Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Janli píše:
Utěší tě, že jsem na tom občas hůř? Pokojíček máme v patře a v přízemí jednu velkou obytnou místnost, takže mrňata mají logicky většinu hraček tady dole, aby byla pod dohledem. Teď si představ tu svou hromadu, přidej k tomu veeelkou krabici lega, půlkilový pytlík slunečnicových semínek a krabici korálků. Tohle jsem našla po návratu ze sprchy v pěkně homogenní hromadě, která pokrývala půl obýváku. Pořád říkám, že bych měla mít doma defibrilátor, občas by se šiknul…. Tak jsem to zametla na hromadu, uložila do dvou velkých beden a ve volných chvílích jsme to třídili. Dokud je ten binec v pokoji, kde se dají zamknout dveře, tak houby zle…
A že počítáš dny do chvíle, kdy budou moct být s hračkami ve svých pokojích?
My jsme teď před Vánocemi konečně dodělali dětem hernu, trvalo mi tři dny nastěhovat jim tam všechny stávající krámy z celého baráku plus to, co dostaly pod stromečkem, ale je to tam a platí u nás pravidlo, že co není v herně, s tím si můžu dělat co chci
Prožívám šťastné dny ![]()
@Michelle_M to si piš.! Pomalu a nenápadně jim odsouvám hračky nahoru, teď už mi svítá naděje, protože si občas vydrží hrát v pokojíku o samotě i půl hodiny… Někde v dáli, v budoucnosti, vidím před sebou ten šťastný den, kdy z obýváku zmizí i poslední kostička lega a já budu zametat jen imaginární smítka na podlaze a nebudu muset rozebírat sáček z vysavače, abych z něj jako Popelka vytřídila lego a korálky. Já vím, že ten den jednou příjde…pokud mě do té doby nešlehne… ![]()
@Michelle_M
U nas maji dovolene, ze si smi do obyvaku donest hracky dolu, spolecenske hry, prenasi si bezne maly koberec Clovece nezlob se, prestoze jsou vetsi a maji sve pokoje a vydrzi si tam hrat, stejne se stahuji i dolu, ale pred spanim musi byt v pokoji. Na tohle je nas nejmladsi strasny, ze on furt taha auta ruznych velikosti a nejzakernejsi jsou ta mala do ruky. Mi to nevadi, kdyz jich nedonese do obyvaku moc a pred spanim to musi byt v pokoji ty hracky. Takze to stale prenasi tam a zpet.
Uz se mi stalo, ze jsem si sla lehnout a presne tyhle mrchy male naskladane pod moji perinou v posteli. Tma, clovek to neceka a pristane na vystave aut.
Moje segra mu dala ted na Vanoce k tatre a bagru dva pytliky hrachu, at ma i naklad. To je pecka
, kdyz se to kutali vsude. Muzu vrele doporucit 😂. Sam sobe si neskodi. Cele Vanoce byla hra na Popelku, ze bratranek mu otevrel tri strany korby opakovane a hrach vsude nebo se pri vysypavani netrefil.
@Kelsey Tak já tě taky potěším. Děti dostaly na Mikuláše novou pixlu zažehlovacích korálku z IKEA (je jich tam 13tis. kusů), starší ji špatně zašrouboval, resp. tam jen položil víčko a dal nahoru na regál. Mladší si pak přistrčila židli, stoupla si na ni, zvedla ruce nad hlavu, tam tu pixlu chtěla chytila, ale zavrávorala a překlopila ji. Víčko spadlo a dcera s těma rukama nad hlavou držela tu pixlu a sypalo se všude kolem cca 12 600 korálků (jeden výrobek děti stihly předtím), a to z té největší výšky, které byla dcera schopna dosáhnout. Taky z toho mám úžasnou fotku, ale nechci sem dávat. Naštěstí jsem měla dobrou náladu a děti se řehtaly a měly to jako hrozný dobrodrůžo. Luxovala jsem se silonkou na trubce a likvidace byla docela rychlá, ale i po měsíci se korálky různě vynořují.
@Kelsey U nás mají povolené vzít si hračky ještě do jakési komunikační „haly“ mezi pokojíky (mají pro sebe dvě místnosti, hernu a ložnici) a obývákem, to je takové území nikoho, ale v obýváku to prostě už nechci, hlavně ne drobné věci typu dřevěné puzzle, které se dostaly do škvíry pod TV stolek a pod gauč a já je pak musela ven šťourat plácačkou
To se stěhovalo jako první
Korálky a přistrčená židle - přesně to by se stalo i u nás ![]()
@Kelsey Já takhle jednou táhla synka sbírat dřevěné kostky z trávníku. Letěly že 4. patra paneláku na místo kde projde hromada lidí, byl zázrak že tam v tu chvíli nikdo nebyl. Byly mu asi 2,5 stačilo se na 10 vteřin otočit když se větralo.
Tohle je slabej čajíček, u nás by v tom byla ještě hromada lega, odstřižků a odřezků z pastelek. ![]()
Jinak teda k úklidu, asi mám neschopné chlapce (skoro 8 a 5), ale ani jeden nedokáže poskládat oblečení, i do komod jim to musím dávat já, jinak to vypadá jak vytažené krávě z huby. ![]()
U nas 15 mesicu se kramari ve velkym.. jako úklizet taky umi ale teda efektivita jejiho uklidu je naprosto tristní.
Tak děvčata, než jsem se vrátila ze záchodu, tak mi dvouletý dítko vymalovalo vodou na podlahu zeď v chodbě… A já si říkala, jak je krásný, že mám konečně na záchodě svoji chvilku pro sebe bez asistence dětí… ![]()
@Janli píše:
Tak děvčata, než jsem se vrátila ze záchodu, tak mi dvouletý dítko vymalovalo vodou na podlahu zeď v chodbě… A já si říkala, jak je krásný, že mám konečně na záchodě svoji chvilku pro sebe bez asistence dětí…
Musíš si děti brát sebou a natřít jim tam zeď tabulovkou ![]()
@Janli píše:
Tak děvčata, než jsem se vrátila ze záchodu, tak mi dvouletý dítko vymalovalo vodou na podlahu zeď v chodbě… A já si říkala, jak je krásný, že mám konečně na záchodě svoji chvilku pro sebe bez asistence dětí…
Možná by ocenilo razítka pro děti, aby se mohl podpořit jeho rozvoj osobnosti… ![]()
@free333 píše:
Možná by ocenilo razítka pro děti, aby se mohl podpořit jeho rozvoj osobnosti…
ano, v našem bytě doporučuje 10 zdí z 10 ![]()
@free333 a taky plastelínu, sliz a lihový fixy…
a spoustu malých korálků
;
Hlásím, že razítka nejdou omýt ani z omyvatelnýho nátěru na stěně
A když už jsme konečně vyhodnotili, že je dítě dost velký, že už má rozum a neničí, tak jsme komplet přemalovali a otěhotněla jsem podruhý ![]()