Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Bozi tema. ![]()
Historka z nevim kolikate ruky:
Po kalbe sel pubertak spat domu na chatu, kde mel i rodice. Zachod byl venku, dal od domu, ale vypinac na dome zvenku. Pubertakovi se v noci udelalo zle, bezel na zachod, na dome rozsvitil, dobehl na zachod, vyzvracel se, zase na dome zhasnul a sel spat. A rano jeho tatik: "Sedim v noci na zachode, najednou mi nekdo zhasne, poblije me a zase mi rozsviti!
"
![]()
Ja sama mam jen na triku par kojo-demetnich ukonu jako ukladani pradla do lednice a tak. ![]()
ještě jsem si vzpomněla na jednu historku, s kterou přišel domů bratr. Byli na prohlídce nějaké stavby a zrovna tam prováděli partu učňů. Jeden z nich šlápl na prkno s hřebíkem a zřejmě byl líný se ohnout, tak se pověsil na trám nad sebou a začal s nohou třepat, aby prkno odpadlo. Jenže tam byl zrovna už ostřílený chlapík, který si myslel, že mladík si sáhl do elektrického vedení a nemůže se pustit, tak vzal prkno a vzal ho přes ruce, aby ho dostal dolů. Zlomil mu jednu ruku. Takže i taková blbost a shoda náhod se může přihodit.
Hlouposti?? Největší??? No dá-li se tomu tak říct … ale ve finále to k smíchu je, hlavně ta blbost no
.
Táta pálil po domácku, taková ta hliníková konev na mlíko co byla (objem tak 10 L) ve víku ani ne 1/2 cm dirka s trubičkou která vedla do kýble se studenou vodou kde se vypařený obsah srážel na požadovanou tekutinu že … Poslední várka, konev skoro plná, vařilo se … ale jak byla plná, tak se mu ucpala ta trubička. Vypl plyn, a nenapadlo ho nic lepšího než konev otevřít … mámě to ohodilo záda a to byla 2 metry od plotny (naštěstí v triku a košilce takže jí noc nebylo) táta opařen na jedný půlce obličeje, krk …
(o tom že je nenapadlo okamžite chladit bych taky mohla napsat jako o největší pitomosti.)
Pro váš klid .. tatínek machr k lékaři nechtěl, až třetí den jsem ho dokopala bo měl horečku a bolesti a tam tvrdil že mu bouchl papiňák… dnes nemá ani jizvičku kupodivu.
Moje pitomosti?? Odchod do práce a v troubě se vesele zapékali těstoviny … přišel na to tchán když už byli černý na uhel (já bych řekla těsně před vzplanutím). Mmch trouba byla plynová
.
S vařením mám vůbec občas výpadky… jako že zapnu jinou plotnu než na který stojí hrnec (u sklokeram. desky), zapomenu dát vodu pod pařák na knedle …
U babičky jsem si půjčila pánské pantofle, a odjela v nich s mámou do města autem (já řídila), zjistila jsem to až při vystupování. Takže pak máma zůstala v autě a já v jejích botek si šla koupit nové sandále pro mě ![]()
Suviku co myslíš, byly krásně uvařené
Od té doby tato historka kraluje v naší rodině a moji přaštění bráchové jen přidávají roky, takže naposled vykládali, že jsem takhle vařila vajíčka ve 20ti ![]()
Tak ten muj plnil zapalovače nad svíčkou.Vybouchnul mu ten sprej do obličeje a hořel,pak deka a pak to vymlátilo okna v ložnici
.Vypadá v obličeji pořád jak když je krásně opálenej od sluníčka ![]()
Když si veme plyn do zapalovaču do ruky tak pes a kočka berou roha ![]()
Tak ja nemusim chodit daleko v pameti… Ted vecer jsem se nemohla a nemohla pripojit na net, nakonec jsem zavolala i majitele bytu at mi pomuze, tak jsme tu nad tim dobrou pulhodinu badali az jsem si vsimla, ze jsem zapomnela zapojit kabel od netu zpatky do routeru (odpojovala jsem ho pac mi cistili koberec a musel pryc) ![]()
Jinak mam spoustu historek z tehudemence a kojodemence, ale ted si nemuzu na nic vzpomenout, jen jak jsem si chtela cistit zuby a na kartacek nalila roztok na cocky ![]()
A s těhu demence se mi stalo že kojim malého a zvonil pošták
.Šla jsem teda otevřít a malého šoupla do postýlky.Když jsem otevřela pořád koukám co na mě tak kouká.Podepíšu balík,zaplatim a položim ho do chodby.Máme přes celou chodbu skřín ze zrcadlem
a zvednu oči od balíku a koukám že nekoukám jen já,ale kouká mi celá koza
![]()
Od té doby si nechávám posílat balíky k mami abych ho náhodou nepotkala
Kamča.dalmatinka píše:
A s těhu demence se mi stalo že kojim malého a zvonil pošták.Šla jsem teda otevřít a malého šoupla do postýlky.Když jsem otevřela pořád koukám co na mě tak kouká.Podepíšu balík,zaplatim a položim ho do chodby.Máme přes celou chodbu skřín ze zrcadlem
a zvednu oči od balíku a koukám že nekoukám jen já,ale kouká mi celá koza
![]()
Od té doby si nechávám posílat balíky k mami abych ho náhodou nepotkala
AHoj,
omlouvám se za anonymitu, ale o vlastním manželovi …
Vzbudila jsem se, když se v noci hrabal z postele a koukám, v polospánku stojí před zdrcadlem mezi skříněma a stahuje si trenky. Říkám, co děláš? A on, musím čůrat
… a já, tak makej na záchod, tak si natáhl trenky udělal dva kroky, otevřel dveře od mé šatní skříně a zase si stahuje trenky … to už jsem v křeči smíchu vylítla z postele a odtáhla ho na wc ...... no nevzbudit se …
Jednou jsem si k obědu smažil obalované bedly (v práci odpolední směna, les za rohem, tak jsem si je ráno nasbíral a hurá na to…), dám rozpustit sádlo na pánvičku, chci obalovat - a strouhanka nikde. Tak rychle do obchodu…
Po cestě potkám spolužáka, půl hodiny kecáme, já dojdu do obchodu a vracím se. Otevřu dvěře od kuchyně - a od pasu nahoru není vidět, kuchyň je plná čokoládově hnědého kouře. Akorát skrz „kouřovou clonu“ vidím, jak na plotně hoří sádlo malinově červeným plamenem…
Jinak kdo někdy pracoval na soustruhu, tak ví, jaká sranda je zapomenout v univerzálce (univerzální upínací hlavě) utahovací klíč a zatáhnout za páku hlavního pohonu. Pokud má klíč pogumované rukojeti, tak dobrý, pokud je to takový ten předpotopní, tak úder od něj pěkně bolí…
A ještě větší sranda je, když někdo nasazuje univerzálku a nedotáhne upínací kroužek. Při zastavení stroje se univerzálka sešroubuje z uložení (setrvačností), spadne ze stroje a začne skákat po dílně jak kamínek, co dělá na vodě „žabky“… Existují upínací hlavy patnáctikilové, ale taky dvoumetrákové… ![]()
já běžnš věším chleba v koupelně a pak ho hledám…a taky jsem jednou poslouchala u zapalovače jestli z něj utíká plyn a škrtla si u ucha,holky v práci byly mrtví smíchy…
![]()
Když jsme přestavovali byt, musela jsem mít rychlovarnou konvici postavenou na sklokeramické desce a zapojenou za rohem ve vedlejší místnosti. Šla jsem vařit kafe, nalila vodu do konvice a zapla sporák…
![]()
čičinka píše:
Co si tak vzpomenu, tak manzel koupil motorku, pivezli mu ji a on jeste na ni nemel ridicak, v zivote na tom nesedel, ale tak strasne se tesil, ze jakmile prodavajici odjel, tak na ni sednul. No dojel k prvni zatacce a tam se vymlelTakze motorku bylo hned potreba opravit, mel ohnuta riditka
Ja jsem si zrejme zpusobila otravu zeleninovou stavou. Koupila jsem si vykonny odstavnovac a zblbla z poradu Jste to, co jite, kde Cajthalova furt doporucovala stavu z celeru a jinych zelenin jsem si udelala furu stavy. Nejdriv mi to neprislo, tuhle celer, tamhle repa, mrkev, kedluben. No dohromady to bylo tak 1,5l syrove stavy. Nejdriv me zacalo bolet bricho, prujem, pak bliti, blila jsem celou noc a do toho me kazdou minutu chytla silena krec do zaludku, porod byl oproti tehle kreci brnkacka.
Čičinko, to měl manžel velké štěstí ![]()
Můj známý dostal v 19 letech od otce svoji první motorku, jel ji vyzkoušet, vymlel se a zabil se
Narazil do domu ve městě. Měl měsíc před svatbou ![]()
Ještě jsem si vzpomněla na to, jak jsem šla asi v 6 letech vhodit svůj první dopis do schránky - nechala jsem ho trčet venku, aby ho pošťačka mohla vybrat
Vůbec mě nenapadlo, že má pošťačka od té schránky klíče.
Podotýkám, že v tomto věku jsem byla trochu tele, protože jsem útlé dětství až do 6 let strávila převážně v nemocnici nebo doma separovaná od lidí a širokého světa, nesměl ke mě nikdo s nejmenší rýmou, aby mě neohrozil infekcí. Až teprve potom jsem mohla normálně žít.
ahojky, pěkné téma
znám borce, co když stěhoval skříň a nemohl projít dveřma, tak místo aby rozebral skříň, vyboural futra
. pak takové prkotiny, jako že telefonuju s maminou, ta hledá telefon, už šílí, že ho nemůže najít, tak jí říkám, nemáš ho v kabelce? no a po chvíli jí říkám, ty vo.e, vždyť ho máš na uchu!
hledám brýle a mám je na hlavě a tak podobně ![]()
Taky se přidám s jednou hloupostí.
Něco jsem pekla v remosce,postavené na sporáku.Šňůru od ní jsem měla natařenou přez linku,kolem dřezu.Když bylo hotovo,vytáhla jsem kabel z remosky.Pak jsem chtěls po dětech,aby umyli nádobí ,no samo že se jim nechtělo,tak po kraválu začli umývat pod tekoucí vodou a to bylo počát au to bolí,já vzteky bez sebe,že už neví co si vymyslet aby to nádobí nemuseli dělat,ječela jak pominutá.No zkrátím to,jasně,že jsem ten kabel nevytáhla ze zásuvky a děti dostávali díky tekoucí vodě 220.