Nejsem hrdá, že jsem Čech

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
15332
14.4.22 20:59
@Prostě Vodnář píše:
Klasika poslední doby, nejdeš s námi, jdeš proti nám a hned tě označkujeme. Ještě bych mohl být dezinformátorem, či konspirátorem. Přesto vám s lítostí oznamuji, že i přes tu davovou psychózu, budu mít nadále svůj názor. Hezký večer.

To je fajn a co za téma tě k nam zlákalo?

Příspěvek upraven 14.04.22 v 21:00

• načítám...
Prostě Vodnář
14.4.22 21:00
@Alriga píše:
Každé přerozdělování je špatně. Zrovna to evropské je ale v náš prospěch.

Bývalo, už se to otočilo.

• Upravit
1831
@Královna Kosmíru píše:
Viděla jsem na Neurazitelni krasnou přednášku o patologii. Moc zajimavy obor! Škoda, že to lide nechtěji moc dělat. Je to opravdu velmi dulezity obor v ramci diagnoz především. :potlesk: :palec:Příspěvek upraven 14.04.22 v 20:35

Děkuji za uznání, většinou, když člověk někde řekne, co dělá, jsou reakce : „Jéžiš 8o, a to ti nevadí..? To je hrůza! To bych nemohl/a…“ a pod. Každý si představí jen pitvy, i když i ty jsou velmi zajímavé a často i přínosné, ale málokdo ví, že většinovou náplň naší práce tvoří zkoumání vzorků ze živých lidí a že právě naše diagnóza často určí, jaká bude další léčba… Bohužel, tohle se prostě k běžným lidem moc nedostane…
Je fakt, že to opravdu chce dělat málokdo, je to hodně obsáhlý a náročný obor, není v něm takový ten zážitek bezprostřední pomoci nemocnému, což někomu taky může chybět, člověk prosedí většinu času u mikroskopu, takže, kdo má rád akci, taky si určitě tento obor nevybere - to jsou asi ty důvody, no…
Jsem se nějak rozepsala a plevelím to tady :jazyk:

• načítám...
18149
@Monik29 píše:
Já už taky nesmím, dost mi to zhoršilo zdr. stav (a nebudu jediná), proto nechápu, že tohle může být někomu fuk a ještě nadávat :nevim:
Chápu, že zdražování je strašný, ale bylo by i tak, ale ta nenávist?…

Tak hloupí lidi a sociální spodina bude vždycky nadávat. Bo jim ten STÁT furt dává málo a ten STÁT by jim měl dávat víc. To jsou přesně ti lidi, co pořád čekají, že jim ty prachy a to žrádlo začnou padat z nebe od toho STÁTU, neb oni sami nejsou schopni si vydělat a postarat se o sebe sami.
A neuvědomují si, že i ta pomoc pro ty Ukrajince je dočasná a limitovaná a že jednou skončí. A že ty maminky, co sem přijdou s tou taškou, třeba nebyly na UA taková spodina, jak oni sami. Že to jsou často i vzdělané ženské, co tam normálně pracovaly a živily se jako zdravotní sestry, učitelky, lékařky… Měly tam své byty, domy, majetky. Jen jim prostě osud, vlastně ne osud, Putler, zamíchal životem.
A že ony, na rozdíl od těch našich socek, se o tu svoji současnou situaci nijak nezasloužily.

• načítám...
15332
14.4.22 21:01
@guineapig píše:
Děkuji za uznání, většinou, když člověk někde řekne, co dělá, jsou reakce : „Jéžiš 8o, a to ti nevadí..? To je hrůza! To bych nemohl/a…“ a pod. Každý si představí jen pitvy, i když i ty jsou velmi zajímavé a často i přínosné, ale málokdo ví, že většinovou náplň naší práce tvoří zkoumání vzorků ze živých lidí a že právě naše diagnóza často určí, jaká bude další léčba… Bohužel, tohle se prostě k běžným lidem moc nedostane…
Je fakt, že to opravdu chce dělat málokdo, je to hodně obsáhlý a náročný obor, není v něm takový ten zážitek bezprostřední pomoci nemocnému, což někomu taky může chybět, člověk prosedí většinu času u mikroskopu, takže, kdo má rád akci, taky si určitě tento obor nevybere - to jsou asi ty důvody, no…
Jsem se nějak rozepsala a plevelím to tady :jazyk:

Ne vubec! Naopak! Konečne přínosný příspevek!

Příspěvek upraven 14.04.22 v 21:01

• načítám...
Alriga
14.4.22 21:01
@Sonarka píše:
Přesně… :palec: A co má společného pomoc Ukrajině s tím, že si všude vyvěsíme Ukrajinské vlajky, všechno bude všude v azbuce, nebo že budeme Zelenskymu lízt do zadku a posílat mu na co si vzpomene :roll: Jako odsud podsud… Kdyby to bylo naopak a my přitáhli na Ukrajinu tak nevěřím, že by si tam z nás takhle někdo sednul na zadek… :roll: My jsme hrozný vlezdozadci, žádnou národní hrdost nemáme.

Mě fascinuje, jak se tady nejvíce k národní hrdosti hlásí ti, kteří neovládají ani český jazyk. :mrgreen:

• Upravit
18149
14.4.22 21:03
@Prostě Vodnář píše:
Bývalo, už se to otočilo.

Tak super, doteď jsme z toho těžili, to je bomba, ne? Takovou dobu. ;)

• načítám...
Prostě Vodnář
@Královna Kosmíru píše:
To je fajn a co za téma tě k nam zlákalo?Příspěvek upraven 14.04.22 v 21:00

Když jsem „nováček“, tak sna není složité dohledat můj první příspěvek, ne? Snažím se v diskuzích nikoho nesoudit, třebaže jsem odsouzen. Neznám, tak nemám právo.

• Upravit
Sonarka
@Prostě Vodnář píše:
Kdepak, Brusel dává jen dotace, které křivý trh. Jeden je dostane, druhý ne, který přežije déle? Kdo zaujme jeho pozici? A kdo o tom rozhoduje? No přece úředník! Brusel je novodobé RVHP, jen je to ještě možná o něco křivější a dražší.

Brusel je vůbec to největší peklo… :pocitac: V tom má Putin pravdu. Ty „chytré hlavy“ tam, co nikdy nežili jako normální běžný člověk a nemají páru, jak se takovým lidem žije a co potřebují, nám tu budou něco kázat :pocitac: :zed:

• Upravit
ludmilaadamkova
@Prostě Vodnář píše:
Kdepak, Brusel dává jen dotace, které křivý trh. Jeden je dostane, druhý ne, který přežije déle? Kdo zaujme jeho pozici? A kdo o tom rozhoduje? No přece úředník! Brusel je novodobé RVHP, jen je to ještě možná o něco křivější a dražší.

pROSÍM TĚ JAK dotace Z EU díky které se budou spravovat silnice křiví trh? Jakože když budeme mít polní cesty protože obec na to nemá tak se budeme mít líp?

Taky nám EU platí asistentku ve školce. Jiná školka která by tu asistentku neměla tu není.

• Upravit
74217
14.4.22 21:05
@korneli píše:
Jak jsem napsala v nadpise.. Myslím, že jako Čech, bydlící ve své zemi, státě, nemám přednost vůbec v ničem. Za poslední dobu co se kolem děje. Nejprve covid, pak válka Ukrajiny..
Cítíte to taky tak jako já? Objednám se k lékaři, čekací doba 3/4 roku, když o něco žádám, nemám nárok ať si klidně najdu dvě zaměstnání, když žiju od výplaty k výplatě.. Kam dát své děti když školky neberou k vůli plnosti, jsem také v minulosti řešila.. Nikoho to nezajímá. Ale když přijdou sem cizinci, nemají kde bydlet, co jíst, stát jim pomůže. Jako chápu nějakou pomoc, ale jak se to bude dělat, až těch lidí přijde sem nějaký ten milion, dva.. Či i víc. Nebude co jíst, bude draho, obyčejní lidi to sotva táhnou a můžou mít finanční problémy, nebudou mít na placení domovů atd.. To pak ukončí ti lidi na ulici? Kdo pomůže Čechům, co tu bydlí několik let? Co bude, co nás čeká a naše děti?
Je mi z toho ouzko a smutno.
Osobně v práci mám nárok na pracovní oděv až po zkušební době, na boty jsem čekala půl roku. Přijdou Ukrajinci a hned první den mají pracovní oblečení první den a boty na druhý den a pro ostatní české zaměstnance obuv není, musí si počkat. Prostě už mi přijde, že na Čechům nikomu nezáleží a hažou nás za hlavu.
Nic ukrajincum nezávidím, mají to těžké, ale proč je každý upřednostňuje? Aby nás ještě nakonec nesesadily z lepších pracovních pozic a my budeme dělat jen tu nejhorší práci. Protože špinavou práci nechtějí.

Tak si zabal 🧳a hurá za lepším zítřkem 🚗 🛤️️🛣️️ :mavam: :mavam:.

• načítám...
15332
14.4.22 21:05
@Alriga píše:
Mě fascinuje, jak se tady nejvíce k národní hrdosti hlásí ti, kteří neovládají ani český jazyk. :mrgreen:

SlušnoČeši na dávkách se bojí, že budou muset do práce.

• načítám...
Sonarka
14.4.22 21:06
@Alriga píše:
Mě fascinuje, jak se tady nejvíce k národní hrdosti hlásí ti, kteří neovládají ani český jazyk. :mrgreen:

Ty budeš určitě blondýna, intelektem by to odpovídalo. Jen hledat, co kde člověk blbě napsal, aby jsi se mohla trefit, na víc se nemůžeš. Já píšu v rychlosti, tak se stane. Nenapadlo by mě tu nikoho opravovat.

• Upravit
Prostě Vodnář
14.4.22 21:07
@bigl píše:
Tak super, doteď jsme z toho těžili, to je bomba, ne? Takovou dobu. ;)

Aha, takže bychom měli mít našetřeno, jaké, že jsou rezervy ČNB?… Pořád jen minimální, bohužel.

• Upravit
56505
14.4.22 21:07
@Královna Kosmíru píše:
SlušnoČeši na dávkách se bojí, že budou muset do práce.

Ne, naši milí spoluobčané. Ti neslušní, kteří jsou na ÚP celý život.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová