Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, vím že tu nejde specializovaní v oboru zubař, ale chtěla bych se pouze zeptat jestli některá nemáte zkušenost.
Jde o to že se mi 3dny zpět tlačil zub moudrosti a dva dny po tom mě začala bolet jednička na poklepání. Otekl mi vrchní ret a bolí mě to na pohmat až u kořene nosu. Ale vůbec mi v tom necuká, bolí mě vyloženě zub. U zubaře jsem byla údajně není potřeba s tím něco dělat.
Přemýšlím o pohotovosti, tak než bude otevřená se chci zeptat.
Měla jste to tak některá? Jak dlouho trval zákrok? A jak moc bolestivé to bylo?
![]()
Ahoj, dělal ten zubař rtg? Ta jednička pravděpodobně s osmickou souviset nebude, mohl se tam udělat zánět po své ose.. Standardní cesta je poklep, při nálezu - rtg, při nálezu - otevrit zub a podívat se do kanalku. Moc to nebolí, kdyby se jednalo o zánět dřeně zubu a šlo se do kanalku, je to 10 sek vrtnuti, nepříjemné je to pročištění, ale na lpps taky na 10 sek, dá se tam dren a Tvůj zubař už pak vše dělá při injekci 🙃, kde cítíš max 1 sek pichnuti, kdyby vytahoval nerv.. Hodně štěstí, ať je to brzy v pořádku!
@Escitalopram píše:
Ahoj, dělal ten zubař rtg? Ta jednička pravděpodobně s osmickou souviset nebude, mohl se tam udělat zánět po své ose.. Standardní cesta je poklep, při nálezu - rtg, při nálezu - otevrit zub a podívat se do kanalku. Moc to nebolí, kdyby se jednalo o zánět dřeně zubu a šlo se do kanalku, je to 10 sek vrtnuti, nepříjemné je to pročištění, ale na lpps taky na 10 sek, dá se tam dren a Tvůj zubař už pak vše dělá při injekci 🙃, kde cítíš max 1 sek pichnuti, kdyby vytahoval nerv.. Hodně štěstí, ať je to brzy v pořádku!
Ahoj, ne nedělala. Ťukla do zubu (ten je dost citlivý) a řekla jak to bude bolet tak na lpps. Že to samo odezní určitě.
RTG mi neudělala za tu dobu ani jeden
proto hledám zubaře.. Ona zuby jen trhá vůbec se nesnaží je léčit ![]()