Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Hanula1212
12 dnů ma doplácet ossz. Předchozích 14 dnů mi proplatili zaměstnavatel
Pokud si myslíš, že by už mělo být nemocenské vyplaceno, zavolej na OSSZ aa zeptej se. Případně se můžeš zeptat mzdovky, kdy podklady posílala. Pokud není zaměstnavatel = mzdovka, pak je nesmysl řešit něco s ním, protože nemusí ani vědět, že se nějaká příloha posílá. Podle mého názoru je ale ještě brzo. Pokud mzdovka vše zpracovávala spolu se mzdama, pak to taky mohlo na socku dojít třeba 20. června a socka to ještě ani nezačala zpracovávat.
@nozu píše:
On nic posílat nemusí. Přečti si to v té diskusi, o které jsem psala výš.
Musi, prilohu o prijmech a cislo uctu, kam podilat nemocenskou.
@P4ja píše:
@Hanula1212 No, očividně o tom nic neví, ale už ví, že za to může zaměstnavatel.
Tak hlavne pohledem do kalendáře je zatim vse zcela v pořádku.
@P4ja
Protože chyba je skutečně na straně zaměstnavatele. Volala jsem a neodeslal údajně přílohu o výši příjmu a s číslem účtu
@Anonymní píše:
@P4ja
Protože chyba je skutečně na straně zaměstnavatele. Volala jsem a neodeslal údajně přílohu o výši příjmu a s číslem účtu
Jenomže, to jsi na začátku nepsala, až teď.
@P4ja
Psala jsem, že neodeslal to co odeslat měl. A tvrdil že nic se odesílat nemusí. Moje otázka teda byla jestli něco odesílat musí, protože jsem četla že on odeslat musí číslo účtu po 14 dnech neschopenky. Což on neudělal a tvrdil že to není jeho starost to odesilat
Tak to už je jedno, hlavně že jsme se dobrali, kde je chyba. Zavolej mzdovce a zeptej se, kde to vázne.
Holky, vtírnu se s dotazem. Na nemocenské jsem byla od poloviny března, v dubnu jen pár dní, ale právě za ten duben mi už měla vyplatit nemocenskou sociálka (10 dní). Zatím ale žádné peníze nedorazily. S účetní jsem mluvila, veškeré papíry poslala kolem půlky dubna. Na OSSZ před měsícem volala po mých urgencích, jestli je všechno v pořádku a kde to vázne, ale bylo ji jen odpovězeno, že toho mají moc kvůli koronaviru, že nestíhají a že se na mně tedy podívají. No a od té doby to taky nepřišlo. Když zavolám na sociálku sama a zeptám se jich, kde to tedy vázne a oni odpoví, že toho mají prostě moc, můžu se nějak bránit? Ty peníze aktuálně nepotřebuju, ale už se mi to zdá nějak dlouho. Nebo mám čekat? Co by jste dělaly vy? Díky za odpověď
Tak můžeš je seřvat, že ty peníze nemáš, můžeš jim skočit po krku, můžeš podat stížnost. Otázkou je jestli to pomůže, pokud nestíhají. Je pravda, že už je to dost dlouho. Zkus jim volat, třeba je to pak přestane bavit a budou se tě chtít zbavit, tak to radši vyřídí.
@Hanula1212 Ono je otazkou jestli fakt nestíhají nebo se to jen osobe, co zvedla telefon, nechtelo resit. Me dnes pristalo na ucte osetrovne, ktere jsem ucetni laksne predavala nekdy kolem 10.
@j.a.n.i1 tak já vím že opravdu např. pražské socky fakt nestíhají. Chodili soboty, neděle + se museli střídat. Já mám firmy pod menšíma OSSZ a tam to bylo vcelku v poho, ale kamarádka, jejíž zaměstnavatel patří pod Prahu OČR za březen a duben dostala minulý týden. I z různých účetních skupin na FB vím, že toho měly fakt dost. Je fakt, že co se týká tazatelky, já už bych byla taky nervózní a volala si.
@Hanula1212 @j.a.n.i1 Holky, děkuju za odpovědi, dneska je čtvrtek tak počkám do konce týdne a od pondělí jim tam začnu volat. Snad se mi podaří je nějak popohnat, protože prý jen dovolat se jim tam je umění ![]()
Tak teď už se to snad zlepšilo, například OČR jim už určitě ubylo. Třeba budou brát i telefony.
@Hanula1212
12 dnů ma doplácet ossz. Předchozích 14 dnů mi proplatili zaměstnavatel