Nejsem hrdá, že jsem Čech

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
20899
14.4.22 18:15
@zudina píše:
Tak ja nikomu nic nezávidím, ale pravda je ze naše vláda řeší jen Ukrajince a na vlastní lidi kašle, nedělá nic aby lidem ulehcila v této době, kdy potraviny, pohonné hmoty, energie stoji majlant.. Fiala a spol se chtějí hlavně zalíbit Bruselu a opravdu na vlastní lidi se. r…. Nicméně tady na tebe budou plivat jen špínu, to sis moc nepomohla touto diskuzi..

Akorát finančníky z VŠŽ nenaučili, že čím víc peněz stát bude pumpovat, tím víc ještě se bude zdražovat. Druhá věc s tím spojená je, že by brutálně narůstal státní dluh. Což teďka řeší Poláci, kteří sice vše mají levný, ale státní rozpočet jde do kytek.

• načítám...
34322

Ze mame debi*ni vladu s hrdosti na vlastni narod nesouvisi :nevim:.

Jsme docela fajn narod, jenom teda u voleb dost lidi moc nepremyslelo, bohuzel.

• načítám...
9880

Ted dostanu asi od některých po čumáku, ale myslím si, že na tom tak zle nikdo neni, kdo vykřikuje, jak se má někdo zle.. To jsou takové ty výkřiky, na ulici a pod mostem..
Já zažila vyprávění babičky, která zažila,, opravdu bídu i válku a to se nedá srovnat, ani s naší situaci ani s Ukrajinskou..
Když někdo utekl, tak opravdu spal někde v příkopech a někdo mu nabídl snad kousek chleba.. a naopak lidi, když měli bídu, tak vařili brambory na celý týden atd.
Takže bych to tak nebrala a spíš se podívala kolik zbytečnosti rodiny mají..
Nekdo nic nemá, a le na dovolené jezdí každý :mrgreen:
Tím chci říct, že i když bude hůř, tak to neni pořád o tom, že by se lidi měli hroutit bídou.. Tím neříkám, že určité rodiny nežijí od výplaty k výplatě ale..

• načítám...
Parninas
14.4.22 18:16

Abych byla fér - pokud bys ten příspěvek napsala bez těch závistivých žgryndů, tak se můžeme bavit. Pro mnohé totiž budoucnost nevypadá nejlíp (zdražování atd.) a sdílím jejich obavy. Takovému člověku vždy ráda vyjádřím podporu.
Ale o to ti vůbec nešlo, viď? ;)

• Upravit
8864
14.4.22 18:16

Cos udělala Ty konkrétně pro to, aby ses měla lépe? Jaké máš vzdělání?

• načítám...
Alriga
14.4.22 18:17
@Lucie_Sx píše:
Ze mame debi*ni vladu s hrdosti na vlastni narod nesouvisi :nevim:.Jsme docela fajn narod, jenom teda u voleb dost lidi moc nepremyslelo, bohuzel.
.. píše intelektuální elita emimina. :roll:
  • Upravit
8302
14.4.22 18:43
@korneli píše:
Jak jsem napsala v nadpise.. Myslím, že jako Čech, bydlící ve své zemi, státě, nemám přednost vůbec v ničem. Za poslední dobu co se kolem děje. Nejprve covid, pak válka Ukrajiny..
Cítíte to taky tak jako já? Objednám se k lékaři, čekací doba 3/4 roku, když o něco žádám, nemám nárok ať si klidně najdu dvě zaměstnání, když žiju od výplaty k výplatě.. Kam dát své děti když školky neberou k vůli plnosti, jsem také v minulosti řešila.. Nikoho to nezajímá. Ale když přijdou sem cizinci, nemají kde bydlet, co jíst, stát jim pomůže. Jako chápu nějakou pomoc, ale jak se to bude dělat, až těch lidí přijde sem nějaký ten milion, dva.. Či i víc. Nebude co jíst, bude draho, obyčejní lidi to sotva táhnou a můžou mít finanční problémy, nebudou mít na placení domovů atd.. To pak ukončí ti lidi na ulici? Kdo pomůže Čechům, co tu bydlí několik let? Co bude, co nás čeká a naše děti?
Je mi z toho ouzko a smutno.
Osobně v práci mám nárok na pracovní oděv až po zkušební době, na boty jsem čekala půl roku. Přijdou Ukrajinci a hned první den mají pracovní oblečení první den a boty na druhý den a pro ostatní české zaměstnance obuv není, musí si počkat. Prostě už mi přijde, že na Čechům nikomu nezáleží a hažou nás za hlavu.
Nic ukrajincum nezávidím, mají to těžké, ale proč je každý upřednostňuje? Aby nás ještě nakonec nesesadily z lepších pracovních pozic a my budeme dělat jen tu nejhorší práci. Protože špinavou práci nechtějí.

Jeden/dva miliony Ukrajinců, jak píšeš, tady nebude. Že by měli všechno, to taky nemají.
Pracovní oděv je blbost řešit, malichernosti. Že by Čechy čekalo co píšeš, to určitě nenastane. Ukrajince určitě každý neupřednostňuje. Ta čekací doba u doktora nevím, nikdy jsem nečekala, asi máš něco specifickyho, čekala bys tak jako tak. Covidova pomatenost no comment, ale už je to pryč, zlatý Čechy, koukni co dělají v Číně :roll: Školka taky nevím, děti moje vždy bez problému, asi je to kraj od kraje, nevím.

Nehroť to. Zatím se nic neděje, tvoje černý scénáře nekrm, není to aktuální.

Inflace je blbá, platy taky, ale určitě to zvládneme všichni.

• načítám...
8302
14.4.22 18:45
@Alriga píše: .. píše intelektuální elita emimina. :roll:

No narozdíl od několika uživatelek (stále ty samé) nemá potřebu ostatní urážet 8)

• načítám...
8302
14.4.22 18:48
@zudina píše:
Tak ja nikomu nic nezávidím, ale pravda je ze naše vláda řeší jen Ukrajince a na vlastní lidi kašle, nedělá nic aby lidem ulehcila v této době, kdy potraviny, pohonné hmoty, energie stoji majlant.. Fiala a spol se chtějí hlavně zalíbit Bruselu a opravdu na vlastní lidi se. r…. Nicméně tady na tebe budou plivat jen špínu, to sis moc nepomohla touto diskuzi..

Tohle by se dělo i kdyby Ukrajinci nebyli. Ale že Ukrajinci jsou, se.re to ty lidi o to víc.

• načítám...
Alriga
14.4.22 18:50
@Zeoli píše:
No narozdíl od několika uživatelek (stále ty samé) nemá potřebu ostatní urážet 8)

Mě uráží.

• Upravit
979
14.4.22 18:51

Když sem viděla dnes v obchodě ty narvané vozíky… houby je zle!!

• načítám...
3745
14.4.22 18:51

Hele, já to mám naopak, Česko miluji, jsem tady moc spokojena a nechtěla bych žít jinde..
A kdybych si měla vybrat - žít v rodné zemi od výplaty k výplatě a muset se uskromnovat, nebo mít v rodné zemi válku, přijít o domov a jít třeba do Německa a tam dostat zadarmo bydlení, jídlo, oblečení a jiné výhody - tak beru rozhodně tu první možnost.

• načítám...
8506
14.4.22 18:53
@korneli píše:
Jak jsem napsala v nadpise.. Myslím, že jako Čech, bydlící ve své zemi, státě, nemám přednost vůbec v ničem. Za poslední dobu co se kolem děje. Nejprve covid, pak válka Ukrajiny..
Cítíte to taky tak jako já? Objednám se k lékaři, čekací doba 3/4 roku, když o něco žádám, nemám nárok ať si klidně najdu dvě zaměstnání, když žiju od výplaty k výplatě.. Kam dát své děti když školky neberou k vůli plnosti, jsem také v minulosti řešila.. Nikoho to nezajímá. Ale když přijdou sem cizinci, nemají kde bydlet, co jíst, stát jim pomůže. Jako chápu nějakou pomoc, ale jak se to bude dělat, až těch lidí přijde sem nějaký ten milion, dva.. Či i víc. Nebude co jíst, bude draho, obyčejní lidi to sotva táhnou a můžou mít finanční problémy, nebudou mít na placení domovů atd.. To pak ukončí ti lidi na ulici? Kdo pomůže Čechům, co tu bydlí několik let? Co bude, co nás čeká a naše děti?
Je mi z toho ouzko a smutno.
Osobně v práci mám nárok na pracovní oděv až po zkušební době, na boty jsem čekala půl roku. Přijdou Ukrajinci a hned první den mají pracovní oblečení první den a boty na druhý den a pro ostatní české zaměstnance obuv není, musí si počkat. Prostě už mi přijde, že na Čechům nikomu nezáleží a hažou nás za hlavu.
Nic ukrajincum nezávidím, mají to těžké, ale proč je každý upřednostňuje? Aby nás ještě nakonec nesesadily z lepších pracovních pozic a my budeme dělat jen tu nejhorší práci. Protože špinavou práci nechtějí.

Njn, já taky nejsem moc hrdá, že jsi Čech, ale co se dá dělat :mrgreen:

• načítám...
8302
14.4.22 18:55
@Janasas píše:
Ted dostanu asi od některých po čumáku, ale myslím si, že na tom tak zle nikdo neni, kdo vykřikuje, jak se má někdo zle.. To jsou takové ty výkřiky, na ulici a pod mostem..
Já zažila vyprávění babičky, která zažila,, opravdu bídu i válku a to se nedá srovnat, ani s naší situaci ani s Ukrajinskou..
Když někdo utekl, tak opravdu spal někde v příkopech a někdo mu nabídl snad kousek chleba.. a naopak lidi, když měli bídu, tak vařili brambory na celý týden atd.
Takže bych to tak nebrala a spíš se podívala kolik zbytečnosti rodiny mají..
Nekdo nic nemá, a le na dovolené jezdí každý :mrgreen:
Tím chci říct, že i když bude hůř, tak to neni pořád o tom, že by se lidi měli hroutit bídou.. Tím neříkám, že určité rodiny nežijí od výplaty k výplatě ale..

Lidi peníze mají, měli a mít budou. Nikdo hlady neumře. Ale někdo jich má méně, někdo víc. Jde o to teď začít přemýšlet, srovnat si priority. Nevidím ani do budoucna žádný bezdomovectví ani hladomor. Ono se to zase obrátí a bude líp.

• načítám...
3958
14.4.22 18:56

Zakladatelko, ty jsi nespokojená sama se sebou, s tím, čeho jsi v životě dosáhla, resp. nedosáhla. To, že se teď v ČR řeší hlavně Ukrajinci, je pro tebe akorát příležitost, jak si postěžovat. Podle tebou popisovaného zaměstnání, ve kterém fasujete boty, soudím, že tvá kvalifikace nebude příliš vysoká (což nijak neshazuji), a cítíš se tak ohrožená novou pracovní sílou. Zkus zapracovat sama na sobě, na zvýšení kvalifikace, vzdělání, a zkus si taky trošku rozšířit obzory, jak je to s podporou obyvatel v jiných státech, co se týče např. sociální a zdravotní péče, zaměstnanosti atd. a uvidíš, že my se v ČR opravdu tak špatně nemáme :kytka:

Příspěvek upraven 14.04.22 v 18:56

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová