Nejspíš zánět zubu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
6.11.21 09:07

Nejspíš zánět zubu

Dobrý den, vím že tu nejde specializovaní v oboru zubař, ale chtěla bych se pouze zeptat jestli některá nemáte zkušenost.
Jde o to že se mi 3dny zpět tlačil zub moudrosti a dva dny po tom mě začala bolet jednička na poklepání. Otekl mi vrchní ret a bolí mě to na pohmat až u kořene nosu. Ale vůbec mi v tom necuká, bolí mě vyloženě zub. U zubaře jsem byla údajně není potřeba s tím něco dělat. 8o Přemýšlím o pohotovosti, tak než bude otevřená se chci zeptat.
Měla jste to tak některá? Jak dlouho trval zákrok? A jak moc bolestivé to bylo? :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
39
6.11.21 10:14

Ahoj, dělal ten zubař rtg? Ta jednička pravděpodobně s osmickou souviset nebude, mohl se tam udělat zánět po své ose.. Standardní cesta je poklep, při nálezu - rtg, při nálezu - otevrit zub a podívat se do kanalku. Moc to nebolí, kdyby se jednalo o zánět dřeně zubu a šlo se do kanalku, je to 10 sek vrtnuti, nepříjemné je to pročištění, ale na lpps taky na 10 sek, dá se tam dren a Tvůj zubař už pak vše dělá při injekci 🙃, kde cítíš max 1 sek pichnuti, kdyby vytahoval nerv.. Hodně štěstí, ať je to brzy v pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.11.21 16:29
@Escitalopram píše:
Ahoj, dělal ten zubař rtg? Ta jednička pravděpodobně s osmickou souviset nebude, mohl se tam udělat zánět po své ose.. Standardní cesta je poklep, při nálezu - rtg, při nálezu - otevrit zub a podívat se do kanalku. Moc to nebolí, kdyby se jednalo o zánět dřeně zubu a šlo se do kanalku, je to 10 sek vrtnuti, nepříjemné je to pročištění, ale na lpps taky na 10 sek, dá se tam dren a Tvůj zubař už pak vše dělá při injekci 🙃, kde cítíš max 1 sek pichnuti, kdyby vytahoval nerv.. Hodně štěstí, ať je to brzy v pořádku!

Ahoj, ne nedělala. Ťukla do zubu (ten je dost citlivý) a řekla jak to bude bolet tak na lpps. Že to samo odezní určitě. :( RTG mi neudělala za tu dobu ani jeden :( proto hledám zubaře.. Ona zuby jen trhá vůbec se nesnaží je léčit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.