Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Padme93 píše:
A přítel se k tomu staví jak? Ví že neberes HA a přesto si nedá pozor?Mě se tohle stalo taky, selhala tedy jiná ochrana, ale hned ráno jsem šla pro prášek proti početí, Escapelle. Stalo to sice 700,– ale v sedmnácti jsem s nedodelanou školou a holým zadkem dítě mít nechtěla.
Myslím, že máš spíš tělo rozházené hormony. Mě po vysazení HA trvalo cca 2 roky, než se cyklus upravil do pravidelných cyklu a než se dostavila ovulace.
Je dost možné, pokud jsi HA brala od 13, že teprve teď se tělo učí pracovat s vaječníky, vajíčkem a ovulací a vlastně sis ten vnitřní vývoj těmi prášky odsunula.
Tak snad to tak bude
.
Je mi také 17 a jsem tehotna. Jsem za ten poklad co nosím neskutečné rada, i kdyby se tak stalo, ničeho se neboj, škola se dá studovat dálkové a pokud mas přítele, který by se třeba přizpůsobil, kdyz bys musela do školy třeba 2-3× do mesice jako to mam ja, tak nač to řešit?
zvládnout se dá vse
a určitě mu to řekni pokud ti ta mrska nepřijde, ze mas podezření ![]()
@fifina1000000 Tak to ti preji, aby ti ta ideologie vydržela i az bude miminko venku a budeš se muset postavit celem realitě.
@Padme93 No ja bych ji prala, aby ji ten entuziasmus dlouho nepresel ![]()
V 8-9 letech jsem si brala synovce na cely odpoledne ( bylo mu neco přes rok) a starala jsem se o nej
furt lepší v 17 letech mít mimco než pak chtít dyl a mít problémy
a k miminku jet do školy 2× do mesice na konzultační dny? Nic co by se nedalo zvládnout ![]()
@fifina1000000 píše:
V 8-9 letech jsem si brala synovce na cely odpoledne ( bylo mu neco přes rok) a starala jsem se o nejfurt lepší v 17 letech mít mimco než pak chtít dyl a mít problémy
a k miminku jet do školy 2× do mesice na konzultační dny? Nic co by se nedalo zvládnout
Tvůj optimismus je fajn, šetři si ho až bude třeba ![]()
Do školy půjdeš dvakrát za měsíc ale zbytek měsíce se budeš učit, nebo myslíš že to do tebe samo naskáče přes noc?
Shánět si zápisky, zjišťovat co a jak, v případně nejasností čekat dva týdny na vysvětlení vyučujícího.. Žádný med, já jsem při dítěti studovala a rozhodně to není pohoda. Vstávala jsem ve 4 hodiny abych se do 7 než se mi vzbudí dítě učila. A to sakra bolí. Není to o tom že ti dítě celý den spí a ty si s kávou pročítáš učivo
No, však uvidíš jestli to zvládneš.
@fifina1000000 Hlídat pár hodin cizi dítě je jiné, než 24/7 pečovat o svoje, protrpět bolístky a probrecene noci… Ale optimismus to chce, to jo. Jen možná i trochu toho reálného fungování světa. ![]()
@Trv píše:
Je možné že jsem těhotná
To se ptáš nebo nám to oznamuješ? ![]()
A přítel se k tomu staví jak? Ví že neberes HA a přesto si nedá pozor?
Mě se tohle stalo taky, selhala tedy jiná ochrana, ale hned ráno jsem šla pro prášek proti početí, Escapelle. Stalo to sice 700,– ale v sedmnácti jsem s nedodelanou školou a holým zadkem dítě mít nechtěla.
Myslím, že máš spíš tělo rozházené hormony. Mě po vysazení HA trvalo cca 2 roky, než se cyklus upravil do pravidelných cyklu a než se dostavila ovulace.
Je dost možné, pokud jsi HA brala od 13, že teprve teď se tělo učí pracovat s vaječníky, vajíčkem a ovulací a vlastně sis ten vnitřní vývoj těmi prášky odsunula.