Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, muj maly ma dva mesice a taky sme meli doted problemy se zacpou. ja sice teda plne kojim a ‚moudre‘ knihy rikaji, ze kojene deti zacpu nemaji a nemusi kadit i dva tydny, protoze to vsechno ztravi, ale chudacek porad tlacil i cele noci a kdyz jsem jednou za tri dny pouzila rourku, abych mu ulevila, tak to byla davka, ze by to nekolik plen nepobralo. no a k pointe… pomohl na to hermankovy caj plus espumisan jsem vymenila za baby calm, protoze jsem tu nekde cetla, ze nekterym detem zpusoboval prujem. ted uz kadi nekolik krat denne ![]()
@ametyst já jsem jí pak přidala ten čajík do mléka aspoň..:( nene, ona to vyplivne nebo cačne kuckat..
Náš malý užívá železo, takže je taky pořád zabetonovaný… pomohly mu kapky Biogaia… z lékárny v čr za 530kč! je to na dva měsíce, takže to na měsíc není zase taková částka… kape se pět kapek denně. Ale musíš to donést domů v chladu, aby se nezničily ty probiotické kultury… a pak s tím hned do ledničky.
já kojím, alepodle kamarádek je prý dobré mléko Beba.
@Stelka Espumizan malému taky nepomohl… taky jsem koupila baby calm ![]()
@bara 1 no to je potvůrka
,bude to moc chytrá holčička
. držím palce, opravdu nevím co bych už poradila. V každym případě bych prostě minimálně ráno zavolala doktorce nebo se šla poradit do lékárny. tam mi mimochodem kolikrát poradí mnohem líp jak doktorka ![]()
@bara 1 Mě je poradila doktorka. Ten účinek se může u vás dostavit i dřív, určitě je to individuální, ale psala jsem to proto, abys veděla, že ten účinek se nedostaví hned. A já jsme je malé začala dávat ještě, když jsem kojila. A když jsem musela koupit další balení, protože bez nich se nevykadila, opět zácpa, tak už byla na UM a je pravda, že tam ten nástup účinku byl o něco rychlejší cca týden. Ale nevím jestli to bylo proto že byla už na UM nebo, že byla starší nebo tím, že už měla jedno balení využívané. Když je začala užívat, tak jsem někde četla, že účinek po 4 dnech, tak jsem si taky nejdřív myslela, že nám asi nepomůžou, ale u nás to začalo účinkovat až po těch 14 dnech. Ale chápu, že teď hledáš něco rychlého, ale do budoucna určitě porozmýšlej o této možnosti.
@bara 1 ahoj, napadla mě ještě zkusit homeopatika, třeba tady
https://www.emimino.cz/…rdiky-21207/
nebo vygoogli jiné diskuze.
nech déle jednu značku UM, protože tělíčko si na to musí zvyknout. To máš jak u zavedení příkrmů, taky mívá dost mimin problémy než si tělo zvykne, že má tuhou stravu oproti jen UM. Přes den dávej hodně na bříško, klidně po chvilkách, stará babská rada říká rozkousat kmín a foukat miminku do puseny. kapky na koliky už používáš, ty většinou zaberou
brzy bude líp, nevěš hlavu
@Peťa77 píše:
@bara 1 Naše holčička měla podobný problém a pomohly probiotické kapky biogaia. Účinek se dostavil po 14 dnech a nemůžu si je vynachválit.
U nás to pomohlo prakticky hned ![]()
Navázala bych si ji do šátku a chodila a chodila - utěší ji to, masíruje to bříško
Já bych šla teda ráno k doktorovi, aby prohmatal bříško, zjistí jestli není zácpa někde vysoko atd., pak bych pořídila Biogaia a zkusila homeopata
( moje kamarádka taky byli s holčičkou u homeopata kvůli prdum a pomohl jim),zajímavý je, že se nevykadí po té roource ![]()
@ametyst to je, má to asi po taˇkovi:) snad bude lépe
děkuju za podporu, budu nadále psát jak se to vyvíjí, snad zase najdu chvilku kdy odepíšu..:)
My taky aplikovali Karpa, jinak už bych dávno ležela v Bohnicích a až si někdy pořídíme druhý, tak jen co vyleze na svět, tak ho tak zavinu, že z něj bude jen housenka, vrazím mu dudel, dám na bok a bude ![]()
@mischelinka já vím, právě jí ho nechci měnit zase po týdnu, furrt čekám tedy jesli to sedne nebo ne…děkuju, určitě mrknu…všeho je toho tolik, že je těžký vybrat jednu věc..přeci jen to každá zná že mateřská nic moc a když se furt něco zkouší ve finále je z toho taky pěkná částka za léky..co bychom pro ty své děti ale neudělali že?
@Susanna Možná by jí to trochu uklidnilo, ale já jsem si jistá že je to zácpou. Když zrovna měla ten průjem tři dny byla klidná a prospala mi je až jsem jí nemohla ani vzbudit..