'Německý' bazarový vs 'polský' nový kočárek

4u
235
27.9.16 20:12

'nemecky' bazarovy vs 'polsky' novy kocarek

Ahojte,

prave vybirame nas prvni kocarek a rada bych se zeptala na nazor vas zkusenejsich :-)..

Planujeme koupit trojkombinaci, a resim nasledujici otazku - je lepsi koupit kvalitni, puvodne drahy kocarek z bazaru, nebo radsi nejaky levnejsi, polsky, ale novy kocarek? Cenove tak pocitam 10-15000 i s vybavou. Hrozne by ste mne pomohli, kdyz odpovite na nasledujici otazky (pokud mate zkusenost):

1. Je znatelny rozdil mezi kocarkem za 10000 a 25000? Mam namysli ovladani, nachylnost na defekty, pohodli pro male, bytelnost.. Nebo je hlavni rozdil v designu a funkcni vlastnosti jsou vicemene srovnatelne?
2. V pripade, ze je tady nejaky velky rozdil - v cem?
3. Setkala jsem se s nazorem, ze kocarky dnes moc nevydrzi mit stejny kocarek pro rekneme tri deti je vzacnost - kocarek se vetsinou driv rozpadne. Souhlasite s tim?
4. Mate zkusenost s kocarkem z bazaru? Jste spokojeni?
5. Jaka byla nejvetsi chyba, kterou jste udelali pri koupi prvniho kocarku?

Dekuju moc za vsechny podnety, napady a cokoli k teto tematice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2612
27.9.16 20:18

Měli jsme kočár dražší - 3-kombinace+přebalovací taška 20 tis. Vydržel s přehledem 2 děti a vydrží minimálně ještě 2 děti, teď ho prodávám. Švagrová měla samou značku, jen jiný typ, a vydržel 4 děti. S polským nemám osobní zkušenosti, měla sestřenka a po 1 dítěti se rozpadal. Dle mého oka to jsou hrkáče, ale fakt je to jen můj pocit. U koupi prvního a poslední jsme žádnou chybu neudělali, fakt jsem byla spokojená - jako pravda, vajíčka jsou i lepší-pohodlnější, ale jinak mě v tuto chvíli nic nenapadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
27.9.16 20:20

V prvé řadě bych už nikdy nekoupila trojkombinaci.

• Citovat
  • Upravit
3409
27.9.16 20:22
@Poison Eve píše:
V prvé řadě bych už nikdy nekoupila trojkombinaci.

proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
27.9.16 20:24

Máme trojkombinaci baby design lupo což jr Polák a je to pro mě top kočárek! Kupovali jsme ho jako třetí kočárek, když měl malý 10 mes a sporťák je prostě super. Druhý máme Valco snap ale sporťák z lupa je mnohem lepší a používáme ho teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
27.9.16 20:25

@Poison Eve přesně naprostý souhlas :palec:

je to o ničem, za mě nejdřív velkej hlubokej kočár a pak pořádnou kárku dle požadavků, moc hezky to dnes popisují v článku „Ozkoušeno: Proprepiaf radí, jak…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7216
27.9.16 20:27

Rozhodně bazar. Ale hrozně záleží jak s ním předchozí majitel zacházel. A to se těžko pozná.

Rozdíl v pohodlnosti je často opačný - levnější takové ty klasické trojkombinace jsou většinou fakt dobře odpružené, kdežto dražší mají často na úkor vzhledu odpružení minimální a často žádné. Takže to chce každý osobně držet v ruce a vyzkoušet.

Bytelnost je tam rozdílná, ale opět to záleží jak s tím budeš zacházet. Jestliže budeš 3× denně skládat do auta, vozit na kočáře víc než máš tak se prostě rozvrže. Levnější polák spíš než Německo.

Stejný kočárek pro víc dětí klidně, největší problém bývá vyšisování barvy. Ale jinak většinou vydrží - nafukovací kola klidně x generací, ty nenafukovací se „ojezdí“, tam je třeba koupit úplně nová kola. Neviděla jsem žádný kočár co by se vyloženě rozpadnul, u poláků se občas zlomí nějaká ta spojovací tyčka a je potřeba to svařit.

Chyba u bazarového? POřádně si ho nevyzkoušet. Je třeba to mít v ruce, jet terén, zkusit naložit… Pak teprve poznáš jak na tom je. Až budu kupovat pro další dítě tak bazar a nějaký z těch kvalitnějších, pro mě volba jasná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8389
27.9.16 20:27

@4u jinak měla jsem poláka, ale využila jen tu hlubokou korbu a pak putoval dál a z peněz z prodeje jsem si koupila káru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
27.9.16 20:29

Máme německý, korbu a pak sporťák, naprosto vyhovuje, super výbava, jako vyměnitelná náprava atd., nechtěla bych 2× vybírat kočár. Odvozil 2 děti a naprosto nic mu není. Mimochodem ho akorát prodávám :lol: Mně nesmí domů nic polského :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7735
27.9.16 20:30

@4u mame stejny kocarek jako @Emisis a musim souhlasit :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
27.9.16 20:31

@Poison Eve to už je takové klišé. Též mi to některé matky cpaly, když jsem čekala první..pak vídám půlroční miminka otočena po směru ve sporťáku typu Britax, Valco.. Přitom pro mě bylo právě nejhezčí pozorovat miminko, do teď ho vozime celem k nám, povídáme si..a to je právě super trojkombinace, protože většina samostatných sporťáku tuto funkci nemá.
Já doporučuji klidně trojkombinaci ale zaměřit se při výběru na sporťák.. Země původu je dle mého názoru jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
27.9.16 20:32

@Emisis my mame také trojkombinaci baby design dotty. No ona je to vlastně dvojkombinace a autosedačka se ale v rámci ceny kupovala zvlášť. Když jsem vybírala kočárek, chtěla jsem určitě nový, protože bych v něm ráda odvozila i případně 2. dítě a nechtěla jsem polský :D nakonec mi tento polský byl doporučen a musim říct, že spokojenost je maximální. Malý už je ve sporťáku a naprostá spokojenost a věřim, že i pro 2. dítko vydrží.

A souhlasím s tím, že je potřeba zaměřit se na sporťák, protože korbička pro novorozence tak jako tak nevydrží věčně a náš malý už šel do sporťáku asi v necelých 5 měsících (je trošku větší no). Takže je potřeba, aby se dal sporťák pořádně položit a mohlo v něm být i mimčo, které ještě nesedí.

Kamarádka si koupila kočárek Cortina v bazaru, původně za 20 tis a koupila ho za 10 tis a zdá se být taky spokojená.

Příspěvek upraven 27.09.16 v 20:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
27.9.16 20:32
@Emisis píše:
@Poison Eve to už je takové klišé. Též mi to některé matky cpaly, když jsem čekala první..pak vídám půlroční miminka otočena po směru ve sporťáku typu Britax, Valco.. Přitom pro mě bylo právě nejhezčí pozorovat miminko, do teď ho vozime celem k nám, povídáme si..a to je právě super trojkombinace, protože většina samostatných sporťáku tuto funkci nemá.
Já doporučuji klidně trojkombinaci ale zaměřit se při výběru na sporťák.. Země původu je dle mého názoru jedno

Také jsem měla ráda děti k sobě, chtěla jsem na ně vidět :srdce: naštěstí hartan má otočnou korbu i sporťák, navíc i přehazovací rukojeť, když je třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
27.9.16 20:35

Za mně - jde o to, jak moc ten kočár potřebuješ :D. Brácha měl Poláka po dvou dětech na svoje další dvě děti, ale vozili téměř pouze v hlubokém po svém malém sídlišti, do auta ho dali za život snad 10×, v MHD s ním nešli snad nikdy, na výlety chodili v Manduce, při jejich druhím dítěti se už doslova rozpadal (odpadávalo kolečko a pod). Jak dítko začalo chodit, kočár téměř zrušili. Divili se, že my kupovali dražěí nový německý kočár (s plánem, že 2 děti vydrží a pak se prodá), ale já žiju v 10× větším městě, od prvního měsíce jsem denně chodila s kočárkem po kočičích hlavách, polních cestách, na nákupy, všmi druhy MHD včetne metra (eskalátorů) a prostě jsem hledala kvalitní kočár, hybrid mezi terénním a městským, který to všchno zvládně a vydrží dvě děti. Kdybch plánovala jen jedno, tak bych koupila možná bazarový, na dvě mi přišlo praktičtější koupit nový, i když také proto, že námi nakonec vybraný se v tu dobu v bazarech moc neobjevoval a když jo, tka mi ta úspora oproti novému přišla směšná (mělispoustu výbavy, o kterou jsem nestála). A jinak měla jsme dvojkombinaci (resp. teda sporťák s vložnou taškou místo korby, protože je větší než korba a chtěla jsme hodně místa) a byla jsem moc psokojená. Zrovna s echystá na druhé :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
27.9.16 20:36

@Dana V my máme vlastně taky Dotty :lol: já ten kočár miluju :) syn bude mít 2 roky, do terénu super a krásné se v něm vyspi.. To třeba o designovce Valcu říct nemůžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí