Nemáme myčku nádobí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Taky mi nechyběla.. i když poslední dobou už joooo. Mám jí od září a už si to bez ní nedovedu představit. Umyje skvěle (lépe, než v ruce), mycí prostředky používám z DM drogerie (tj. levné) a myčka také byla spíše z levnějších. Je nás sedm a myčka jede i dvakrát denně. Fakt super pomocník! Už do ní strkám i pekáče
.
A fakt nesmrdí! Věřila bych, že může smrdět, když v ní někdo nechá špinavé nádobí týden… to se u nás nestane..
Tka ját ed nevím vůni v myčce nemám i tka když domeje tak to prostě nesmrdí ale voní…používám tablet finisch quantum a nádobí je luxusně čisté…i připálený hrnec nebo tak ej bez problémů umytý lesklý…takže není pravda že to meje hůř jen se to musí umět nastavit na správný program:)já mámt eda jen malou 45 ale i tka pro mě a kord o víkendu není problém jí naplnit 2 někdy i 3 denně když se vaří dvě jídla peče se do toho návštěva…jo kdo nemá tak nepozná výhody:)))
Lizbeth píše:
Goldenko a jak vlastně víš, že nádobí myješ RADŠI v ruce..když nemáš srovnání s tím, dát to do myčky a přijít k čistému nádobí? Vždyt ty nevíš jaký je to rozdíl, tak jak víš, že máš raději mytí?![]()
Pokud máte za celý den pár hrnečků a pár talířků tak asi budiž, ale u nás se vyskytují ještě příbory, naběračky, hrnce, mísy, misky, sklenice, nože..atd.No a já tedy nečekám, až to myčka umyje..mám i jiné nádobí, které mezi tím používám..Rozhodně nestojím před myčkou se stopkami, abych si zamíchala čaj, páč nemám lžičku
Takže spíš bych to u tebe viděla na : nemám kam myčku dát, nemám dost nádobí a nevařím..
jo tak pod to se podepíšu. Myčku plníme neustále a ještě se mi nestalo, že by zasmrádla. Voňky taky nepoužívám, používám pravidelně čistič. Když se tady někdo ohání chemií, může pro svůj klid v duši místo klasických přípravků používat i ekopřípravky. Za těch xlet, co jí máme jsem měla akorát poškrábané skleničky na běžné použití, ale od toho je přeci Ikea a jejich fajn skleničky za 9,–
Kupovala jsem jí hned po narození naší první holky. A přiznám se, že jakmile mi dojdou tablety a já musím umývat nádobí v dřezu, tak jsem z toho vyřízená ![]()
Jsme velká rodina a když se nás sejde opravdu mnoho, tak během toho dne jí naplním i 2×. Nedovedu si představit, že by rodinka seděla u kafíčka a já si koupala ruce v dřezu. Navíc trpím na ekzémy, takže koupačka v dřezu fakt nee ![]()
Nebo Vánoce, vždy jsme museli počkat, až mamka umyje nádobí a pak se šlo ke stromečku. Já naložím v rychlosti myčku a je uklizeno.
Když je možnost si tu domácnost trošku zpříjemnit, tak proč ne? Takže řeči, nepotřebuji ji, je zbytečná..neberu vážně, protože já takhle taky mluvila, ale brzy jsem názor změnila ![]()
Nečetla jsem celou diskuzi, ale myčku nemám už skoro 2 roky, kdy jsme prodali byt i s myčkou a bydleli v pronájmu bez myčky a je to šílený. Ted už bydlíme v hotovým baráku a myčku budeme už brzo kupovat. Bez myčky už žít nechci - ušetřé peníze za vodu i elektřinu a čas. Z posledních příspěvků jsem pochopila, že se bavíte o zápachu - nikdy nám nesmrděla ani myčka, ani nádobí, ale pravidelně jsem kupovala vůni.
- Upravit
consi píše:Lizbeth píše:jo tak pod to se podepíšu. Myčku plníme neustále a ještě se mi nestalo, že by zasmrádla. Voňky taky nepoužívám, používám pravidelně čistič. Když se tady někdo ohání chemií, může pro svůj klid v duši místo klasických přípravků používat i ekopřípravky. Za těch xlet, co jí máme jsem měla akorát poškrábané skleničky na běžné použití, ale od toho je přeci Ikea a jejich fajn skleničky za 9,–
Goldenko a jak vlastně víš, že nádobí myješ RADŠI v ruce..když nemáš srovnání s tím, dát to do myčky a přijít k čistému nádobí? Vždyt ty nevíš jaký je to rozdíl, tak jak víš, že máš raději mytí?![]()
Pokud máte za celý den pár hrnečků a pár talířků tak asi budiž, ale u nás se vyskytují ještě příbory, naběračky, hrnce, mísy, misky, sklenice, nože..atd.No a já tedy nečekám, až to myčka umyje..mám i jiné nádobí, které mezi tím používám..Rozhodně nestojím před myčkou se stopkami, abych si zamíchala čaj, páč nemám lžičku
Takže spíš bych to u tebe viděla na : nemám kam myčku dát, nemám dost nádobí a nevařím..
Kupovala jsem jí hned po narození naší první holky. A přiznám se, že jakmile mi dojdou tablety a já musím umývat nádobí v dřezu, tak jsem z toho vyřízená
Jsme velká rodina a když se nás sejde opravdu mnoho, tak během toho dne jí naplním i 2×. Nedovedu si představit, že by rodinka seděla u kafíčka a já si koupala ruce v dřezu. Navíc trpím na ekzémy, takže koupačka v dřezu fakt nee
Nebo Vánoce, vždy jsme museli počkat, až mamka umyje nádobí a pak se šlo ke stromečku. Já naložím v rychlosti myčku a je uklizeno.
Když je možnost si tu domácnost trošku zpříjemnit, tak proč ne? Takže řeči, nepotřebuji ji, je zbytečná..neberu vážně, protože já takhle taky mluvila, ale brzy jsem názor změnila
já se podepíšu pod oboje.
Koupat ruce ve špinavým dřezu,to je na
![]()
a jako děti jsme taky museli čekat,až se umyje nádobí.
Jsme 3,a tu předchozí myčku-45cm jsme někdy plnili i 2× denně.
A jakmile odešla,tak si chlap dupl,že nová bude ta velká,i za cenu úpravy linky.
A já jsem ráda,že si dupl.
jinak,nikdy se nestalo,že by jsme myčku pouštěli 1× za týden,nikdy nic nazasmrádlo,a na čištění používáme čistič,tak 1× za měsíc.
Tak já bych bez ní umřela. Mám doma 3 chlapy a další je na cestě a vařim v prádelnim hrnci. Naopak jsem koupila tu nejkvalitnější co se dalo a jsem spokojená. Jede denně asi 2× a to je už ta obří
Chápu ale že když je třeba jen jedno dítě a mimčo a tolik se nevaří tak neni proč jí kupovat.
Chtěla jsem se zeptat maminek co myčku mají… Slyšela jsem,že ještě před tím,než dám nádobí do myčky,tak ho musím opláchnout-co je na tom pravdy? A když mi zaschne jídlo v myčce ještě než zapnu program na mytí-umyje se i to zaschlé jídlo na talíři??? Spálenina ap.?
M+M+S píše:
Chtěla jsem se zeptat maminek co myčku mají… Slyšela jsem,že ještě před tím,než dám nádobí do myčky,tak ho musím opláchnout-co je na tom pravdy? A když mi zaschne jídlo v myčce ještě než zapnu program na mytí-umyje se i to zaschlé jídlo na talíři??? Spálenina ap.?
nikdy jsem nic neoplachovala,připálené,zaschlý sýr.
Vše se umylo na 100%.
Nedávno tu o tom byla diskuse.
M+M+S píše:
S tím oplachováním, někdo to dělá, já třeba jsem zvíře a mýt nádobí předtím než ho dám do myčky teda fakt nebudu. Shrnout do koše zbytky jídla z talíře, toť vše.
Myju taky spíš denně, když se stane že obden, tak v pohodě, umyje se i zaschlé. Některé myčky mají program oplach, kterej by to měl řešit.
A když je nějaká jo velká spálenina, tak se občas stane že to neumeje, ale aspoň ti to tak krásně odmočí, že to pak ve dřezu fakt jen setřeš houbičkou ![]()
M+M+S píše:
Já to tak dělám,že nádobí lehce opláchnu,aby do myčky nekapal ten „bordel“(je to spíš zvyk,někdy taky ne),ale taky používám program,trvající 45min a nádobí krásně čisté.Můj chlap se s tímhle nepáře a dává tam všechno i zapečený mísy,zaschlé jídlo na talíři apod.,zapne na ten delší program-antibakteriální(cca.115min.)a nádobí je taky perfektně umyté.Podle mě záleží i na přípravku,co se používá.Já používám somat gel,kde je i sůl a leštidlo a obrovská spokojenost ![]()
Taky neoplachuju ručně, ale v myčce, ale to jen u nádobí, který dávám do prázdný myčky a vím, že se bude čekat, než se naplní, což je u nás ale rychle.
- Upravit
a zkoušely jste někdy prací prášky do myček ekologické,bez chemie? Já jen,jestli to umyje taky tak pěkně jako např. Somat atd…
goldenka píše:
Popravdě ji nemáma ani kam dát, ale nechybí mě. Jediný co by jsem ocenila je to, že si do ní narovnám nádobí a neválí se mě pořád na lince pár hrnků nebo dva špinavý talíře, prostě by bylo na lince pořád čisto. Zatím jsme doma 3 tak to zvládám dvakrát denně umýt a nedovedu si představit čekat až mě to umyje myčka.
Ahoj, tak predpokladam, ze mate vic nadobi, nez ty 2 talire a par hrnecku
Nevim no, proste nadobi se pres den do mycky sklada (myslim, ze tech par hodin neni zadny eklhaft) a vecer se zapne. Nevim, proc jako na neco cekat ? To se mi snad stalo jednou dvakrat, ze neco bylo v mycce, co jsem zrovna potrebovala, a to ji mam uz 10 let ![]()
Jsme doma 4. Pres vikend neni problem naplnit ji i 2× denne, myje po obede a vecer. Mycka si chrousta v kuchyni a ja delam neco jinyho nebo se povaluju ![]()
Ja to nikomu necpu - nechces, tak nechces - ale zrovna ten argument cekani na nadobi je divnej ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat