Nemáme myčku nádobí

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
2753
1.2.12 14:39

Taky mi nechyběla.. i když poslední dobou už joooo. Mám jí od září a už si to bez ní nedovedu představit. Umyje skvěle (lépe, než v ruce), mycí prostředky používám z DM drogerie (tj. levné) a myčka také byla spíše z levnějších. Je nás sedm a myčka jede i dvakrát denně. Fakt super pomocník! Už do ní strkám i pekáče :mrgreen: .

• načítám...
2753
1.2.12 14:40

A fakt nesmrdí! Věřila bych, že může smrdět, když v ní někdo nechá špinavé nádobí týden… to se u nás nestane..

• načítám...
27010
1.2.12 14:42

Tka ját ed nevím vůni v myčce nemám i tka když domeje tak to prostě nesmrdí ale voní…používám tablet finisch quantum a nádobí je luxusně čisté…i připálený hrnec nebo tak ej bez problémů umytý lesklý…takže není pravda že to meje hůř jen se to musí umět nastavit na správný program:)já mámt eda jen malou 45 ale i tka pro mě a kord o víkendu není problém jí naplnit 2 někdy i 3 denně když se vaří dvě jídla peče se do toho návštěva…jo kdo nemá tak nepozná výhody:)))

• načítám...
6882
1.2.12 14:42
Lizbeth píše:
Goldenko a jak vlastně víš, že nádobí myješ RADŠI v ruce..když nemáš srovnání s tím, dát to do myčky a přijít k čistému nádobí? Vždyt ty nevíš jaký je to rozdíl, tak jak víš, že máš raději mytí? :think: :lol:
Pokud máte za celý den pár hrnečků a pár talířků tak asi budiž, ale u nás se vyskytují ještě příbory, naběračky, hrnce, mísy, misky, sklenice, nože..atd.

No a já tedy nečekám, až to myčka umyje..mám i jiné nádobí, které mezi tím používám..Rozhodně nestojím před myčkou se stopkami, abych si zamíchala čaj, páč nemám lžičku :lol:

Takže spíš bych to u tebe viděla na : nemám kam myčku dát, nemám dost nádobí a nevařím..

jo tak pod to se podepíšu. Myčku plníme neustále a ještě se mi nestalo, že by zasmrádla. Voňky taky nepoužívám, používám pravidelně čistič. Když se tady někdo ohání chemií, může pro svůj klid v duši místo klasických přípravků používat i ekopřípravky. Za těch xlet, co jí máme jsem měla akorát poškrábané skleničky na běžné použití, ale od toho je přeci Ikea a jejich fajn skleničky za 9,–
Kupovala jsem jí hned po narození naší první holky. A přiznám se, že jakmile mi dojdou tablety a já musím umývat nádobí v dřezu, tak jsem z toho vyřízená :D
Jsme velká rodina a když se nás sejde opravdu mnoho, tak během toho dne jí naplním i 2×. Nedovedu si představit, že by rodinka seděla u kafíčka a já si koupala ruce v dřezu. Navíc trpím na ekzémy, takže koupačka v dřezu fakt nee :?
Nebo Vánoce, vždy jsme museli počkat, až mamka umyje nádobí a pak se šlo ke stromečku. Já naložím v rychlosti myčku a je uklizeno.
Když je možnost si tu domácnost trošku zpříjemnit, tak proč ne? Takže řeči, nepotřebuji ji, je zbytečná..neberu vážně, protože já takhle taky mluvila, ale brzy jsem názor změnila :D

• načítám...
jjelena
1.2.12 14:48

Nečetla jsem celou diskuzi, ale myčku nemám už skoro 2 roky, kdy jsme prodali byt i s myčkou a bydleli v pronájmu bez myčky a je to šílený. Ted už bydlíme v hotovým baráku a myčku budeme už brzo kupovat. Bez myčky už žít nechci - ušetřé peníze za vodu i elektřinu a čas. Z posledních příspěvků jsem pochopila, že se bavíte o zápachu - nikdy nám nesmrděla ani myčka, ani nádobí, ale pravidelně jsem kupovala vůni.

• Upravit
25324
1.2.12 14:52
consi píše:
Lizbeth píše:
Goldenko a jak vlastně víš, že nádobí myješ RADŠI v ruce..když nemáš srovnání s tím, dát to do myčky a přijít k čistému nádobí? Vždyt ty nevíš jaký je to rozdíl, tak jak víš, že máš raději mytí? :think: :lol:
Pokud máte za celý den pár hrnečků a pár talířků tak asi budiž, ale u nás se vyskytují ještě příbory, naběračky, hrnce, mísy, misky, sklenice, nože..atd.

No a já tedy nečekám, až to myčka umyje..mám i jiné nádobí, které mezi tím používám..Rozhodně nestojím před myčkou se stopkami, abych si zamíchala čaj, páč nemám lžičku :lol:

Takže spíš bych to u tebe viděla na : nemám kam myčku dát, nemám dost nádobí a nevařím..
jo tak pod to se podepíšu. Myčku plníme neustále a ještě se mi nestalo, že by zasmrádla. Voňky taky nepoužívám, používám pravidelně čistič. Když se tady někdo ohání chemií, může pro svůj klid v duši místo klasických přípravků používat i ekopřípravky. Za těch xlet, co jí máme jsem měla akorát poškrábané skleničky na běžné použití, ale od toho je přeci Ikea a jejich fajn skleničky za 9,–
Kupovala jsem jí hned po narození naší první holky. A přiznám se, že jakmile mi dojdou tablety a já musím umývat nádobí v dřezu, tak jsem z toho vyřízená :D
Jsme velká rodina a když se nás sejde opravdu mnoho, tak během toho dne jí naplním i 2×. Nedovedu si představit, že by rodinka seděla u kafíčka a já si koupala ruce v dřezu. Navíc trpím na ekzémy, takže koupačka v dřezu fakt nee :?
Nebo Vánoce, vždy jsme museli počkat, až mamka umyje nádobí a pak se šlo ke stromečku. Já naložím v rychlosti myčku a je uklizeno.
Když je možnost si tu domácnost trošku zpříjemnit, tak proč ne? Takže řeči, nepotřebuji ji, je zbytečná..neberu vážně, protože já takhle taky mluvila, ale brzy jsem názor změnila :D

já se podepíšu pod oboje.
Koupat ruce ve špinavým dřezu,to je na :poblion: :poblion: :poblion:
a jako děti jsme taky museli čekat,až se umyje nádobí.
Jsme 3,a tu předchozí myčku-45cm jsme někdy plnili i 2× denně.
A jakmile odešla,tak si chlap dupl,že nová bude ta velká,i za cenu úpravy linky.
A já jsem ráda,že si dupl.
jinak,nikdy se nestalo,že by jsme myčku pouštěli 1× za týden,nikdy nic nazasmrádlo,a na čištění používáme čistič,tak 1× za měsíc.

• načítám...
9879
1.2.12 14:57

Tak já bych bez ní umřela. Mám doma 3 chlapy a další je na cestě a vařim v prádelnim hrnci. Naopak jsem koupila tu nejkvalitnější co se dalo a jsem spokojená. Jede denně asi 2× a to je už ta obří :mrgreen: Chápu ale že když je třeba jen jedno dítě a mimčo a tolik se nevaří tak neni proč jí kupovat.

• načítám...
6882
1.2.12 15:01

jednou jsem v myčce „vyprala“ i právě otevřenou tatarku :mrgreen:

• načítám...
775
1.2.12 15:11

Chtěla jsem se zeptat maminek co myčku mají… Slyšela jsem,že ještě před tím,než dám nádobí do myčky,tak ho musím opláchnout-co je na tom pravdy? A když mi zaschne jídlo v myčce ještě než zapnu program na mytí-umyje se i to zaschlé jídlo na talíři??? Spálenina ap.?

• načítám...
25324
1.2.12 15:16
M+M+S píše:
Chtěla jsem se zeptat maminek co myčku mají… Slyšela jsem,že ještě před tím,než dám nádobí do myčky,tak ho musím opláchnout-co je na tom pravdy? A když mi zaschne jídlo v myčce ještě než zapnu program na mytí-umyje se i to zaschlé jídlo na talíři??? Spálenina ap.?

nikdy jsem nic neoplachovala,připálené,zaschlý sýr.
Vše se umylo na 100%.
Nedávno tu o tom byla diskuse.

• načítám...
1297
1.2.12 15:18
M+M+S píše:
Chtěla jsem se zeptat maminek co myčku mají… Slyšela jsem,že ještě před tím,než dám nádobí do myčky,tak ho musím opláchnout-co je na tom pravdy? A když mi zaschne jídlo v myčce ještě než zapnu program na mytí-umyje se i to zaschlé jídlo na talíři??? Spálenina ap.?

S tím oplachováním, někdo to dělá, já třeba jsem zvíře a mýt nádobí předtím než ho dám do myčky teda fakt nebudu. Shrnout do koše zbytky jídla z talíře, toť vše.
Myju taky spíš denně, když se stane že obden, tak v pohodě, umyje se i zaschlé. Některé myčky mají program oplach, kterej by to měl řešit.
A když je nějaká jo velká spálenina, tak se občas stane že to neumeje, ale aspoň ti to tak krásně odmočí, že to pak ve dřezu fakt jen setřeš houbičkou :dance:

• načítám...
1325
1.2.12 15:18
M+M+S píše:

Já to tak dělám,že nádobí lehce opláchnu,aby do myčky nekapal ten „bordel“(je to spíš zvyk,někdy taky ne),ale taky používám program,trvající 45min a nádobí krásně čisté.Můj chlap se s tímhle nepáře a dává tam všechno i zapečený mísy,zaschlé jídlo na talíři apod.,zapne na ten delší program-antibakteriální(cca.115min.)a nádobí je taky perfektně umyté.Podle mě záleží i na přípravku,co se používá.Já používám somat gel,kde je i sůl a leštidlo a obrovská spokojenost :mrgreen:

• načítám...
jjelena
1.2.12 15:22

Taky neoplachuju ručně, ale v myčce, ale to jen u nádobí, který dávám do prázdný myčky a vím, že se bude čekat, než se naplní, což je u nás ale rychle.

• Upravit
775
1.2.12 15:23

a zkoušely jste někdy prací prášky do myček ekologické,bez chemie? Já jen,jestli to umyje taky tak pěkně jako např. Somat atd…

• načítám...
4181
1.2.12 15:23
goldenka píše:
Popravdě ji nemáma ani kam dát, ale nechybí mě. Jediný co by jsem ocenila je to, že si do ní narovnám nádobí a neválí se mě pořád na lince pár hrnků nebo dva špinavý talíře, prostě by bylo na lince pořád čisto. Zatím jsme doma 3 tak to zvládám dvakrát denně umýt a nedovedu si představit čekat až mě to umyje myčka.

Ahoj, tak predpokladam, ze mate vic nadobi, nez ty 2 talire a par hrnecku :mrgreen: Nevim no, proste nadobi se pres den do mycky sklada (myslim, ze tech par hodin neni zadny eklhaft) a vecer se zapne. Nevim, proc jako na neco cekat ? To se mi snad stalo jednou dvakrat, ze neco bylo v mycce, co jsem zrovna potrebovala, a to ji mam uz 10 let :mrgreen:
Jsme doma 4. Pres vikend neni problem naplnit ji i 2× denne, myje po obede a vecer. Mycka si chrousta v kuchyni a ja delam neco jinyho nebo se povaluju :)

Ja to nikomu necpu - nechces, tak nechces - ale zrovna ten argument cekani na nadobi je divnej :mavam:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max

• (5) + 1 recenze