Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Anonymní píše:
jen pro zajímavost nic důležitého. Prostě jsem myslela,že v MŠ musí být kvalifikovaný personál
Víš ono je taky rozdíl jakým způsobem je „nekvalifikovaná“. Jestli má třeba střední ekonomku a nebo je to magistra akorát má místo školek vystudované třeba vychovatelství - ano toto je taky pro školku nekvalifikovaná síla. I když v tomto případě mám spíš pocit, že to bude první případ, škola úplně mimo obor + žádná praxe ![]()
Anonymní píše:
to mi ještě neřěkli já plně chápu že toto co jsi mi napsala budu muset dělat stím počítám,a když to řeknu na rovinu pokáždé když jsme šli s dětmi ven měla jsem aspon jich na krku15 těch dětí,každej se knám přidával…prostě takhle se to vysvětlit nedá,to bys musela vidět ty sama a celej ten průběh vnímat aby mě bylo pochopeno a mohlas změnit názor.
Tak to pozor, já na Tebe žáden názor nepsala
Chtěla jsem Ti jen poradit, ale vidím, že poradit nepotřebuješ, všechno co jsme napsaly víš, že budeš dělat, tak v tom případě přeju hodně štěstí ![]()
hele poslyš není to od tebe sprostý co píšeš??jo je pravda že mám jinej obor ale jako oni by mě ani nepřijali na příjmové řízení kdyby neměli zájem chápeš??? ![]()
tak promin jsem nějáká přešlá omlouvám se a moc ju?
a děkuju…jen mám menší stres no ![]()
Anonymní píše:
hele poslyš není to od tebe sprostý co píšeš??jo je pravda že mám jinej obor ale jako oni by mě ani nepřijali na příjmové řízení kdyby neměli zájem chápeš???
Jestli to je reakce na mě, tak nevím co je na tom sprostého
To, že jsem napsala, že podle mš je dost značný rozdíl v „nekvalifikovanosti“ a že si nemyslím, že by nekvalifikovaní měli být rovnou zavrženi??? Jestli si to nepochopila, já se nekvalifikovaných zastávala, nevím co je na tom sprostého. A s čím si teda chtěla poradit?? Ptala ses jak máš zaujmout děti, v zápětí si odpověděla, že zaujmout je umíš, že s tím není problém. Potom si napsala, že nevíš jak máš přesně postupovat aby tě nevyhodili, na to Ti bylo napsáno, jak se ve školkách postupuje - na to si opět napsala, že víš co všechno budeš dělat. A nakonec se urazíš, že to je sprosté, tak co si teda chtěla slyšet ?
Příspěvek upraven 06.12.11 v 15:13
janinkaz píše:
My máme ve školce nekvalifikovanou učitelku a kvalifikovanou ředitelku. Děti ředitelku nemusí, zato paní učitelku Libušku milují. …
U nás taky tak.
Kvalifikovanou učitelku syn nemusí, ptá se: Dneska tam nebude, že? Nekvalifikovanou miluje a je na ni těžce zatížený…
A já jsem ráda za oboji: kvalifikovaná to „podrží“ metodicky a nekvalifikovaná (myslím, že má UMPRUM) zase jinak. ![]()
nebo spíš za rady jsem jen dnes opravdu zmatená tak se omlouvám za vše a ještě jednou moooc dík za rady
![]()
Anonymní píše:
ahoj všichni,měla bych otázečku…dostala jsem nabídku na pozici učitelky v mateřské školce…nejsem kvalifikovaná ale mám 10-ti letou zkušenost s mýma 6 sourozencama,pozvali mě na pohovor ,zajímalo by mě co se bude konkrétně dít apři pohovoru a jak mám popřípadě 1.den s dětmi zacházet,myslím jako co bych měla přesně dělat abych je zaujala a bavila ,Děkuju předem za odpověd
známá dostala podobnou nabídku - přes známost. Prý bude nekvalifikovaná, takže bude s dětma jen po dobu hlídání a hraní. Vzdělávací blok bude přebírat vždy učitelka s aprobací. No sice to nechápu, ale stává se.
Díky, nejde ale o to, že bych se to chystala studovat. Mám to již vystudované a chtěla bych pracovat s malými dětmi. Praxi s adolescenty mám již za sebou a cítím, že to chce změnu. Proto mě to zajímá. Díky všem za odpověď.
Anonymní píše:
hele poslyš není to od tebe sprostý co píšeš??jo je pravda že mám jinej obor ale jako oni by mě ani nepřijali na příjmové řízení kdyby neměli zájem chápeš???
Zájem o tebe mohou mít až po pohovoru. To, že tě pozvali na pohovor ještě nic neznamená. Na mé místo se hlásilo 300lidí, vzali každý druhý životopis a dotyčnému zavolali. 150 pohovorů proběhlo. CV studovali až poté, co dotyčnému zavolali. Vím to od personální, která to měla na starosti. Samozřejmě nejde o práci v MŠ. takže si nedělej žádný naděje. Kolikrát jsem byla na pohovoru a pak mi napsali: nemáte potřebnou kvalifikaci. Přitom ta se dá odvodit z CV.
Dobrý den,prosím o radu,pracuji jako učitelka mateřské školy 9 rokem a před třemi týdny mi bylo sděleno, že nejsem plně kvalifikovaná podle zákona,který vešel v platnost roku 2010.Chtěla bych zeptat jestli mi na učitelku mateřské školy stačí střední škola " rodinná škola " Morava,obor: Sociální služby Kód: 78-41-M/003 ( maturovala jsem s psychologie a pedagogiky) a mám dodělané pedagogické minimum - závěrečná zkouška,také z pedagogiky,psychologie a didaktiky a závěrečná práce byla na téma: Význam hry a hračky v dětském věku a popřípadně, jestli by mi tedy stačila jednotlivá maturitní zkouška s předškolní a mimoškolní pedagogiky na střední pedagogické škole v Boskovicích kód studia :75-31-M/01.
Děkuji za odpověď Nečasová
Dobrý den, náhodou jsem narazila na tyhle stránky.protože chci pracovat s dětmi,loni jsem si dálkově dodělala maturitu,letos chodim do Brna na MU Vychovatelstvi a mám právě danou přihlášku do Boskovic,na ten jednooborový předmět.Nemůzu vůbec sehnat práci ve školce,stále jen, že jsem nekvalifikovaná.To že studuji, že udělám vše pro to, abych kvalifikovaná byla, je nezajímá.Pouze jsem sehnala nástup za nemoc na necelé 2 měsíce ve školce.
Někdo řekne, že Boskovice stačí, a tento týden mi ve školce jedna paní ředitelka řekla, že Bosk.ten jednooborový předmět nesplňuje kvalifikaci.Zeptejte se Vaší paní ředitelky, zda by jí to stačilo.Já jsem z těch neúspěchů najít práci u dětí už značně unavená a zklamaná.
Můžu se ještě zeptat, na hudební nástroj hrajete? To je také jedna z podmínek.Ale velký problém je ta kvalifikace.Pořád mi jen říkají, takže jste nekvalifikovaná…
Docela by mě zajímalo,co Vám paní ředitelka na ty Boskovice řekne.Já mám nastoupit letos v říjnu.
Pěkný večer
pro Rudolf II +II :
to píšete komu? O té kamarádce?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.