Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Krvácení po 1. styku, jak správně píšeš, souvisí s protržením blány. Moc nerozumím tomu, jakou by to mohlo mít souvislost. Jinak jsou ženy, které nekrvácí, protože mají blánu velmi slaboučkou s velkým otvorem, případně otázka je, jestli styk proběhl úplně správně, tedy dostatečně hluboko. A také jestli jsi cítila bolest…je možné, že opravdu máš blánu velmi slaboučkou případně se protrhla někdy v dětství (stát se to může při pádně na kole apod)…Já tedy poprvé cítila bolest, ale blána se neprotrhla, tedy žádná krev. Ale až potom jsme zjistili, že prostě styk nebyl dost hluboko - ono když jsou oba spolu poprvé, tak ne vždy hned vědí, jak na to apod…Jinak s tím Duphastonem bych byla opatrná…je to hormonální léčivo. Zkusila bych získat více informací od lékařky, proč přesně máš menstruaci nepravidelnou. Nechci ji zpochybňovat, to vůbec ne - jenom někdy lékaři sáhnou rychle po hormonální léčbě a chyba nemusí být jenom v tom i když je dost pravděpodobné, že v tom chyba bude.
@Anonymní píše:
Krvácení po 1. styku, jak správně píšeš, souvisí s protržením blány. Moc nerozumím tomu, jakou by to mohlo mít souvislost. Jinak jsou ženy, které nekrvácí, protože mají blánu velmi slaboučkou s velkým otvorem, případně otázka je, jestli styk proběhl úplně správně, tedy dostatečně hluboko. A také jestli jsi cítila bolest…je možné, že opravdu máš blánu velmi slaboučkou případně se protrhla někdy v dětství (stát se to může při pádně na kole apod)…Já tedy poprvé cítila bolest, ale blána se neprotrhla, tedy žádná krev. Ale až potom jsme zjistili, že prostě styk nebyl dost hluboko - ono když jsou oba spolu poprvé, tak ne vždy hned vědí, jak na to apod…Jinak s tím Duphastonem bych byla opatrná…je to hormonální léčivo. Zkusila bych získat více informací od lékařky, proč přesně máš menstruaci nepravidelnou. Nechci ji zpochybňovat, to vůbec ne - jenom někdy lékaři sáhnou rychle po hormonální léčbě a chyba nemusí být jenom v tom i když je dost pravděpodobné, že v tom chyba bude.
co to prosim te placas za nesmysly, vis kde panenska blana je? Uplne na okraji pochvy, takze jak dostatecne hluboko. Kdyby zasunul jenom 1cm, tak uz je 1cm ZA blanou.
Ja taky nekrvacela. Ja ji mam naopak velmi koznatou, k protrzeni nedoslo, casem se tak nejak „vytahala“, takze uz je to dobre a neboli to.
@warita Vždyť tak je to myšleno…někdy se prostě jakoby vytahává, resp ten otrvor do blány tam je a kousek do hloubky to jde, ale ne úplně,,,a to bolí ze začátku a až potom do větší hloubky se dá prothnout - u nás to tak bylo. Dokonce jsme chtěli i navštívit odborníka, protože to prostě nešlo, partner i ztratil párkrát erekci (bylo to psychické, jak nám to nešlo, mě to bolelo, krev nikde…) a my nevěděli, v čem je problém. Až potom se to jednou povedlo, prostě se protrhla - a potom jsme pochopili, že až potom to bylo do dostatečné hloubky.
Taky jsem pri prvním sexu nekrvácela. Takže až tak neobvykle to není.
Zdravím
Měla bych takové dvě otázky.
Všude jsem četla že po prvním sexu by měla žena krvácet (protržení blány). U mě se to nedostavil je to v pořádku?
Přemýšlela jsem zda to nesouvisí s prášky kterými beru- prášky (Duphaston) na pravidelnou menstruaci. Brala jsem je teď prvně a a to po dobu deseti dní (teoreticky pět - bere se to obden). Doktorka řekla že bych to v průběhu měla dostat ale včera jsem dobrala a pořád nic.
Nemá někdo zkušenosti s tímto lékem, nebo neléčil se někdo na nepravidelnou menstruaci?
Menstruaci mám od 13 a teď je mi 19, a od začátku ji mám nepravidelnou. Teprve nedávno jsem šla na gyndu vím že asi trochu pozdě ale co už. Každopádně doktorka neřekla z jakého důvodu ji mám nepravidelnou jen mi předepsala prášky, tak nevím
Děkuji za případné odpovědi.