Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
jsem tu opět pro radu. V sobotu nám bude osm týdnů. Krmíme plně UM a asi před necelým měsícem jsem museli změnit mlíčko Hipp, kvůli nevykakání se na Bebu, koupili jsme Sensitiv v plechovce 400g balení, krásně nám pomohla, malý začal kakat měkou stoličku. A tak jsme si v lékárně objednali 800g balení, které je výhodnější. Ale…prcek přestal opět kakat nebo měl problémy vytlačit tuhý bobek. Mrkla jsem na hodnoty a na 800g balení byly laktoza a sacharidy jednou tak vysoké. Nevím proč, když je to obojí beba sensitiv, jen balení velké. Tak jsem opět chtěla koupit sensitivku 400g balení, ale co myslíte? Přestali ji vyrábět
a tak jsem našla Bebu komfort, ale německou, která je složením stejná, jako beba sensitiv 400g naše. Je to složité, co?
Bobík se opět srovnal, ale co jsme začali dávat tu 800g bebu, tak malý se v noci budí přesně na minutu po třech hodinách a mezi jídly se pořád kroutí a jakoby tlačil nebo se protahoval, tak divně bručí…:-( při přechodu z Hippu na Bebu nám krásně spinkal a vydržel i 6 hodin v noci, ale potom se mu to rozhodilo a v noci se budí po třech hodinách a problém je v tom, že nesní svojí dávku, protože je zvyklý baštit přes den po 5 hodinách. To krásně vydrží a jak nastane noc po půlnoci, tak stáváme po třech hodinách. Kolikrát ho slyším jak heká, tlačí, protahuje se, vstanu a on spinká a vrtí se…Už nevíme, co dál. Prdíky ho asi netrápí, protože vůbec nebrečí, kakat kaká pěkně, ale noci jsou hrozné. Vůbec nespíme, protože ho pořád slyšíme. Nevíte co s tím, čím to je, jestli opět změnit mlíčko. Pořád nad tím přemýšlím, protože přes den je vše ok, spinká nebo kouká a baštu chce až opravdu za těch pět hodin, ale v noci vůbec…tři hodiny přesně a to se mezi tím ještě vydrží kroutit a hekat ikdyž má zavřené oči
![]()
Ahoj, prcek mi dělal to samé. My teda nejdřív měli Hipp, po tom měl strašné průjmy a přešli jsme na Hami a to ma do teď (skoro 7m). Dáváte nějaké kapičky na prdiky? Třeba ho boli bříško. Malej mi i přes den tak divně tlačil, hučel pořád se kroutil až si vytlačil pupeční kýlu… Nebo třeba ještě zkuste změnit mlíčko, masírovat bříško a ty kapičky.. ![]()
Ale okolo 4m to přestalo samo, sice je pořád po 3 h vzhůru přes noc ale už nevydává ty zvuky u kterých se nedá spát ![]()
Nevím, pres den pět hodin nejist mi prijde fakt hodne
já jsem teda kojila, vím ze to je jine, ale i tak… Podle me, kdyz pres den neplace, kaka normálně, tak je vše ok. V noci muže byt neklidnej, ze te hledá nebo jestli se jim už zdají sny, nevím. Ale jestliže je vzhůru po 3h, tak bud rada. To je nadstandart. Můj syn se budil i co 30min. Celou noc, několik měsíců
Byl už teda starší a bolely ho zuby. Pak jim najedoi vykouklo 5
Takže za me, já bych to neřešila, maximálně pres spaním bych ho nechala vykopat, at nemá prdiky. ![]()
Teremii, kapičky používáme, dávám Espumisan, už v porodnici nám ho dávali. Vše bylo ok do té doby, než jsme změnili balení 4-stovkové beby na osmistovku…dali jsme ted ten komfort, asi 4 den a jediná změna je, že už má zase pěkný bobík…ale to tlačení nebo protahování a buzení se, je pořád beze změny ![]()
@silveria krm pres den po 2-3 hodinách, je podle me nedojedenej a dohání to v noci. Na takovy intervaly pres den je malej. Si to zkus sama.
A i v noci ma nárok na mliko. Zažívání se upravuje, po třetím mesici zacne sam prdet, jak se zacne hýbat a bude po problemu.
5 hodin bez jidla pres den je fakt hodne, treba to ma obracene a v noci dohani. Jinak mi prijde, ze ma normalni koliku. Musis jenom vydrzet, s tim nic neudelas.
@mamina89 mluvila jsem o tom s mudrou a říkala, že na svůj věk baští hodně. Vysosne 170-210ml. Koukala, kam se to do něj vejde, přibírá krásně, je to bucík, ale trápí mě, co ho v noci trápí…Buzení po třech hodinách by mi tolik nevadilo, jako to, že mezi tím se prostě hrozně kroutí a spí a nebrečí. Myslí, že kdyby to byly prdíky, tak by brečel. Je to druhý prcek a u prvního jsme si prdíkama vytrpěly pěkně. Brečel celou noc…Tady je to jiný. ![]()
Nedojedenej mi nepřijde, když baští 200ml…on po dvou až třech hodinách jíst nechce. Zkoušela jsem a proto čekám, až si řekne sám.
V noci má dávku 170ml a většinou nechá 15-20ml…takže hladem netrpí ![]()
@silveria tak mu davej min, to si pak rekne v kratsich intervalech, 200 ml je strasne moc. To vypije moje rocni a to neni zadnej drobek. Brzo se mu to srovna a s kolikama proste vydrz. Ale delej jak myslis…
@silvik.sk píše:
@silveria tak mu davej min, to si pak rekne v kratsich intervalech, 200 ml je strasne moc. To vypije moje rocni a to neni zadnej drobek. Brzo se mu to srovna a s kolikama proste vydrz. Ale delej jak myslis…
Presne. Zkusila bych menší porce častěji. 240ml ma můj roční syn ![]()
@silveria píše:
@mamina89 mluvila jsem o tom s mudrou a říkala, že na svůj věk baští hodně. Vysosne 170-210ml. Koukala, kam se to do něj vejde, přibírá krásně, je to bucík, ale trápí mě, co ho v noci trápí…Buzení po třech hodinách by mi tolik nevadilo, jako to, že mezi tím se prostě hrozně kroutí a spí a nebrečí. Myslí, že kdyby to byly prdíky, tak by brečel. Je to druhý prcek a u prvního jsme si prdíkama vytrpěly pěkně. Brečel celou noc…Tady je to jiný.
Dáváš mu strašnou dávku a asi ho bolí bříško. Dávej mu dávku co je na krabici
A vícekrát denně.