Nejsem hrdá, že jsem Čech

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1831
14.4.22 19:55
@Beckyttine5 píše:
A jakou máš specializaci?

Patolog :mrgreen:

• načítám...
13219
14.4.22 19:57
@guineapig píše:
Patolog :mrgreen:

Tak to fasujete k botám i zástěry ne?

• načítám...
1498
14.4.22 20:02

Holka Ty dostaneš sodu :,(. Jinak s Tebou naprosto souhlasím, tahle situace je neudržitelná a nevěřím, že ta sounáležitost slunickovym lidem vydrží i až klesne kvalita školní výuky děti, zavleče se sem kdo ví co a ještě víc se zdraží.

• načítám...
1831
14.4.22 20:04
@Magical-eyes píše:
Tak to fasujete k botám i zástěry ne?

No jasně, zástěry jsou erár. Jinak teda my toho už v zástěrách až tak moc nenaděláme, pitev je málo, většinu času trávíme u biopsií, ale to lidi moc nevědí…
No a k těm botám - celkem kvalitní zdravotní pantofle fasují všichni zaměstnanci v nemocnici, což je fajn.

• načítám...
13219
14.4.22 20:05
@guineapig píše:
No jasně, zástěry jsou erár. Jinak teda my toho už v zástěrách až tak moc nenaděláme, pitev je málo, většinu času trávíme u biopsií, ale to lidi moc nevědí…
No a k těm botám - celkem kvalitní zdravotní pantofle fasují všichni zaměstnanci v nemocnici, což je fajn.

Já jsem „modelína“, kupuju si vlastní za své :mrgreen:… U nás v práci moc hezké nenabízí…

• načítám...
Alriga
14.4.22 20:06
@guineapig píše:
No a k těm botám - celkem kvalitní zdravotní pantofle fasují všichni zaměstnanci v nemocnici, což je fajn.

Můj muž chodil domů po dni na sále se skvrnami od krve i na spodním prádle. Mohla jsem se vzteknout.

• Upravit
4705
14.4.22 20:06
@Královna Kosmíru píše:
Trenuje do vězení. Ale ma dobry pravníky, ti ho z toho vysekaj.

Maká na tom, aby se vysekal sám - tu prezidentskou volbu zkusit musí, vyřešilo by mu to spoustu problémů.
A už začal objíždět babičky, objetí a falešný úsměv ( případně tradiční výtlem makaka) do kamery a má to.
Fakt je, že kontaktní kampaň si vždycky odmaká. S vydatnou ochrankou, aby se předešlo nebezpečným útokům ve stylu " bílek, žloutek, skořápka", ale jde do toho.

A jestli něco fakt umí, jak vtipně glosoval kdysi nějaký PR odborník - je jeden z mála lidí, který vejde do vesnické hospody v oblečení zhruba za roční příjem místních štamgastů a oni mu to divadlo prostě „žerou“. Typická schopnost psychopata - oblbnout oběť. ;)

• načítám...
1129
14.4.22 20:10

V česku se žije vesměs dobře a lidé jsou fajn. A to říkám jako člověk, co pracuje s lidmi. Pár blbečků, chronických fňukalů a kydačů na čechy (úplně nesnáším pomlouvání vlastního národa) to nezmění. Jsou tu dobří lidé, jen se více řeší to špatné, než to dobré.

• načítám...
ludmilaadamkova
14.4.22 20:11

Mně vzali dtě do školky ještě ve 2 letech a platím za ni 250 kč plus jídlo za den.

U doktora jsem nikdy na nic nečekala vždy když byl problém brali hned. Pošlu email doktorce podle toho jak stíhají tak za 20 minut až pár hodin mám recept. Nic nedoplácím a ty léky stojí 200 kš´č balení jedna což mám tak na 14 dní a druhá tu mám na měsíc ta 1000.

Dneska jsem četla zpravodaj tak nám tu příští rok začnou dělat cyklostezku napojenou na velkou cyklostesku která pojede az HK až do Polska. budou dělat ruhé nové hřiště a dokončují zbrojnici kde se budou moct dělat akce… zateplují školku máme nádhernou novou zahradu ve školce.

Našla jsem práci ještě při mateřský kterou můžu dělat doma stačí dojet jednou měsíčně do Prahy.. cesta taktéž proplacená vydělám si necelých 30 tis.

Nemám pocit, že by se s mě stát nestaral a peníze se nedávali zpátky.

• Upravit
Alriga
14.4.22 20:16
@ludmilaadamkova píše:
Mně vzali dtě do školky ještě ve 2 letech a platím za ni 250 kč plus jídlo za den.

U doktora jsem nikdy na nic nečekala vždy když byl problém brali hned. Pošlu email doktorce podle toho jak stíhají tak za 20 minut až pár hodin mám recept. Nic nedoplácím a ty léky stojí 200 kš´č balení jedna což mám tak na 14 dní a druhá tu mám na měsíc ta 1000.

Dneska jsem četla zpravodaj tak nám tu příští rok začnou dělat cyklostezku napojenou na velkou cyklostesku která pojede az HK až do Polska. budou dělat ruhé nové hřiště a dokončují zbrojnici kde se budou moct dělat akce… zateplují školku máme nádhernou novou zahradu ve školce.

Našla jsem práci ještě při mateřský kterou můžu dělat doma stačí dojet jednou měsíčně do Prahy.. cesta taktéž proplacená vydělám si necelých 30 tis.

Nemám pocit, že by se s mě stát nestaral a peníze se nedávali zpátky.

Přesně. Pred rokem jsem absolvovala akutní zákrok v krajské nemocnici. Péče o pacienty dokonale promyšlená, naprosto profesionální, nechápu, jak se to vsechno zaplatí. Minimálně hotelové sluzby bych zpoplatnila.

• Upravit
ludmilaadamkova
14.4.22 20:18

Jinak zakladatelka tady jede už asi 10 let šetření s korrnelií… takže na tom byla blbě i v době kdy tu byl velký ekonomický rlst minimální inflace… chápu, že se jí povede asi ted blbě, ale obávám se že za t úplně ukrajinci nemůžu.

1. to že jsou zde není jejich volba
  2. mnoho z nich si najde práci a budou ekonomicky soběstační dále mnoho z nich až skončí válka odejde zpět na ukrajinu
  • Upravit
1799
14.4.22 20:22

...

@korneli píše:
Jak jsem napsala v nadpise.. Myslím, že jako Čech, bydlící ve své zemi, státě, nemám přednost vůbec v ničem. Za poslední dobu co se kolem děje. Nejprve covid, pak válka Ukrajiny..
Cítíte to taky tak jako já? Objednám se k lékaři, čekací doba 3/4 roku, když o něco žádám, nemám nárok ať si klidně najdu dvě zaměstnání, když žiju od výplaty k výplatě.. Kam dát své děti když školky neberou k vůli plnosti, jsem také v minulosti řešila.. Nikoho to nezajímá. Ale když přijdou sem cizinci, nemají kde bydlet, co jíst, stát jim pomůže. Jako chápu nějakou pomoc, ale jak se to bude dělat, až těch lidí přijde sem nějaký ten milion, dva.. Či i víc. Nebude co jíst, bude draho, obyčejní lidi to sotva táhnou a můžou mít finanční problémy, nebudou mít na placení domovů atd.. To pak ukončí ti lidi na ulici? Kdo pomůže Čechům, co tu bydlí několik let? Co bude, co nás čeká a naše děti?
Je mi z toho ouzko a smutno.
Osobně v práci mám nárok na pracovní oděv až po zkušební době, na boty jsem čekala půl roku. Přijdou Ukrajinci a hned první den mají pracovní oblečení první den a boty na druhý den a pro ostatní české zaměstnance obuv není, musí si počkat. Prostě už mi přijde, že na Čechům nikomu nezáleží a hažou nás za hlavu.
Nic ukrajincum nezávidím, mají to těžké, ale proč je každý upřednostňuje? Aby nás ještě nakonec nesesadily z lepších pracovních pozic a my budeme dělat jen tu nejhorší práci. Protože špinavou práci nechtějí.

Ne nemám.
Nevím, co máš s Koronavirem? Co bys chtěla dělat? Takhle dopadl můj otec, má za sebou (nejen díky Koronaviru) 18 operací, asi ho dvě čekají, možná nebude chodit vůbec, má prateta zemřela a další dva příbuzní, můžeš si to vyměnit…

Co se týče UA, osobně jsem z celé situace zoufalá, opět jsem se málem zhroutila a tak jsem na pár dní v Pensionu…
Ano, strach ze zdražování snad všeho - děs, ale ta videa a vyprávění lidí, jak znásilňovaly ženy a dívky od 14 let, 11-letého chlapce a jeho matku přivázali ke stolu, aby se na to dívala, lidi zavření 25 dní ve sklepech, kde spali ve stoje, mučení lidí, dětí…
Blila bych a nemůžu s tím nic… :,(

To jak pomáhá stát se nijak nezměnilo, už v 90 letech matce řekli, ať doma nemáme televizi a nazdar, žádné dávky nebyly. Jen snad příspěvek na dítě asi 500kč.
Jeden čas měla práci a tři úklidy k tomu :(

• načítám...
ludmilaadamkova
14.4.22 20:24
@Alriga píše:
Přesně. Pred rokem jsem absolvovala akutní zákrok v krajské nemocnici. Péče o pacienty dokonale promyšlená, naprosto profesionální, nechápu, jak se to vsechno zaplatí. Minimálně hotelové sluzby bych zpoplatnila.

Mně přijde že vůbec nevidí, do čeho všeho peníze jsou. Svagr je místostarosta tak když jsme u něj na návštěvě, tak vedeme debaty jak obec získává peníze a jak to investuje.
Kolik stojí pitomé městké lázně (dotace aby vůbec mohli fungovat), knihovny, muzea atd… nic z toho se vtsupným neuživí. Ale dokud tito lidé nedostanou peníze na ruku tak se nedělá nic a nic tu není všechno je n…
přitom zrovna kornelie je v produktivním věku, není nemocná, nemá malé dítě do 3 let… co ji proboha brání v tom vydělat si peníze, vlastní peníze

• Upravit
66815
14.4.22 20:31
@ludmilaadamkova píše:
Jinak zakladatelka tady jede už asi 10 let šetření s korrnelií… takže na tom byla blbě i v době kdy tu byl velký ekonomický rlst minimální inflace… chápu, že se jí povede asi ted blbě, ale obávám se že za t úplně ukrajinci nemůžu.
  1. to že jsou zde není jejich volba
  2. mnoho z nich si najde práci a budou ekonomicky soběstační dále mnoho z nich až skončí válka odejde zpět na ukrajinu

to je jina kornelka, tahle tu jela antivax, co si vzpominam

• načítám...
56123
14.4.22 20:31

Žijeme ve slušné zemi, nic nám nechybí. A máme pohodu, dvě ruce, dvě nohy.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová