion, dva.. Či i víc. Nebude co jíst, bude draho, obyčejní lidi to sotva táhnou a můžou mít finanční problémy, nebudou mít na placení domovů atd.. To pak ukončí ti lidi na ulici? Kdo pomůže Čechům, co tu bydlí několik let? Co bude, co nás čeká a naše děti?
Je mi z toho ouzko a smutno.
Osobně v práci mám nárok na pracovní oděv až po zkušební době, na boty jsem čekala půl roku. Přijdou Ukrajinci a hned první den mají pracovní oblečení první den a boty na druhý den a pro ostatní české zaměstnance obuv není, musí si počkat. Prostě už mi přijde, že na Čechům nikomu nezáleží a hažou nás za hlavu.
Nic ukrajincum nezávidím, mají to těžké, ale proč je každý upřednostňuje? Aby nás ještě nakonec nesesadily z lepších pracovních pozic a my budeme dělat jen tu nejhorší práci. Protože špinavou práci nechtějí.

se odstěhuj na Ukrajinu a zažádej tam o občanství

• načítám...
30408
14.4.22 17:57

@korneli Další ubrečená chudinka, co závidí lidem postiženým válkou pracovní boty zadarmo. Když čtu tyhle výplody, musím říct, že taky nejsem na Čechy dvakrát hrdá.

• načítám...
13205
14.4.22 18:06

Myslím si, že název té diskuse je úplně mimo ten příspěvek :think:

• načítám...
30964
14.4.22 18:07

To jsem ráda, že nejsi hrdý Čech, dobré vědět, že jsi omyl společnosti.

• načítám...
20896
14.4.22 18:08

@korneli tohle slyším všude a když se zeptám na konkrétní věci, lidi apod. Tak je úplný ticho. A SPOUSTA lidí jen využívá situace, aby mohla svůj posranej život hodit na někoho dalšího. Žiješ od výplaty k výplatě? Žiješ tak celou dobu a budeš žít tak dál pořád, nějací uprchlíci na to nemají vliv a tak člověk může pokračovat.

• načítám...
2775
14.4.22 18:09

Tak já ti nevím, byla bys raději, kdyby se tisíce uprchlíků válelo ve smradlavém a roztrhaném oblečení po parcích a nádražích a jejich děti aby žebraly v jedoucích tramvajích?
Hlavně si uvědom, že to, že jim pomáhá stát, tak pomáhá i sobě. Nikdo nechce vysokou kriminalitu a bezdomovce. Je v zájmu všech, aby se rychle zařadili do společnosti a začali pracovat.

• načítám...
3823
14.4.22 18:10

Tak ja nikomu nic nezávidím, ale pravda je ze naše vláda řeší jen Ukrajince a na vlastní lidi kašle, nedělá nic aby lidem ulehcila v této době, kdy potraviny, pohonné hmoty, energie stoji majlant.. Fiala a spol se chtějí hlavně zalíbit Bruselu a opravdu na vlastní lidi se. r…. Nicméně tady na tebe budou plivat jen špínu, to sis moc nepomohla touto diskuzi..

• načítám...
6794
14.4.22 18:10

Tywoe, jdi do haje.
Zacni makat a nebrec.

• načítám...
Parninas
14.4.22 18:14
@Cenarius píše:
@korneli tohle slyším všude a když se zeptám na konkrétní věci, lidi apod. Tak je úplný ticho. A SPOUSTA lidí jen využívá situace, aby mohla svůj posranej život hodit na někoho dalšího. Žiješ od výplaty k výplatě? Žiješ tak celou dobu a budeš žít tak dál pořád, nějací uprchlíci na to nemají vliv a tak člověk může pokračovat.

Některým holt uprchlíci můžou za jejich podělaný životy. :nevim:

• Upravit
12232

Tak tady te za tohle sezerou … :lol: :lol:

• načítám...
Alriga

@korneli Čech? Česky moc neumíš teda…

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie